^^^ фала многу за линкот!
Филип што напраи со Куперот? Го бива ли?
Добар си е, но не го зедов.
1. Воопшто не беше Mini Cooper S, туку Mini One "со браници од ес“. Во реалноста, ни браниците не беа од „ес“ туку некои полуселски афтермаркет „спортски“, од кои предниот расклатен.
2. Светлото во внатрешноста не работеше. Продавачот не знаеше да каже дали треба да се смени сијаличка или е некој посериозен дефект (прекидач на вратата, ово, оно...)
3. Унутра тотално умирисана на цигари. Ко у најгадно такси да се возам. Ми се приповраќа после 10 минути возење.
4. Дил-брејкерот беше што климата не работеше, а газдата рече дека ќе ја поправи „ако сум сериозен купувач“. Демек, дај ги ти парите, па ја ќе ти ја напраам жими мајка. Не знам како уопште планира да ја подаде со неисправна клима. Се надева дека некој нема да примети дека не работи??
5. Имаше некои - по мое - селски афтермаркет магленки.
Добрите ствари: количето делуваше стегнато. Го имав цел ден да го возам, дури ни по најгадните дупки меѓу Долно и Горно соње не се слушаше ништо гадно од подвозјетно, а богами и внатрешноста делуваше стегната. Моторот звучеше коректно, на ладно запали од прва, без чудни звуци и мириси. Гумите нови.
Да се вози Мини е ко да се вози картинг. Тврдо, респонсивно, пипка-трепка. Моторот 1.6 класика атмосферски бензинец. Во долната половина на вртежите го нема никаде, во горната половина - корне. Угорниците накај Соње цело време у втора, со константна „мелница за кафе“ галама у кабината. Ми беше драго кога стигнав.
Лепи на патот, ама и кокошарникот лепи. Не влегував побрзо во кривините отколку со кокошарникот.
Дефинитивно го нема "real world repellant" моментот во кабината. Не се осеќам удобно детачиран од надворешниот свет. Напротив, како да сум нераздвоен дел од патот и околината. Ако патот и околината се срање - и унутра е срање. Ако патот и околината се супер - и унутра е супер. Тоа е одлично за повремено возење ради забава, но за секојдневно идење наваму-натаму - претпоставувам дека брзо ќе ми докручи.
Веројатно да не знаев за подобро ќе останев заинтересиран за Mini. Вака - изгледа ќе идам на сочувана Голф 5-ка бензинец или така нешто. Премногу „картинг“ а премалку „кола“ е минито за мој вкус.