Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 476746 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #1020 на: 16 Март 2015, 01:33:46 am »
ти со возење од 45-50 си опасност за мене, мојот живот и на присутните во моето возило...

ете затоа... :)

Алелуја, има напредок. :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1021 на: 16 Март 2015, 01:37:40 am »
извини вака, ама веќе ти пишаа погоре/поназад за ова... неколку пати мислам... а ако не се лажам, целиов муабет тргна од влечењето по автопат... нели, според закон, забрането е на автопат, ама во случајна нужда, може, до првиот исклучок... и тоа е тоа... инаку и јас имам влечено брзо а и мене ме имаат влечено брзо... нај брзо што ме влечеле е 140, нај брзо што сум велечел е 170, секако на автопат... полиција и да има нема ни да примети дека се влечеме на таа брзина... само во грција лани кога ме влечеа, ме заеба патарината па не виде полицаецот... ни одржа предавање, не испоискара, и не натера да се откачиме... :) таму ме влеча 140.. брат ми...  ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5039
  • The Spartan General
« Одговори #1022 на: 16 Март 2015, 07:39:47 am »
извини вака, ама веќе ти пишаа погоре/поназад за ова... неколку пати мислам... а ако не се лажам, целиов муабет тргна од влечењето по автопат... нели, според закон, забрането е на автопат, ама во случајна нужда, може, до првиот исклучок... и тоа е тоа... инаку и јас имам влечено брзо а и мене ме имаат влечено брзо... нај брзо што ме влечеле е 140, нај брзо што сум велечел е 170, секако на автопат... полиција и да има нема ни да примети дека се влечеме на таа брзина... само во грција лани кога ме влечеа, ме заеба патарината па не виде полицаецот... ни одржа предавање, не испоискара, и не натера да се откачиме... :) таму ме влеча 140.. брат ми...  ;D ;D

Со крута или мека врска?

Абе без разлика, страшно.  ;D ;D
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1023 на: 16 Март 2015, 10:45:57 am »
мек му беше... влечачот на брат ми... а и мене ми беше мек кога влечев... :)

зашто страшно? отворен пат, право, се гледа убаво, сончев ден итн итн... да, опасно е по малку, ама па нели, адреналин ово оно... башка кој знае да влече и знае да биде влечен, не е проблем нели.. си има сигнали договорени кое што значи и што да се прави. сепак се сложувам дека е опасно такво влечње... се што е над 80 е веке ризично.. ама јбг, јас сум таков, мене адреналинот ме движи.. а и брат ми очигледно... јас да земам да возам камион на пример, ке ме удри мозочен излив од нервоза зарадиспорото возење...  или па ке заспијам...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
« Одговори #1025 на: 26 Март 2015, 10:46:06 am »
Пред некој ден видов владино Renault Latitude..

И си мислам.. Замисли бе, си лепел плакати, си шкрабал графити, си трчал ваму-таму ко кокошка без глава.. И си стигнал службена кола да ти дадат.. И очекуваш.. Еве, не мора Мечка, барем, барем Пасатче да ти дадат, господин човек да станеш.

Ама к*р. Рено ќе ти дадат.

Отсутен mkm

• Редовен
  • Пораки: 1297
« Одговори #1026 на: 26 Март 2015, 16:41:22 pm »

Зависи дали си бил Доволен, Добар, Мн.Добар или Одличен  ;D. На пример шоферите од Мин за Економија возат исклучиво пасати, пошто се имаат покажано како првенци на генерација 2001 во Липково, Речица, Радуша и околината
[/quote]

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6841
  • French diamond
« Одговори #1027 на: 26 Март 2015, 17:02:22 pm »
Пред некој ден видов владино Renault Latitude..

И си мислам.. Замисли бе, си лепел плакати, си шкрабал графити, си трчал ваму-таму ко кокошка без глава.. И си стигнал службена кола да ти дадат.. И очекуваш.. Еве, не мора Мечка, барем, барем Пасатче да ти дадат, господин човек да станеш.

Ама к*р. Рено ќе ти дадат.

