Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2175261 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34340
  • Таков е животот... јебига
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #14220 на: 07 Ноември 2025, 22:42:52 pm »
Пред сите овие камери треба прво саглад да функционира: образование, преиодични испити за возачка дозвола и лекарски уверенија, полиција, суд, технички прегледи на возила, социјални институции, пошта, централен регистар и матични служби, па посоооооосле камери и автоматски казувања. Без овие погоре СИТЕ на високо ниво, ова нема да функционира, ќе ги украдат камерите во првите цвај недели.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1898
« Одговори #14221 на: 08 Ноември 2025, 09:28:24 am »
Во џанк стигна, ако не си го проверил џанкот 30дена, отиде јабана „потврдата“.
За секој случај оваа адреса турете си ја у „нот џанк“ vozila_mvr@moi.gov.mk

Еве мене три пати, и за тие на кои што не им стигнало - мене ми стигнало :D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Кога стига овој прекрасен меил, оти џанкот ми е празен, а ова го нема...
Едит: Најдов, во инбокс ми било, веќе прифатен  :)
Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6945
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #14222 на: 08 Ноември 2025, 18:04:40 pm »
Денес бев за печат во сообраќајна, и само што излегов од објектот ми стигна потврда од мвр. Среќа стариот точно го внесе мејлот во системот.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11094
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #14223 на: 20 Ноември 2025, 09:47:34 am »
Цитат
Во моментов се тестира системот за казнување во Скопје и според податоците од СВР дневно би требало да се пишуваат од 5 000 до 11 000 казни. Најчесто се за брзо возење, за поминување на црвено и за погрешно паркирање. Според началникот на СВР Скопје, Сашо Топаловски ова е фрапантно и алармантно и доколку овој начин на возење продолжи и во периодот кога ќе се пишуваат казните полицијата ќе се затрупа со работа.

Ќе го контактираат сопственикот на возилото. Понатаму, сопственикот на возилото треба да пријави кој го направил прекршокот. Ако не пријави, тогаш сопственикот ќе ги сноси последиците. А не верувам дека некој ќе преземе одговорност и казни и одземање возачка за туѓи глупости.

Како ќе го контактираат? Колку луѓе во контакт центар ќе вработат за да опслужат?  :)
Што правиме кога ќе негира тој што јас како сопственик ќе го пријавам, пошто јас не сум направил прекршок? Или може сум направил, ама ќе играме пинг-понг :)
Ако сносам последици, а не сум направил, ќе обжалам и ќе чекам рочиште, Колку нови судии ќе вработат и колку нови судови ќе отворат? :)

Максимум 4 месеци, колку и да сакаме да се правиме држава каде нешто ќе функционира.
Ниту функционирало, ниту ќе функционира.

Во држава каде „сериозни“ фирми не одговараат на мејл, СМС не знаат во која апликација им е и единствен успех во животот е да напишеш sena под оглас, ние ќе очекуваме 10.000 казни дневно да се процесуираат.
 :D :D :D :D

....целиот систем би требало да е автоматизиран....

Нејсе... Ако не возел сопственикот, тогаш... Исто како што ќе функционира (и веќе функционира низ цела Европа) за рент-а-кар компании, фирми со службени возила, лизинг компании, итн. ....

Не викам јас дека системот ќе им биде 100% функционален. Нема да биде. Даааааалеку од тоа....

тоа тоа - целосно автоматизиран систем - 10.000 прекршоци дневно ;D

споредувањето со како функционира во Европа е скроз нерелевантно затоа што треба да споредиме и како функционираат полиција и судови (односно институции) во Европа

системот ќе биде 100% функционален кога ќе треба да те казни тебе, мене, комшијата...ќе биде нефункционален кога ќе треба да казни борци за човекови права, вработени во милиција, па добар дел од колите се возат неригистрирани....ќе казнивал за погрешно паркирање ;D ;D ;D ;D

