Автор Тема: Дискусија за дискутирањето  (Прочитано 50304 пати)

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
Одг: Дискусија за дискутирањето
« Одговори #60 на: 30 Ноември 2014, 19:55:05 pm »
објаснувај филип ти ако си немаш друга работа...

ти, онак, читаш ли воопшто, или онака само бегло шараш со очите преку текстот, па ако нешто се фати - се фати?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #61 на: 30 Ноември 2014, 19:59:17 pm »
објаснувај филип ти ако си немаш друга работа...

ти, онак, читаш ли воопшто, или онака само бегло шараш со очите преку текстот, па ако нешто се фати - се фати?

да повторам... еве го прашањето од дени:

Многу ме интересира кој ја одредува таа граница на кратење и продолжување.
а патем речено и ете, да си го сватил прашањето на дени онака како што си го сватил и јас прашав кој е тој што ја одрдува границата за законско максимално возење и по кои нормативи...

а ти истресе онашто го истресе...

и никој не те тера да објаснуваш ништо... а тоа го правиш очигледно затоа што си немаш друга работа (како што самиот велиш)...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7440
« Одговори #62 на: 30 Ноември 2014, 20:00:28 pm »
Дечки- со извинение, ама многу го тупите. ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #63 на: 30 Ноември 2014, 20:01:29 pm »
темата е таква.... не очекувај ништо нормално во ваква ненормална тема.. :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #64 на: 30 Ноември 2014, 20:23:39 pm »
Дечки- со извинение, ама многу го тупите. ;D

Добро би било да го тупат само на оваа тема, ама нажалост не останува целото тупење тука :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #65 на: 30 Ноември 2014, 20:31:25 pm »
Што се „логички показатели“? Имав 8 семестри „логика“, никад не сретнав „логички показател“.

dh3?

повторнo: ова не е несолгасување, туку прашање. Прашувам: што се логички показатели. За прашања не важи dhx. Важи само и исклучиво за несогласување, за „не е така вака е“.

Ебем му матер, а баш се помачив да нацртам, преведам, постирам линкови, објаснам. Па прочитајте мајку му...  >:( Дваеспет пути пишав дека dhx е за несогласување, но, не, нема прием и тоа е.

Прашањата понекогаш се поставени на начин кој прикажува одреден став.

Таа реплика јас би ја сместил во dh1, затоа што се обидува да се дискредитира соговорникот, преку истакнување на вокабуларни грешки, поткрепени од приказни за искуство на тоа поле, а всушност сето тоа е тотално неважно за дискусијата.

Онак прашуваше за критериум за одредување на максимално дозволената брзина на одреден пат. Ако го знаеш одговорот, требаше да му покажеш линкови од каде си го научил истото, заедно со сите објаснувања за критериумите, за и тој да се обиде да ги научи.

Непотребното занимавање со лексички грешки во ситуации кога е јасно на што мисли авторот, се смета за нечесен чин, на кој веројатно му е дадено име кое се учи на Филосовски, кое не мора да го знаеме за да разбереме дека не треба да се користи.

Тоа е една од причините поради која често ти замеруваат и викаат дека филозофираш непотребно.

Не сака секој да дискутира на такво ниво и цело време да му се разглобуваат и класифицираат речениците по некои стандарди на квалитет.

За квалитетна дискусија треба да се држиме што поблизу до проблемот и да се обидеме да пронајдеме заеднички јазик, почетна точка која двете страни ја прифаќаат, јазик и терминологија која е позната и прифатлива за двете страни. Важен е и тонот, сериозноста, несериозноста, почитта која ја имаат останатите кон соговорникот. Знаеш, оние социјалните ефекти.

Мислам дека треба крајно сериозно да размислиш за коментарот на Тајсон од 1:09 до 1:52.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #66 на: 30 Ноември 2014, 20:36:35 pm »
темата е таква.... не очекувај ништо нормално во ваква ненормална тема.. :)

Ненормално е да си нормален...така да.. ;D
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34166
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #67 на: 30 Ноември 2014, 20:38:26 pm »
Сосем точно.... мислам она што го пиша Васил и видеото... а и ти си у право ;D

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43949
  • Il Moderatore
« Одговори #68 на: 30 Ноември 2014, 20:40:21 pm »

Ниту ги критикувам сите, ниту ги критикувам и за најмалите пропусти. Напротив, ги критикувам само оние кои сум оценил дека имаат нешто меѓу ушите и ги критикувам само за крупните, нааа оолкави дефекти во резонот ИЛИ за фактографски грешки поврзани со безбедноста во сообраќајот.

dhWTF??!
 :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #69 на: 10 Декември 2014, 20:10:31 pm »
је модераторе бее, ама си moderate, алал да ти е. Пример како треба модератор да се однесува на форум.
dh1

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #70 на: 10 Декември 2014, 20:43:55 pm »
је модераторе бее, ама си moderate, алал да ти е. Пример како треба модератор да се однесува на форум.
dh1

ц. dh3, под услов да не се согласуваме.

пази, треба да има несогласување за dhx. Што е предмет на нашиот имлицитен спор?

Размисли.

Ако сакаш, можам да се помачам да ти најдам мои реплики кои биле dh1. Оваа не спаѓа во нив.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #71 на: 10 Декември 2014, 20:50:18 pm »
Кога би бил црногорец би се помачил да најдеш реплики кои биле dh1. У реалност не би требало ич да ти биде тешко ;D

Отсутен filipv

• Легенда
  • и сега?
« Одговори #72 на: 10 Декември 2014, 21:01:58 pm »
Кога би бил црногорец би се помачил да најдеш реплики кои биле dh1. У реалност не би требало ич да ти биде тешко ;D

Дали тебе би ти било тешко?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #73 на: 10 Декември 2014, 21:03:44 pm »
Па, тешко би ми било дур почнам. После обично се ми е релативно лесно.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #74 на: 10 Декември 2014, 21:06:11 pm »
dh1

ц. dh3, под услов да не се согласуваме.

пази, треба да има несогласување за dhx. Што е предмет на нашиот имлицитен спор?

Размисли.

Ако сакаш, можам да се помачам да ти најдам мои реплики кои биле dh1. Оваа не спаѓа во нив.

Типичен Ad Hominem(dh1). Што ако не бев модератор? Тогаш ќе можев да кажам тоа што кажав без да искоментираш за мојот авторитет? Или тогаш ќе беше „вака ли дискутира сениор дискутант на форумов?“ А што ако не бев сениор дискутант? Тогаш ќе беше „руки вака не се понаша“...

Нема dh3, затоа што од твоја страна не беше изнесен факт кој е валиден за дискусијата и кој би требало да се конфирмира или негира. Затоа и 0 fucks given за твојот коментар.