Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1909114 пати)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #9990 на: 11 Март 2019, 21:56:11 pm »
Еј, а знае некој кај се купува смалување на забрана? :)

Од 9 месеци на 3 барем да ја скратат, дебело плаќам :)))
Фати си ти часови за А категорија со време...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1372
« Одговори #9991 на: 11 Март 2019, 22:27:25 pm »
И мене денес ме сефтосаа ама само ме праша дали сум пиел, а моменти пред тоа возев доста над дозволеното, имав среќа сеа, следен пат не претерувам.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
« Одговори #9992 на: 12 Март 2019, 08:06:01 am »
Ги упецале моторџииве у близина кај мојов кантон. Не ми се верува колку се луди значи Швајцарциве.
Да фатат дечки со 10кг марихуана, у два дена ќе ги ослободат. Ако те фатат со луда брзина, ќе те избричат мушки.

После 7:30 упецуање..
После 11:00 зборат за казната и забраната..

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2423
« Одговори #9993 на: 12 Март 2019, 11:19:28 am »
Некој да не имал случај со ПОЦ паркинзи, во 2017 година се случил „настанот“ (не е пратена смс порака за паркирање поради тоа што луѓето не биле сигурни дали бил во функција системот) и дури сега им стига за наплата дневна карта за паркирање, со датум март 2019 година.....за сметките за струја, вода, знам дека застаруваат за една година, ама типот, односно видот на услугата од ПОЦ не ми е јасен за да знаеме како да го истретираме, не е класична услуга како струја, вода, се мислам дека тука би важел општиот рок од 3 години, ама немам време сега да проверам детално, ако има некој инфо слободно нека пише, благодарам
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #9994 на: 12 Март 2019, 12:15:19 pm »
Некој да не имал случај со ПОЦ паркинзи, во 2017 година се случил „настанот“ (не е пратена смс порака за паркирање поради тоа што луѓето не биле сигурни дали бил во функција системот) и дури сега им стига за наплата дневна карта за паркирање, со датум март 2019 година.....за сметките за струја, вода, знам дека застаруваат за една година, ама типот, односно видот на услугата од ПОЦ не ми е јасен за да знаеме како да го истретираме, не е класична услуга како струја, вода, се мислам дека тука би важел општиот рок од 3 години, ама немам време сега да проверам детално, ако има некој инфо слободно нека пише, благодарам
ПОЦ си мава кумуњарски фори до коска.

Присутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2790
« Одговори #9995 на: 12 Март 2019, 12:36:48 pm »
ПОЦ си мава кумуњарски фори до коска.

Тотално некорисен коментар. Дај малце конструктивнос' :D

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6538
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #9996 на: 18 Март 2019, 13:26:30 pm »
Ајде една случка од саботата да ви раскажам, можеби некој ќе научи или јас ќе научам нешто.

Грција по патот за Воден (Едеса) после Аминтео на отворен пат на следната локација и слика ме измерија со 90км/ч, 40км/ч над дозволеното.

Патот е ограничен на 90км/ч, ама кај знакот е блага кривиниа и не се гледа раскрсницата, и само што го поминав него му излегов на нишан, јас отпуштив на гаста ама џабе, уште ~250м има до истата и можиш да успориш до неа макар и воз да се има превртено, ама тој муабет само вкоперација држи вода.

Казна 175€ и одземање на возачката за 60 дена.
Јас неук му ја дадов првин македноската а потоа ми ја побара интернационалната пошто оваа не му бркаше работа, ама сепак ми ги одзеде и двете оти јас глуп.

Рок на плаќање 15дена, во пошта во Лерин, и ќе ми се јават за подигнување на возачките за да ми кажат од каде или ќе ги подигнам од граница.
Заебаниот дел е што имам претчувство дека ќе ми ја загинат македноската и ќе ми го заебат почетокот на летото.

Поука, македонска возачка никако давање, интернационална тој што нема да си извади, и ако нешто пропуштив или направив грешно во ситуацијава,
некој со слично искуство убаво е да пиши, да кажи.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43918
  • Il Moderatore
« Одговори #9998 на: 18 Март 2019, 13:45:41 pm »

Поука, македонска возачка никако давање, интернационална тој што нема да си извади, и ако нешто пропуштив или направив грешно во ситуацијава,
некој со слично искуство убаво е да пиши, да кажи.

Ако прочиташ на интернационалната, ќе видиш дека важи само со приложување и на националната. Така да, двете ќе му ги даеш (по правило).

Цитат
An international driving permit (IDP), often (incorrectly) referred to as an international driving licence (IDL), is any valid, legal identity document that allows the holder to drive a private motor vehicle in any country or jurisdiction which recognises the document. To be valid, the IDP must be accompanied by a valid driving licence issued in the applicant's country of residence.[1]
https://en.wikipedia.org/wiki/International_Driving_Permit

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
« Одговори #9999 на: 18 Март 2019, 13:53:24 pm »
@Power to the people - Фино над лимит си возел, крив си, тоа е тоа. :/

Само мене не ми е баш јасно, како функционира тоа со одземањето возачка - не смееш во Грција да возиш, следните 60 дена?

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6538
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #10000 на: 18 Март 2019, 14:05:13 pm »
Јас секаде можам да возам и грција дури, само да не ме застанат, немам што да му покажам.

Ако прочиташ на интернационалната, ќе видиш дека важи само со приложување и на националната. Така да, двете ќе му ги даеш (по правило).
За жал не можам да ја прочитам, а не можеше ни гркот денот на издавање на истата, пошто ни македонски ни француски знае.
Ќе се правам матуф нареден пат, не ја давам. Сообраќајната дозвола не знаеше што е, „what is this“ ми вика.

@Deni според ова изгледа добив попуст 50%. На SALE ме застана, ќути среќа.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29791
    • CARclub.mk
« Одговори #10001 на: 18 Март 2019, 14:06:35 pm »
Аутлет ти се погодило. :)

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1815
« Одговори #10002 на: 18 Март 2019, 14:33:37 pm »
Ти дозволија да продолжиш да ја возиш колата без возачка?

Едит: пријави ја за изгубена возачката и извади си нова, за 2 недели стасува :)

Присутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5073
  • The Spartan General
« Одговори #10003 на: 18 Март 2019, 14:51:24 pm »

После договорот со Преспа тоа не е опција. Ќе ги поврзат МВРињата со тие работните групи. Со Бугарија така ги поврзаа и сите што имаа двојни возачки добија кривични пријави.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 456
« Одговори #10004 на: 18 Март 2019, 14:52:54 pm »

Не се глупирај со овја форе ќе ја пратат преку МНР па ќе си опапа дупло помина одамна оваја фора кога се правеше
Hyundai Elantra 6th G