Автор Тема: Случки со полиција, казни, судови итн  (Прочитано 1821225 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
Одг: Случки со полиција, казни, судови итн
« Одговори #10200 на: 27 Мај 2019, 22:29:06 pm »
Арно ви направиле. Јас и колите би ви ги земал. Научете се да возите.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #10201 на: 27 Мај 2019, 22:33:58 pm »
Да не може на раат дпф-от да се издува.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #10202 на: 27 Мај 2019, 22:41:37 pm »
Купувај бензинец. Ем нема ДПФ ем поевтино за возење, ем поубаво.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #10203 на: 27 Мај 2019, 23:02:10 pm »
Ај нек се угоде 😆😂
И другар ми лапна од републичка некна... 6-9 месеци и 400 европски казна
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

На Баже е 5кава или сум се препознал?

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10405
« Одговори #10204 на: 27 Мај 2019, 23:08:43 pm »
Ај нек се угоде 😆😂

oyyy jeeaa, ако му ја зеле возачката, не му ја зеле колата, само нека стивнит малце работава

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #10205 на: 27 Мај 2019, 23:11:34 pm »
Ај нек се угоде 😆😂

На Баже е 5кава или сум се препознал?
Беше негова, сега е кај другар ми

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8594
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #10206 на: 28 Мај 2019, 00:01:56 am »
Ај бе ми застанале на патаринана што се руши и знак 40 и мерат. Треба ред ама јбг ова не е начин, ова е собирање пари.

Стандардна процедура, затоа ги пцуеме ѓубрињата.

Да не беше така, на секој член од форумов ќе му викав: "Што се занесуваш кога си крив" :)
Многу зборува - ништо не кажува.
Ветер од северен правец.
Раскажува детално за комплетно неважни работи.
На кратко, а богами и на Македонски: Никој.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #10207 на: 28 Мај 2019, 00:05:53 am »
Ај бе ми застанале на патаринана што се руши и знак 40 и мерат. Треба ред ама јбг ова не е начин, ова е собирање пари.

Да не беше така, на секој член од форумов ќе му викав: "Што се занесуваш кога си крив" :)
Па ако убаво прочиташ и не прават лошо пошто стојат на патарина ШТО СЕ РУШИ или во превод каде што и делуваат превентивно од ропаци. СЕ РУШИ = ОПАСНОСТ и затоа има знак 40 и треба да се почитува и се над дозволеното преставува ОПАСНОСТ за тебе и околината зашто СЕ РУШИ

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #10208 на: 28 Мај 2019, 00:06:23 am »

Имаат ГПФ новите бензинци :)

Иначе ако немате 18-19 години, срамота е да ставате слики со колку ве фатиле. Ако сте тука некаде со годините, тогаш гледајте да ги пројдете лудите години без да се утепате себе и секако некој недужен.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7055
« Одговори #10209 на: 28 Мај 2019, 00:32:40 am »

Иначе ако немате 18-19 години, срамота е да ставате слики со колку ве фатиле. Ако сте тука некаде со годините, тогаш гледајте да ги пројдете лудите години без да се утепате себе и секако некој недужен.
Не разбираш ти, јебеш 400 еур кога цел град ќе те збори колку си најбрз....

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #10210 на: 28 Мај 2019, 01:02:22 am »

Не разбираш ти, јебеш 400 еур кога цел град ќе те збори колку си најбрз....