она што ме интересира е како ќе биде функционален кога 1 (ЕДЕН) шофер/кола, ќе треба да го санкционира во дистанца од 6-7 километри - во тие 6-7 километри ќе направи најмалку 8 прекршоци :)
дали на 9-тиот километар ќе го изм'кнат со свот тим од кола и ќе го спроведат директ во затвор

јас сакам и едвај чекам да се пушти во функција системот, ама да не се замајуваме дека ќе функционира
закони и сега има, ама тоа не спречува никого да ги прекршува на секој можен начин

ние сме единствена држава во светот каде ќе видиш пензионер дека не може да пооди 15 метри затоа што пешачкиот е подалеку и го болат колената, ама болката не го спречува со торбите да рипа преку жардињера на булевар
ЕДВАЈ чекам да добие на мејл дека е казнет

СЕЈФ СИТИ НЕ ПОЗНАВА ГРАНИЦИ

;D ;D ;D ;D ;D ;D

• Сениор
« Одговори #14224 на: 20 Ноември 2025, 10:09:53 am »
Мислам дека ќе почнат таблици да крадат/фалсификуваат, па нека слика сејф сити и нека му стигаат казни на друг.

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3330
  • Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD
« Одговори #14225 на: 20 Ноември 2025, 10:35:46 am »
Многу филмови гледаш, и тоа ке го испеглат да одговораш кривично..Не се будали ова е од време на грујо само што овие абдали не знаат 3 булевари да поврзат и средат..Него одговара ваков хаос на многу како што е сега..
Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD

• Сениор
« Одговори #14226 на: 20 Ноември 2025, 11:10:56 am »
Еве проверив во законот, можи без таблици прекршочно да помини, 500€.
Користење на таблици кои не се наменети за тоа возило, исто прекршочно 500€.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4111
« Одговори #14227 на: 20 Ноември 2025, 11:21:26 am »
Ќе ја стаиш таблицата внатре на таблата, да не ја фати камерата :D
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3330
  • Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD
« Одговори #14228 на: 20 Ноември 2025, 11:48:42 am »
Еве проверив во законот, можи без таблици прекршочно да помини, 500€.
Користење на таблици кои не се наменети за тоа возило, исто прекршочно 500€.

оп 1000евра. ни лук јадел ни лук мирисал па-па-па
Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD

• Сениор
« Одговори #14229 на: 20 Ноември 2025, 12:25:31 pm »
Математиката попара ти е.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1901
« Одговори #14230 на: 21 Ноември 2025, 10:52:16 am »
На Waze некој се потрудил да ги обележи камерите. Чисто да си имате како инфо.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2815
« Одговори #14231 на: 21 Ноември 2025, 13:05:52 pm »
Без овие погоре СИТЕ на високо ниво, ова нема да функционира, ќе ги украдат камерите во првите цвај недели.

Еве скоро година дена стојат камерите, јас никаде не сум видел некоја да е украдена или оштетена.

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3099
  • Слобода или смрт
« Одговори #14232 на: 21 Ноември 2025, 13:18:15 pm »
Без овие погоре СИТЕ на високо ниво, ова нема да функционира, ќе ги украдат камерите во првите цвај недели.

Еве скоро година дена стојат камерите, јас никаде не сум видел некоја да е украдена или оштетена.

Епа уште никој не платил пари заради нив. Чекај да почнат да ги удараат по џебот после ќе правиме муабет.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44483
  • Il Moderatore
« Одговори #14233 на: 21 Ноември 2025, 13:26:13 pm »
Не баш сите, ама се трудат луѓе. Денес една необележана на обиколница приметив :)
Како и да е, Waze е must have после нова година :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7547
« Одговори #14234 на: 21 Ноември 2025, 13:32:37 pm »
Не баш сите, ама се трудат луѓе. Денес една необележана на обиколница приметив :)
Како и да е, Waze е must have после нова година :)

Нема да има поента Вазе, кога камери има на секој чекор буквално.. ете и на обиколница, возиш 1км 140, па на следниот километар ќе пазиш да не надминеш 10-20+ пропишаното дека има камера?

Многу густо се поставени камерите, покриваат скоро секаде. Делува сериозно, само дали ќе профункционира системот по пропис. ;D