Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2162524 пати)

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 417
  • Macedonia
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #14190 на: 05 Ноември 2025, 17:51:16 pm »
Мене ми стигна:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Треба на секој да му стигне ваква порака.
Видете си навреме да не ве насамарат за ништо.

На блиски така за малце тужба ќе му пуштеле од ЈП Водовод иако 5 пати одеа и прашуваа зошто не им стигнуваат сметки, 6-тиот пат на крај се испостави некој од ботовите на шалтер погрешно внел меил (никој во меѓувреме не го приметил проблемот од вработените 🤡🔫) и на погрешно место се испраќале податоците.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2230
« Одговори #14191 на: 05 Ноември 2025, 18:01:44 pm »
И мене ми стигна ист мејл кога регистрирав кола.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4085
« Одговори #14192 на: 05 Ноември 2025, 18:50:08 pm »
Ништо ми нема стигнато...кој знае што слушнала/запишале на шалтер.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3290
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #14193 на: 05 Ноември 2025, 20:28:54 pm »
Не ми стигна на мене

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6265
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #14194 на: 06 Ноември 2025, 00:49:49 am »
И мене не ми стигна.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6903
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #14195 на: 06 Ноември 2025, 08:04:34 am »
Mнозинството народ е прост/неписмен, некој грешно си го напишал мејлот или тој шо го внесува во системот го заболе стапот дали ќе го внеси точно.
Колку луѓе знам шо му внесоа грешен мејл во УЈП тогаш кога мораше секој да се регистрира.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44445
  • Il Moderatore
« Одговори #14196 на: 06 Ноември 2025, 14:24:23 pm »
Во џанк стигна, ако не си го проверил џанкот 30дена, отиде јабана „потврдата“.
За секој случај оваа адреса турете си ја у „нот џанк“ vozila_mvr@moi.gov.mk

Еве мене три пати, и за тие на кои што не им стигнало - мене ми стигнало :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6265
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #14197 на: 06 Ноември 2025, 14:44:04 pm »
Врз основа на што те контактираат?
Ако е според податоци од регистрација на возило последно возило имам регистрирано пред 1 година.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30145
    • CARclub.mk
« Одговори #14198 на: 06 Ноември 2025, 14:54:34 pm »
Ќе го контактираат сопственикот на возилото. Понатаму, сопственикот на возилото треба да пријави кој го направил прекршокот. Ако не пријави, тогаш сопственикот ќе ги сноси последиците. А не верувам дека некој ќе преземе одговорност и казни и одземање возачка за туѓи глупости.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1893
« Одговори #14199 на: 06 Ноември 2025, 15:00:40 pm »
А дали и каде можам отпосле да појдам да пријавам email за кола?

Едната кола ја регистрира (и вози) татко ми кој сигурно нема оставено емаил кога беше на регистрација.

Или јас кога ќе оставам емаил за другата кола ќе ги поврзат според сопственост (што не ми е верно воопшто)?
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11085
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #14200 на: 06 Ноември 2025, 15:05:42 pm »
Цитат
Во моментов се тестира системот за казнување во Скопје и според податоците од СВР дневно би требало да се пишуваат од 5 000 до 11 000 казни. Најчесто се за брзо возење, за поминување на црвено и за погрешно паркирање. Според началникот на СВР Скопје, Сашо Топаловски ова е фрапантно и алармантно и доколку овој начин на возење продолжи и во периодот кога ќе се пишуваат казните полицијата ќе се затрупа со работа.

Ќе го контактираат сопственикот на возилото. Понатаму, сопственикот на возилото треба да пријави кој го направил прекршокот. Ако не пријави, тогаш сопственикот ќе ги сноси последиците. А не верувам дека некој ќе преземе одговорност и казни и одземање возачка за туѓи глупости.

Како ќе го контактираат? Колку луѓе во контакт центар ќе вработат за да опслужат?  :)
Што правиме кога ќе негира тој што јас како сопственик ќе го пријавам, пошто јас не сум направил прекршок? Или може сум направил, ама ќе играме пинг-понг :)
Ако сносам последици, а не сум направил, ќе обжалам и ќе чекам рочиште, Колку нови судии ќе вработат и колку нови судови ќе отворат? :)

Максимум 4 месеци, колку и да сакаме да се правиме држава каде нешто ќе функционира.
Ниту функционирало, ниту ќе функционира.

Во држава каде „сериозни“ фирми не одговараат на мејл, СМС не знаат во која апликација им е и единствен успех во животот е да напишеш sena под оглас, ние ќе очекуваме 10.000 казни дневно да се процесуираат.
 :D :D :D :D

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1893
« Одговори #14201 на: 06 Ноември 2025, 15:13:35 pm »
И ти си во право.

Тендерите за софтвер, камери/радари се сигурно огромни суми и тука се парите. Тоа е веќе завршена работа.

Во казните нема пари
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1836
« Одговори #14202 на: 06 Ноември 2025, 15:27:39 pm »
И ти си во право.

Тендерите за софтвер, камери/радари се сигурно огромни суми и тука се парите. Тоа е веќе завршена работа.

Во казните нема пари

Тргнав истово да го пишувам, ме претекна. Проектов како и сите останати во државава се полупланирани, 80% од случаите надвор од главниот тек не се ни размислени. Требало некој тендер да се фати и затоа дошол на ред сега.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44445
  • Il Moderatore
« Одговори #14203 на: 06 Ноември 2025, 15:29:04 pm »
Магистратура гради министерот на база на проектов, не се заебаајте...

https://faktor.mk/spie-pet-chasa-dnevno-minister-e-za-vnatreshni-raboti-i-podgotvuva-magisterska-toshkovski-magistraturata-ja-pishuva-za-sejf-siti

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1836
« Одговори #14204 на: 06 Ноември 2025, 15:34:30 pm »
Магистратура гради министерот на база на проектов, не се заебаајте...

https://faktor.mk/spie-pet-chasa-dnevno-minister-e-za-vnatreshni-raboti-i-podgotvuva-magisterska-toshkovski-magistraturata-ja-pishuva-za-sejf-siti

Со оглед на позиционирањето на камерите долж Е75, односно сите се наместени на места само за да те фатат „А-ха! Се смени нагло ограничувањето, плати сеа казна зошто не намали одма од 120 на 80“, а не за да воспостават константно пониска брзина на движење, не му е баш добро направено истражувањето изгледа.