Автор Тема: Дискусија за дискутирањето  (Прочитано 50058 пати)

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2843
  • Слобода или смрт
Одг: Дискусија за дискутирањето
« Одговори #195 на: 07 Март 2015, 22:16:44 pm »
ФилипВ, прекини да лажеш, па уште да ставаш и во наводници. Доста јадеш гомна!
Прекини да бидеш превртлив провокатор. Не реков вака, реков онака. Ти имаш една единствена цел тука, да се подјебаваш и да се правиш паметен. Исто така прекини со идиотските и излитени фрази кои ги повторуваш едните и истите цело време. Не смеам од деловни причини иначе радо би ја пастирал приватната порака тука да видат сите до која мерка јадеш гомна и правиш штета на форумов.

Дискусијата со тебе е завершена се додека не се чукнеш во по главата и не се запрашаш што курац правам јас дали сум нормален или сум ретардиран и конечно не се оправиш со паметот. Или уште подобро, иди на психијатар нека ти напикаат во уста кило ГМО и кило хемотерапија, можеби така ќе може да олабави форумов од твоите гомнарии некое време.

Васо е малку нервозен :D

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #196 на: 07 Март 2015, 22:50:11 pm »
Зошто побогу се објаснувате со Bugar filipv?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #197 на: 08 Март 2015, 02:20:28 am »
ФилипВ, прекини да лажеш, па уште да ставаш и во наводници. Доста јадеш гомна!
Прекини да бидеш превртлив провокатор. Не реков вака, реков онака. Ти имаш една единствена цел тука, да се подјебаваш и да се правиш паметен. Исто така прекини со идиотските и излитени фрази кои ги повторуваш едните и истите цело време. Не смеам од деловни причини иначе радо би ја пастирал приватната порака тука да видат сите до која мерка јадеш гомна и правиш штета на форумов.

Дискусијата со тебе е завершена се додека не се чукнеш во по главата и не се запрашаш што курац правам јас дали сум нормален или сум ретардиран и конечно не се оправиш со паметот. Или уште подобро, иди на психијатар нека ти напикаат во уста кило ГМО и кило хемотерапија, можеби така ќе може да олабави форумов од твоите гомнарии некое време.
кога успеа фаланга да излезе од кожа... што да кажам поише..... миле џонтра, треба не фаланга туку со декрет од админите да се преименува во ФЛЕГМА... да го извлечеш него на нокти да ти рине, треба да си сериозно заебал работа...

незнам што имало во тие пп али очигледно е нешто што се искривува како вистина...

уствари, сакав да кажам: миле... жити се друже, обуздај своја осечања... пред извесно време сватив дека за Вилипчо-В не вреди да се нервираш, прибидејки единствената цел му е да си го наполни личното его така што ке извојува “пирова“ победа докажувајки се преку својот нереализиран филозофски потенцијал... и не за друго, некако во задње време секој кој ке го навреди дотичниот му се мафта со прст од администрација со закана за бан... така да немој... не вреди нервозата, тоа сакам да кажам...

;)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #198 на: 08 Март 2015, 13:26:03 pm »
ФилипВ, прекини да лажеш

Што излажав, Џонтра? Втор пат те прашувам.

Не е доволно само да обвиниш некого за лажење. Треба да кажеш „еве, ова ти го кажа, ама е лага“.

Замисли ја сеа ти кажам „Миле, прекини да крадеш“ или „Миле, прекини да мочаш у поштенски сандачиња“. Ако не можам тоа да го докажам, тогаш јас сум тој кој јаде говна. Така и ти јадеш, се дур не покажеш што точно сум излажал.

Ти имаш една единствена цел тука, да се подјебаваш и да се правиш паметен.

Така само ти се чини кога не сме на истра страна во дебатата. Кога сме на иста - мојов ист однос ти делува многу поразлично.

Исто така прекини со идиотските и излитени фрази кои ги повторуваш едните и истите цело време. Не смеам од деловни причини иначе радо би ја пастирал приватната порака тука да видат сите до која мерка јадеш гомна и правиш штета на форумов.

