Kromid e deka vo prosek, kolite od zapadna evropa se so ist kvalitet so kolite vo istocna evropa. Toa e satiricnata vest odnisno kromidot koj ti go jades i pokraj site drugi dokazi.
Значи, во право бев кога претпоставив дека не ти е јасно што значи да „изедеш кромид“. Ајде да пробам уште еднаш:
За нешто да биде „кромид“ не е доволно само да е неточно. Треба да биде објавено како сатира во сатирично изадние и плус некој да го сфати сериозно. Само доколку се овие два услови исполнети - имаме кромид. Ти ги задоволи и двата услови. Во мојот случај, нема ниту еден од двата услови: ниту едно сатирично издание не објавило сатира „новите коли во мк и европа се со ист квалитет“, ниту пак јас сум пуштил линк до таква статија.
Значи „изеде кромид“ не е у стилу „изеде го*на“ како што ти го сфати и се увреди. Заради тоа што се увреди, основано (и точно!) претпоставив дека не знаеш што е да се „изеде кромид“ па - еве - се обидувам да ти објаснам.
Ne moras da se izvinuvas, dovolno e da kazes: da vi pravo si, jas sum bil vo zabluda.
Зошто сум бил во заблуда, Миле? Реков ли некаде „колите се исти“, па сеа да ми ја растураш заблудата?? Ако читаше внимателно во темата за квалитетот, ќе забележеше дека во ниту еден момент не реков „нема везе бе, исто се квалитетни колите кои ги носат тука и во европа“. Цело време само прашував „од кај знаете“. Во маалско-семкарски амбиент прашањето „од кај знаеш“ се преведува како „не е така“. Но, кај мене прашањето „од кај знаеш“ се преведува како „од кај знаеш“.
Она што ми го пушти во пп не е никаков доказ туку прост апел „веруј ми жими мајка ти викам“. Со „жими мајка“ не се докажува никогаш ништо - освен можеби во маало на клупи.
Искрено моментално сум индиспониран од приватни причини за подетални објаснувања, можеби проф. Др. Благоја Вељановски е по кадарен доколку вистински те интересира.
Од кај знам дали ме интересира? Која е врската со муабетот тука? дали бар тоа можеш да кажеш?