Автор Тема: Vadenje novi dokumenti  (Прочитано 29265 пати)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8770
  • Пичлеме
Одг: Vadenje novi dokumenti
« Одговори #495 на: 25 Јануари 2025, 15:53:08 pm »
Pss zajcev rid sabota nema dzandar javeno sabajlevo. Vo Amsm isto nemaat policaec sabota.
Me ispratija Pss lisice i pintija samo tamo ima policaec do 12 raboti. Zavrsiv rabota ama ne preporacuvam nikoj sabota da odi katanga e.
Нема секоја сабота, затоа спомнав да се јавиш да прашаш на која локација има оваа сабота. За гужвата, јас во ноември ја регистрирав таму колата, во сабота, за кратко завршив работа, ама таму бев во 08:10 :)

Отсутен ivanxh

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 612
« Одговори #496 на: 25 Јануари 2025, 16:47:25 pm »
АМСМ Чаир/Топанско има џандар секоја Сабота до 13:00. :)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2419
« Одговори #497 на: 25 Јануари 2025, 22:14:18 pm »
Pss zajcev rid sabota nema dzandar javeno sabajlevo. Vo Amsm isto nemaat policaec sabota.
Me ispratija Pss lisice i pintija samo tamo ima policaec do 12 raboti. Zavrsiv rabota ama ne preporacuvam nikoj sabota da odi katanga e.
Јас земав таблици во сабота во ПСС Лисиче, до Лиса центарот што е. Полицаец има од 8:00 до 12:00. Касно видов дека си пишал. Секако може и телефонски да се провери конкретно за одјава.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Bmw36

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #498 на: 10 Февруари 2025, 01:50:44 am »
Што ми е потребно за промена на нова адреса на лична карта?

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 612
  • Сузуки Витариче
« Одговори #499 на: 10 Февруари 2025, 06:35:57 am »
Што ми е потребно за промена на нова адреса на лична карта?
https://mvr.gov.mk/upravni-rab/10

Замена на лична карта со промена на адреса
·          Барање
·            Уплатница 310,00 денари или уплата преку Пос терминал 
·            доказ за сопственост на станот на кој се пријавува живеалиштето,
·          - договор за закуп на станот на кој се пријавува живеалиштето склучен во писмена форма и заверен од нотар,
·          - договор за послуга склучен во писмена форма и заверен од нотар,
·          - договор за доживотна издршка склучен во писмена форма и заверен во согласност со закон, со кој се воспоставува заедница на живот на давателот и примателот на доживотната издршка,
·          - писмена потврда издадена од општината, со која се потврдува постоење бесправно изграден објект за живеење на кој не му е утврден правниот статус (со или без поднесено барање за утврдување правен статус на бесправно изграден објект), со наведување постојна улица и број а, доколку ја нема, се наведува најблиската улица,
·          - решение за данок на имот за станбен објект во кој граѓанинот живее и доказ за платен данок за имот за наведениот објект,
·          - писмено известување за граѓанинот од социјалната, односно здравствената установа во која е сместен, во кое се наведува адресата на установата и целта поради која се дава  известувањето или
·          -писмено известување за бездомник од надлежниот центар за социјална работа до Министерството за внатрешни работи.
·          Старата лична карта
Потпис.