Апдејт малку
Од кога е земена, што трошоци:
- 8.000ден - шофершајбна Olympia
- 900ден - штрафови за тркала порачани од амазон (Febi 2x М12 х1.5, 1хМ14 х1.5, 19-ки) и 1 од дебојо
- 2.700ден - масло Evolution SXR 5W-40 5L, филтер Muller, работна рака
- 22.000ден - голем сервис (сет ребраст Gates, пк каиш, пумпа за вода, елф антифриз, спони х2, чаури на заден трап, плочки назад, пиксна волан, работна рака)
- 11.500ден - регистрација
- 15.800ден - зимски гуми Continental TS850 x4
- 2.400ден - брава централно назад лево (половна, старата почна звук како да шлајфова да вади)
- 270ден - сијалица Osram H7 х1 (обична)
- 600ден - промена на зимски во летни (треба бандаши да си земам)
- 3.690ден - зелен картон
- 1.800ден - клима, полнење и замена на вентил
- 2.200ден - филтер за нафта, работна рака
- 1.450ден - воздушен филтер, филтер за полен/вентилација
Вкупно - 73.310ден (1 година и 3 месеци)
Гориво и потрошувачка - 31.600ден - 535.1L - 11.297km - 4.73L/100km
Тоа што е сервисирано се е правено во Ред Ауто - Битола, и водвор кај мене.
Моментално е на 185500km(ако се тие), а еве и некоја слика:
сестра ми почна да ја вози и еве, камена ограда вс лев заден браник, 1:0 камена ограда
појма немам ова од каде е, ама чим не знам најверојатно не е од мене, не е толку страшно колку што изгледа на сликата со едно полирање ќе се покрие си велам
повторно сестра ми, дрво вс десна задна страна, рачката го апсорбира поголемиот дел од ударот,
ама се гледа дека на колата и треба едно убо полирање и пластидип на рачките
сега сменат филтер за полен, ко карбонски и да бил претходниот ама на изглед само,
овој новиот го немаме пробано сеуште, ама за 850ден ако не друго барем прашина нема да влегва
бајѓи работа имало овој филтеро дури да се намести
воздушниот филтер, пред потоа
И така, шо знам шо да кажам друго, за гумите ми фали една боја за чевли, центрирање на предница оти ми свират гумите на мазен асфалт а право терам, и пожелно е едно полирање, восоцирање ама никако да одвојам средства за тоа...