Пролетни дефеци:
Климата почна некој звук да ми вади на гребење и многу слабо ладеше а лани ја однесов на проверка и дополнување, ама изгледа почна да бега од некаде по малку или не дополнаа колку што треба. Ја однесов кај „кафето“, ја наполна и смена/дотуре масло на компресорот, засега еве две недели добро е а па ќе видиме... 1500ден.
Се спремав годинава да менувам задни дискови оти беа во очајна состојба години наназад, па решија тие да ме изненадат порано со пробучување на лагер.
SNR дискови со лагер - 4250ден х2
Metelli плочки - 700ден
Тотал - 9200ден +380ден работни алати (30мм наставак и Е16 наставак)
Од калта и рѓата првиот штраф на држачот за клештата го заебав мислев е 13-ка, пошто на предните дискови беше така обична 15-ка нешто, па ко прошлјафова видов дека е машки торкс, Е16. (французи
)
Заминав да купам таков наставак и по два дена го заменав со обичен штраф со 19ка глава и 10.9 цврстина, е сега ќе рѓоса ама то е...
Втор поголем проблем беше враќањето на клипот, требаше да се притиска и истовремено да се врти на десно. 1 сат одзеде за да се дознае ова и измисли направа за потегот, среќа успешно. Слика немам, ниту ќе менува некој овде дискови, а па и да менува сигурно ќе се снајди.
Оу јеаа, ориџинале. Брат, од отпад да земиш поарно е него заменскиве, оригинал си е оригинал, подруг е квалитетот.
Ако е рѓосан и распаднат, кочниците и рачната си кочеа нормално и поминуваа на технички во исправност, а за естетика не. И не, не се убив досега, жив сум.
Ама затоа ме стемна и работев на сијалица, до 20 часот трчав по алати и пребарував на гугл, за до 23 сатот вечерта да завршам.