Се обидуваш со евтин „миленко“ спин да го одвлечеш вниманието од себе. Нема што од деловни причини. Чим МЕНЕ си ми пишал приватно, треба МЕНЕ да ме прашаш. И еве, јас дозоволувам и те поканувам да пуштиш тука што ти е мило од нашата приватна кореспонденција. Но ти тоа нема да го сториш, затоа што таму нема ништо од тоа кое невешто го инсинуираш. Или сериозно мислиш дека баш ти знаеш некои деловни супертајни кои не ги знае гугл? Миле, Миле... Гугл не знае, ама Филип заради Миле - знае. Збогом памети.

Дискусијата со тебе е завершена

Ај баш да видиме.

Иначе речников ти е мајко мила.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2843
  • Слобода или смрт
« Одговори #199 на: 08 Март 2015, 14:02:36 pm »
Омилена молитва на филип.

Во името на google. wikipedia и yahoo answers Амин :D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #200 на: 08 Март 2015, 15:54:29 pm »
Како може нешто да знаеме Миле и јас за нешто така раширено и секојдневно како автомобили, а со google да не може да се најде?

Зарем не сте скептични кога некоја информација не може да се потврди во океанот на информации кои ни го донесе информациската револуција? Па не сме 1970-та ебаго, некој бил у библиотека или претплатен на странско списание, па тој знае а другите не. Помина времето на селектирани носители на информации. Помина времето на шуш-буш. Помина времето на маалскиот мудрец на кој нешто му кажал некој, па он сеа на другите да им каже. Тоа можело во минатото, кога јас и Миле сме биле дечишта, но сега веќе не. Ние ја имаме таа среќа да сме современици на информациската револуција.

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #201 на: 10 Март 2015, 17:28:30 pm »
Аииии види, види... Филип па бетер бил од баба ми бе... Кој знае ќе ме сфати.. ;D

Edit: Да не пишувам нов пост, мислам дека ќе се пронајдеш под точка 2. http://www.spiritscienceandmetaphysics.com/3-common-spiritually-transmitted-diseases-stds-you-need-to-get-tested-for/ :D
« Последно менување: 31 Март 2015, 11:31:56 am Vlatzki »

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6674
« Одговори #202 на: 31 Март 2015, 12:04:49 pm »
^^
:D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Одг: Одг: Дискусија за дискутирањето
« Одговори #203 на: 31 Март 2015, 12:13:44 pm »
Аииии види, види... Филип па бетер бил од баба ми бе... Кој знае ќе ме сфати.. ;D

Edit: Да не пишувам нов пост, мислам дека ќе се пронајдеш под точка 2. http://www.spiritscienceandmetaphysics.com/3-common-spiritually-transmitted-diseases-stds-you-need-to-get-tested-for/ :D

хаха не

spiritual knowledge? rly?  :D

како и да е, фала што ме мислиш! пуса!

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #204 на: 31 Март 2015, 23:14:24 pm »
Прочитај го целото. Претпоставувам дека си стигнал до тој дел, си се насмевнал и одма си стиснал Ctrl+w, или грешам ? :)

Стварно, да се води дискусија со тебе е напор. Егото ти е толку големо што не пропушташ момент а да не се направиш паметен, се трудиш секогаш да покажеш дека знаеш све... Баш убаво ти пишува у текстот, а тоа што некои зборчиња се надвор од некоја логичка смисла не го прави целиот текст безвреден.

Too much information, and not enough wisdom.

Зарем за книга судиш по кориците и првата страна текст ? Искрено на таков човек не ми личеше...

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
Одг: Одг: Дискусија за дискутирањето
« Одговори #205 на: 01 Април 2015, 07:43:15 am »
Стварно, да се води дискусија со тебе е напор.

Не дискутирај ако не ти се дискутира. Бар за тоа има чаре.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6190
  • 69
« Одговори #206 на: 01 Април 2015, 07:47:40 am »
Tочно.
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #207 на: 03 Април 2015, 09:23:15 am »
Дека си манипулант со податоците и исказите на луѓето.