Педерски е што во државава одзимањето возачки многу пати не важи, а казната не носи никаков резултат и поука кај прекршителот. Колата и казната не се мои туку на мој другар, сликите не се ставени за фалба и чалам, ставени се за памет и пример. Ако има некој план да вози брзо, треба да ги знае најмалите и најефтини и безболни последици како оваа на сликата.. радар, казна итн... Има многу поскапи казни од тоа, разгледајте од увидна полиција една галерија сообраќајки... 🙂 Еден месец може ќе имате мака со несоница ама ефективно е за психата.
Јас ги поминав проблемите со полиција и дивеење уште на 16/17 години, да не се подречам во последниве година и пол не сум имал прекршок ниту за брза вожња ниту општо било каква казна. Највеќе научив од кога почнав да возам мотор, првите месец-два брзо возење, ризични ситуации, несовесни возачии.. ми укажаа многу прилики да видам работи за кои треба да си ја чукнеш главата и да го вклучиш малце мозокот. Највеќе би сакал ова да го прочитаат тие што во главата си имаат зацртано "Мене нема да ми се случи". Баш тогаш кога мислиш дека имаш се под контрола и дека владееш со кола/мотор, и баш тогаш кога си најсигурен во себе и во тоа што го правиш, можно е да се случи. И тоа се случува со мноогу големи последици. Љубители на адреналин и луда вожња, не има многу. Бескрајна дебата и расправија е да се инатиме, ако човек го нема тоа во себе, не можеш да му го опишеш и докажеш. Ама местото за адреналинска доза не е на автопат, нити во град пред кафичите, нити на булевари... Штета што немаме каде да си ги истресеме болвите ама тоа не е сега тема на муабет. 🙂
На своите млади години можам само да кажам дека после само една година поинаку се размислува и на многу ситуации каде што сум ризикувал, сега кога ќе ми текне сфаќам која будала сум бил и колку не би го направил пак истото..
Годинава посебно премногу несреќи се случија и мислам дека на сите ни е јасно дека треба да се отвараат очи и да се размислува повеќе. Нема потреба да се правиме светци на форум, сите понекогаш возиме брзо, сите понекогаш правиме грешки. Не им верувам на тие што викаат дека цело време возат по знаци и дека не прават прекршоци. Најбитно е да останеме свесни зад волан и да размислуваме за нашиот и животот на другите. Во секој случај казните се крајно неисправни и начинот на казнување на полицијата е крајно не етички. Ама мислам дека се додека во менталитетот владее слобода на девијантно понашање не само во сообраќај туку насекаде, се е џабе.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #10211 на: 28 Мај 2019, 01:25:19 am »
Во секој случај казните се крајно неисправни и начинот на казнување на полицијата е крајно не етички.

Токму твојов мајндсет води кон следново:

Ама мислам дека се додека во менталитетот владее слобода на девијантно понашање не само во сообраќај туку насекаде, се е џабе.

Затоа викам, колата под преса и нема летање со 180, па да видиш како нема да биде џабе.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8594
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #10212 на: 28 Мај 2019, 01:25:33 am »

Па ако убаво прочиташ и не прават лошо пошто стојат на патарина ШТО СЕ РУШИ или во превод каде што и делуваат превентивно од ропаци. СЕ РУШИ = ОПАСНОСТ и затоа има знак 40 и треба да се почитува и се над дозволеното преставува ОПАСНОСТ за тебе и околината зашто СЕ РУШИ

Да, да... затоа што се руши и затоа што има опасност - најубав начин да се избегне беља е да туриш знак 60 и да наместиш сликоапарат...

Еднаш во ваква ситутација да видев ебен синобел Јети на 100-тина метри пред местото со убава сигнализација може и ќе се сложев со тебе.

Многу зборува - ништо не кажува.
Ветер од северен правец.
Раскажува детално за комплетно неважни работи.
На кратко, а богами и на Македонски: Никој.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #10213 на: 28 Мај 2019, 03:25:37 am »
Абе ајде бегај се кријат по грмушки, необележани, понекогаш стопираат без возил и што уште не, и ќе ги браниме...

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
« Одговори #10214 на: 28 Мај 2019, 03:36:25 am »
Во секој случај казните се крајно неисправни и начинот на казнување на полицијата е крајно не етички.

Токму твојов мајндсет води кон следново:

Ама мислам дека се додека во менталитетот владее слобода на девијантно понашање не само во сообраќај туку насекаде, се е џабе.

Затоа викам, колата под преса и нема летање со 180, па да видиш како нема да биде џабе.
Кога ќе ја плати може да оди на преса или да ја земе, во спротивно може само да ја гледа и да пишува казни. Девијантно понашање има и од полицијата не само од граѓаните, не знам оти мислиш дека полицијата е секогаш во право. Точно е дека кај што има сила нема правдина, ама не е точно дека фер и коректно де пишуваат казни со еднаков закон за сите. Така да колку и да ти е на место муабетот се пропаѓа во вода јер смо курајбер општество. За жал