Ајде една случка од саботата да ви раскажам, можеби некој ќе научи или јас ќе научам нешто.
Грција по патот за Воден (Едеса) после Аминтео на отворен пат на следната локација и слика ме измерија со 90км/ч, 40км/ч над дозволеното.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Патот е ограничен на 90км/ч, ама кај знакот е блага кривиниа и не се гледа раскрсницата, и само што го поминав него му излегов на нишан, јас отпуштив на гаста ама џабе, уште ~250м има до истата и можиш да успориш до неа макар и воз да се има превртено, ама тој муабет само вкоперација држи вода.
Казна 175€ и одземање на возачката за 60 дена.
Јас неук му ја дадов првин македноската а потоа ми ја побара интернационалната пошто оваа не му бркаше работа, ама сепак ми ги одзеде и двете оти јас глуп.
Рок на плаќање 15дена, во пошта во Лерин, и ќе ми се јават за подигнување на возачките за да ми кажат од каде или ќе ги подигнам од граница.
Заебаниот дел е што имам претчувство дека ќе ми ја загинат македноската и ќе ми го заебат почетокот на летото.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Поука, македонска возачка никако давање, интернационална тој што нема да си извади, и ако нешто пропуштив или направив грешно во ситуацијава,
некој со слично искуство убаво е да пиши, да кажи.
И така поминаа 60 дена, и јас одам да си ја земам возачката од Аминтео.
Одам таму, го отвора досието и ми вика: пишуваше на казната на граница да се однеси возачката, ја пуштивме таму, ама командирот оттаму ја пуштил лерин, таму барај ја.
Лерин се вртат, бараат, појма немаат каде е, ми вика дојди понеделник, вторник по пошта не е стигната, а јас не можам да се тормозам на секое оди ваму оди таму,
па поучен тоа како мене ми прават, не се расправав само му направив една глупа фаца и како ништо да не го разбирам, а зборуваше македноски гркот, па прв попуште и ми рече седи долу ќе те викнам.
Замина ја зеде поштата и ги подигнав возачките.