Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 2097025 пати)

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #9960 на: 24 Февруари 2019, 12:07:26 pm »
Фино лепо со 20е ин д џеб.
Ако де ајде јас ти ги давам тие 20евра ќе пробаме ??
Hyundai Elantra 6th G

Отсутен Jordan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
« Одговори #9961 на: 24 Февруари 2019, 13:04:39 pm »
Nekoj pravnik na forumot .... ili nekoj so slicno iskustvo ?

Mi bese provalen stanot....kradecot najden dokazano na sud i sega mi pristigna presuda deka treba da dobijam osteta vo rok od 15denovi....posto verojatno nema da pusti pari...posto ne bil vo MK...kako ide postapka posle toa...dali drzavata sama go goni ako ima imot ili smetki....ili jas treba so presudata da si idam kaj izvrsitel koj ke ja goni rabotata ?
Пресудата ти е од кривичен (за кражба, тешка кражба, во постапка со обвинител) или граѓански предмет (тоа се претходно утврдено во кривична постапка, а ти си бркаше оштета), дали во пресудата те упатуваат во граѓанска постапка да си бараш материјална штета?

,
« Последно менување: 25 Февруари 2019, 17:47:03 pm Jordan »

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #9962 на: 24 Февруари 2019, 14:02:15 pm »
Јаоо демек почнале да казнуваат праведно и не селективно? Да видам да не верувам :)
Оди над 2/30 над дозволено нека те фатат понуди мито па кажи како ќе пројдеш, може? :D
Реков, не-селективно. Не ти требаат 20 евра ако си им колега. Или на нивниот газда внук, или кој и да си.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #9963 на: 24 Февруари 2019, 19:58:51 pm »
Nekoj pravnik na forumot .... ili nekoj so slicno iskustvo ?

Mi bese provalen stanot....kradecot najden dokazano na sud i sega mi pristigna presuda deka treba da dobijam osteta vo rok od 15denovi....posto verojatno nema da pusti pari...posto ne bil vo MK...kako ide postapka posle toa...dali drzavata sama go goni ako ima imot ili smetki....ili jas treba so presudata da si idam kaj izvrsitel koj ke ja goni rabotata ?
Пресудата ти е од кривичен (за кражба, тешка кражба, во постапка со обвинител) или граѓански предмет (тоа се претходно утврдено во кривична постапка, а ти си бркаше оштета), дали во пресудата те упатуваат во граѓанска постапка да си бараш материјална штета?

Кривичен , тешка кражба , во постапка со јавен обвинител
Дали во пресудата на кривичниот суд е утврдена материјалната штета (вредност) и дали тебе како оштетен те упатуваат за материјалната штета да си ја бараш пред граѓански суд? Најчесто е така, во прилог со пресудата од кривичен суд треба да се поднесе тужба пред граѓанскиот суд за надомест на штета (која лесно ќе се утврди пошто веќе е утврдена во кривичната пресуда)...и после ако не постапи доброволно по пресудата од граѓанскиот суд, присилно извршување преку извршител
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
« Одговори #9964 на: 24 Февруари 2019, 20:43:08 pm »
Фино лепо со 20е ин д џеб.
Ако де ајде јас ти ги давам тие 20евра ќе пробаме ??

Сеа ќе се прајме наудрени дека џандариве/цариници/секој наши не земаат мито?!?
Колку сакаш примери има да ти кажам кога апла си барале, кога се врткале околу кола за тебе да ти текне..еве последно (месец дена) ја и другар дојден од имачка во кола, тој вози. Тазе заминат, тазе менета возачка...чекај бе дечко ти немаш година стаж како возач, не смееш да ја возиш колава..трт прт муабети чоекот не попушта..оп 10е (ааа не сум сам) оп уште 10е за колегата и одма тука иде пријатен пат , све најубо.

EDIT: На муабетов...поштени сме нема што.. https://makfax.com.mk/makedonija/%D1%84%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0%D0%B4-30-%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B0%D1%87%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%B8-%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%9C%D0%B0%D0%BB%D0%B5-%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B0/
« Последно менување: 24 Февруари 2019, 20:48:09 pm Принц »
New blood of old school

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
« Одговори #9965 на: 24 Февруари 2019, 20:48:06 pm »
Сеа ќе се прајме наудрени дека џандариве/цариници/секој наши не земаат мито?!?
Колку сакаш примери има да ти кажам кога апла си барале, кога се врткале околу кола за тебе да ти текне..еве последно (месец дена) ја и другар дојден од имачка во кола, тој вози. Тазе заминат, тазе менета возачка...чекај бе дечко ти немаш година стаж како возач, не смееш да ја возиш колава..трт прт муабети чоекот не попушта..оп 10е (ааа не сум сам) оп уште 10е за колегата и одма тука иде пријатен пат , све најубо.
Погоре се праеше муабет за мерење со радар не општо, општо имаш секаде такви од општини па до политичари али да кажеш дека сите земаат туе веруј грешка си и тоа голема
Hyundai Elantra 6th G

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • MadaFunker
« Одговори #9966 на: 24 Февруари 2019, 20:50:10 pm »
Нормално дека не земаат сите, ама за жал гоооолем број земаат и око не им трепнува. И тие поштените го папаат од овие мрсниве што само на пари мислат..
New blood of old school

Отсутен s1n1sa

• Јуниор
  • **
« Одговори #9967 на: 24 Февруари 2019, 21:32:48 pm »
Нормално дека не земаат сите, ама за жал гоооолем број земаат и око не им трепнува. И тие поштените го папаат од овие мрсниве што само на пари мислат..
Ќе видиме со најавените намалени казни дали ќе се намали и корупцијата пошто беа најавени пријави до 250/ина евра ако се сеќавам
Hyundai Elantra 6th G

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #9968 на: 24 Февруари 2019, 22:08:26 pm »
Незнам во кој свет живееш ама не ти е лошо

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • MadaFunker
« Одговори #9969 на: 24 Февруари 2019, 22:09:50 pm »
Тешко таа работа кај нас во "државава" , чим комунални инспектори "рекет" прават 300г фстаци шо останува за друго..
New blood of old school

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #9970 на: 24 Февруари 2019, 22:10:53 pm »
Другари, бидна ли нешто од тоа казните упола што ќе ги намалуваа? ;D

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6001
« Одговори #9971 на: 24 Февруари 2019, 22:13:55 pm »
Може да ги зголемат само...

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #9972 на: 24 Февруари 2019, 22:22:13 pm »
Mоже упола да ги намалат, али 3 пати повеќе ќе репнуваат :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ogledalo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 615
« Одговори #9973 на: 25 Февруари 2019, 12:18:18 pm »
Mоже упола да ги намалат, али 3 пати повеќе ќе репнуваат :D
Taka treba, taka e ispravno. Skoro sekoj, 99,9% od vozacite, ne vozat po propisi.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #9974 на: 25 Февруари 2019, 12:45:41 pm »
Што вика еден другар мој из њемачке: „не се скапи казните овде, ама чести се...“

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.