Автор Тема: Комарници (мрежи и системи за расклопување)  (Прочитано 6924 пати)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
Одг: Комарници (мрежи и системи за расклопување)
« Одговори #30 на: 22 Август 2020, 15:39:51 pm »
Комарец не се бара. Седиш ко овца и чекаш да ти дојде.

Исто комарец се тепа најлесно со пешкир ако застане на ѕид. Мене еден педер еднаш ми застана на ТВ. Ме провоцираше да бирам дали ќе го жртвувам ТВ за лично задоволство.

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 480
« Одговори #31 на: 22 Август 2020, 15:51:25 pm »
Аман бе шо те снашло.  :-[

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #32 на: 22 Август 2020, 16:32:09 pm »
Ме сакаат комарците, шо да кажам.

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #33 на: 22 Август 2020, 16:47:22 pm »
Не ти е лесно, ваљда не го мана телевизорот. :-[

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #34 на: 22 Август 2020, 16:53:33 pm »
@dbl.dzo ова погоре е искуство кај симпо, кај што си бил сместен.  ;D
Што све по список да изнакупиш? Мрежи, многу мрежи да можеш да се луфтираш пошто намалуваш проток на воздух дома кога ќе ставиш мрежа на врата/прозор, а сепак да не ти влегуваат инсекти. Ги гледав и оние на магнет ама не видов некој да ги користи. На слика/видео делуваат практични, колку се добри и колку се квалитетни не знам.

Баш кога проверував видов дека околу прозорите е украсна цигла, што ја користат за оџаци или ѕидани фурни нели и мислам дека лесно ќе биде монтирањето со штички. Тука во ниските блокови од градски ѕид многу многу често има промаја па не ми пречи ако е малку намален протокот на воздух. Ролетна за навечер е исто права ствар, штета што немам во Скопје, венецијанките се ветар во магла за одбивање на топлина и светлина.

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
« Одговори #35 на: 22 Август 2020, 16:58:18 pm »
@dbl.dzo венецијанерот е таков и се друго што ќе ставиш од внатрешна страна нема да има топлотна изолација. Топлотна изолација се става од надвор како PVC ролетни, дрвени ролетни, се друго што може да се стави од надворешна страна.

Ролетните се добри ама ептен ќе ти намалат проток. Треба ептен ептен да дува да има промаја за да не ти е проблем пошто во летен период нема многу мешање на температури во просторија која не е климатизирана. Ако имаш клима уред, тогаш не отварај, само стави надворешни ролетни и раат ќе бидеш.  ;)