Mиле, секој озбилен review мора да почне со дефиниција на користените термините, иначе може ти да збориш за едно, а ја да мислам дека збориш за друго. Па затоа, повели:

Миле, што точно значи „манипулант со податоците и исказите на луѓето“? Фокусирај се на она „манипулант“. Прво да видиме за што зборуваш, па после ќе го бараме дали го има во моите постови или не.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #208 на: 03 Април 2015, 09:35:46 am »
Па еве, ајде, пошто сум 99% сигурен дека се правиш мутав, во чест на тој 1% ќе те подсетам.

Миле рекол: „Поради таквите како тебе не верувам на податоците што ги пласираат вторитетите“.

Филип рекол: „Логиката на Миле вришти, поради ФилипВ Миле не верува на авторитетите“.

Пример бр2:
Филип рекол: „Возев и Кашкаи и Каптива, за разлика до Кашкаито, каптивата треба да ја паркираш пред кривината од што е нестабилна“

Подоцна Филип рекол: „Не се споредува кросовер со СУВ“.

Вакви примери има бајаги.

Цитативе не се идентични со напишаното, но секако не се извадени од контекст. Може да се провери тоа многу лесно.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #209 на: 03 Април 2015, 09:53:22 am »
Миле, требаше да дефинираш „манипулирање“, а не да даваш примери за она што тебе ти личи на „манипулирање“. Потребата станува евидентна веќе во твојот прв одговор, како што ќе се обидам да ти објаснам:

Миле рекол: „Поради таквите како тебе не верувам на податоците што ги пласираат вторитетите“.

Филип рекол: „Логиката на Миле вришти, поради ФилипВ Миле не верува на авторитетите“.

Миле, манипулација секогаш подразбира некоја задна намера: треба да има нешто што јас сакам ти да направиш, но што ти не би го направил. Постојат повеќе методи на манипулација: уцена, застрашување, доведување во заблуда, поттиквнување на ниски страсти или други ирационални чувства, цела низа фалични аргументи итн итн. Но, во секој случај треба да постои некоја цел која манипулантот сака да ја оствари со помош на манипулираниот. Или, да се изразам со речникот на Имануел Кант: кога другиот човек не е цел, туку средство.

Во твојот прв пример не постои ништо од тоа. Јас не те терам ти нешто да направиш што, инаку, неќеш, ниту те уценувам, застрашувам, бла бла... Ти не си ми средство за ништо, туку - напротив - си ми цел. Целта е да ти укажам на климавиот резон. Доколку при тоа сум направил бенигна грешка при читањето - да сме здрави и живи. Но, самото тоа никако не е доволно за сето тоа да го наречеш „манипулација“ бидејќи - повторувам - недостасуваат сите клучни одлики на манипулирањето. Повеќе за манипулација можеш да прочиташ тука. (Прочитај ја листата на Брикер, наведена во статијата, таа е најзгодна за референцирање)

Филип рекол: „Возев и Кашкаи и Каптива, за разлика до Кашкаито, каптивата треба да ја паркираш пред кривината од што е нестабилна“

Подоцна Филип рекол: „Не се споредува кросовер со СУВ“.

Прво, во мојот автомобилски светоглед, како што неколку пати имам пишувано, ниту каптивата е вистински СУВ, ниту кокошарникот е вистински СУВ. И двата се кросовери:

http://www.gmfleet.com/discontinued-vehicle/chevrolet-captiva-sport-compact-crossover.html

Но, сеедно, дури и да беше СУВ, она погоре и понатаму не е манипулирање туку во најлош случај лажење: прво сум споредувал со сув, а после сум рекол дека не сум споредувал. Сепак, и покрај тоа што некои манипулативни „техники“ подразбираат лажење, лажењето само по себе не е доволно за нешто да се нарече „манипулација“ бидејќи недостигаат основните елементи на секоја манипулација: некоја практична цел за чие остварување на манипулантот му е потребен манипулираниот.