Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1821214 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43648
  • Il Moderatore
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10170 на: 13 Мај 2019, 22:15:58 pm »

Кои модели ти текнуваат што немаат предвидено?
Како бе да ја изгрдиш со таблица, како!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #10171 на: 13 Мај 2019, 22:18:13 pm »
Alfa romeo 4c/ 8c, nekoe maserati, i ostanatite se koncepti, i onaka moze da si gi dozvolat 0,1% od naselenieto vo drzavickata nasa

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #10172 на: 13 Мај 2019, 23:00:16 pm »

Кои модели ти текнуваат што немаат предвидено?
Како бе да ја изгрдиш со таблица, како!

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Овие си имаат предвидено иако на не убави места. Мислев има некоја воопшто која што не и е предвидено.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10173 на: 13 Мај 2019, 23:22:40 pm »
Да да, посебно 599 GTO... цел дизајн на предница е праен да се уклопи што безболно таблицата :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20107
« Одговори #10174 на: 14 Мај 2019, 00:44:42 am »
Ќе му ја мислиме каде ќе ја ставиме таблицата кога ќе го имаме. :D

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6373
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #10175 на: 14 Мај 2019, 08:59:26 am »
Пред една година во битола видов 159-ка мислам со мала предна таблица, како овие стандардниве прописно направена, па барав по интернетот за димензиите на таблиците ама не најдов. А ептен му лежеше (колку што можи), ти @Simo - Carrier159 треба таква да си направиш.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #10176 на: 14 Мај 2019, 09:46:13 am »
Може да ме казнат и за таква. Димензиите на таблиците се со закон пропишани, (види на претходната страна член 36 став 3).

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6373
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #10177 на: 14 Мај 2019, 11:46:54 am »
Абе го најдов и правилникот со димензиите на таблиците и преглед од нив, ама сите долгите се исти димензии 110х520мм,
а оваа што ја видов беше пример ~70х350мм. Од шо калап излезе појма немам.  :-\

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #10178 на: 14 Мај 2019, 11:54:49 am »
Од калапо на Папало.

Отсутен Basket

• Почетник
  • *
  • Пораки: 10
« Одговори #10179 на: 19 Мај 2019, 16:59:24 pm »
Откако ќе стигне пресуда со која е определена забрана за управување со моторно возило ... Како иде постапката во полиција?
Требало стигне покана од полиција, но колку трае тоа, и како може да се одолговлече постапката барем за 2-3 месеца?

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6795
  • French diamond
« Одговори #10180 на: 19 Мај 2019, 18:24:11 pm »
Никако, нема да те побарат 2-3 месеци сигурно....мене ми кажа судивката дека имам рок од преку една година да му ја однесам во полиција.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #10181 на: 19 Мај 2019, 22:11:32 pm »
Рокот е 8 или 30 дена откако си ја примил пресудата, не ми текнува како точно беше. Во секој случај не е година дена. Во тој рок сам треба да отидеш во полиција да ти ја впишат забраната.

Пресудата ја добива и полиција и тие треба (доколку претходно сам не си се пријавил) да ти испратат изестување да им ја однесеш возачката дозвола, ама колку што се ажурни има шанси тек после година-две да те известат или кој знае кога. Забраната почнува да важи од моментот на впишување во возачката.

Мене пресудата ми стигна некаде пред Нова Година и од полиција сеуште немам слушнато абер.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8594
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #10182 на: 19 Мај 2019, 22:15:59 pm »
Којзнае и дали воопшто ќе те информираат...

Не се ни сеќавам веќе колку месеци поминаа, проверував повеќе пати за на крај да ми речат:
"Абе чеекај, па ти, рано е... додека дојде тоа до нас..."

Заебав, не сум бил одамна да прашам, сигурно повеќе од 2 месеци.

Еве, уште нема никакво мевере писмо :)
Многу зборува - ништо не кажува.
Ветер од северен правец.
Раскажува детално за комплетно неважни работи.
На кратко, а богами и на Македонски: Никој.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6795
  • French diamond
« Одговори #10183 на: 19 Мај 2019, 22:16:39 pm »
Така де, имаш рок од една година за сам да ја однесиш возачката во полиција, никој нема да ти направи проблем... едино ако при рутинска контрола проверат дека имаш забрана, а не ја имаш однесено возачката, тогаш ќе ти ја земат во тој момент. Јас ја однесов по 5-6 месеци и никому ништо.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14239
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #10184 на: 19 Мај 2019, 23:26:02 pm »
Рокот е 8 или 30 дена откако си ја примил пресудата, не ми текнува како точно беше. Во секој случај не е година дена. Во тој рок сам треба да отидеш во полиција да ти ја впишат забраната.

Пресудата ја добива и полиција и тие треба (доколку претходно сам не си се пријавил) да ти испратат изестување да им ја однесеш возачката дозвола, ама колку што се ажурни има шанси тек после година-две да те известат или кој знае кога. Забраната почнува да важи од моментот на впишување во возачката.

Мене пресудата ми стигна некаде пред Нова Година и од полиција сеуште немам слушнато абер.
Vo Bitola e poinaku.Presuda od sud i sl. Ne vazi,dur ne ti pustat pokana od policija(soba 106 ili 104 bese).
Eve primer so mene,
-Me zastanaa me kaznija,znam deka za toj prekrsok kadam zabrana.Odam vo policija(vo megjuvreme mi stigna od sud,zabrana 6 meseci) im ja ostavam vozackata i si begam.
Po 4 neseci mi stignuva pidmo deka treva da ja odnesam vozackata vo policija.
Odam jas vo policija,se objasnuvame deka vozackata im ja odtaviv pred 3-4 meseci,ja naogja negju drugite i mi veli sluzbenickata:"izvini ama dzave sedela tuka dosega vozackata,od denes ke ti se racuna deka ja imas doneseno radi toa sto ti koga si ja donesol pred 3-4 meseci,si ja donesol onaka bez primeno pismo(pokana) od nas.
Vo momentot imav dupla vozacka taka da ne mi bese vo interes da se raspravam i sl...vozackata iste e nekade tamu po fiokite a od togas izvadiv uste 5 Mk vozacki i edna Germabska.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D