Изгледа немат згрешено ништо луѓето за да ги казнат со/во калимеровци.. ова пасати де.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #1028 на: 26 Март 2015, 18:07:53 pm »
ХАхаххахаха леле пресмешно.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1029 на: 29 Март 2015, 15:08:20 pm »
^^^ фала многу за линкот!

Филип што напраи со Куперот? Го бива ли?

Добар си е, но не го зедов.

1. Воопшто не беше Mini Cooper S, туку Mini One "со браници од ес“. Во реалноста, ни браниците не беа од „ес“ туку некои полуселски афтермаркет „спортски“, од кои предниот расклатен.

2. Светлото во внатрешноста не работеше. Продавачот не знаеше да каже дали треба да се смени сијаличка или е некој посериозен дефект (прекидач на вратата, ово, оно...)

3. Унутра тотално умирисана на цигари. Ко у најгадно такси да се возам. Ми се приповраќа после 10 минути возење.

4. Дил-брејкерот беше што климата не работеше, а газдата рече дека ќе ја поправи „ако сум сериозен купувач“. Демек, дај ги ти парите, па ја ќе ти ја напраам жими мајка. Не знам како уопште планира да ја подаде со неисправна клима. Се надева дека некој нема да примети дека не работи??

5. Имаше некои - по мое - селски афтермаркет магленки.

Добрите ствари: количето делуваше стегнато. Го имав цел ден да го возам, дури ни по најгадните дупки меѓу Долно и Горно соње не се слушаше ништо гадно од подвозјетно, а богами и внатрешноста делуваше стегната. Моторот звучеше коректно, на ладно запали од прва, без чудни звуци и мириси. Гумите нови.

Да се вози Мини е ко да се вози картинг. Тврдо, респонсивно, пипка-трепка. Моторот 1.6 класика атмосферски бензинец. Во долната половина на вртежите го нема никаде, во горната половина - корне. Угорниците накај Соње цело време у втора, со константна „мелница за кафе“ галама у кабината. Ми беше драго кога стигнав.

Лепи на патот, ама и кокошарникот лепи. Не влегував побрзо во кривините отколку со кокошарникот.

Дефинитивно го нема "real world repellant" моментот во кабината. Не се осеќам удобно детачиран од надворешниот свет. Напротив, како да сум нераздвоен дел од патот и околината. Ако патот и околината се срање - и унутра е срање. Ако патот и околината се супер - и унутра е супер. Тоа е одлично за повремено возење ради забава, но за секојдневно идење наваму-натаму - претпоставувам дека брзо ќе ми докручи.

Веројатно да не знаев за подобро ќе останев заинтересиран за Mini. Вака - изгледа ќе идам на сочувана Голф 5-ка бензинец или така нешто. Премногу „картинг“ а премалку „кола“ е минито за мој вкус.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #1030 на: 29 Март 2015, 15:50:51 pm »
Од мини на голф тоа ти е исто како од фичо на бентли :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #1031 на: 29 Март 2015, 16:00:47 pm »
Минито е Фичо?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #1032 на: 29 Март 2015, 16:06:23 pm »
Филип омилено количе ти е MX5, а Голф ти е подобра варијанта од Мини. Претпоставувам ни MX5 не си возел :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43710
  • Il Moderatore
« Одговори #1033 на: 29 Март 2015, 16:12:12 pm »

Да се вози Мини е ко да се вози картинг. Тврдо, респонсивно, пипка-трепка. Моторот 1.6 класика атмосферски бензинец. Во долната половина на вртежите го нема никаде, во горната половина - корне. Угорниците накај Соње цело време у втора, со константна „мелница за кафе“ галама у кабината. Ми беше драго кога стигнав.
Чоек, смени у 3-та, не го мачи моторот.

Цитат

Лепи на патот, ама и кокошарникот лепи. Не влегував побрзо во кривините отколку со кокошарникот.
Лепи кокошарникот, шина по кривини...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1034 на: 29 Март 2015, 16:18:07 pm »
Филип омилено количе ти е MX5, а Голф ти е подобра варијанта од Мини. Претпоставувам ни MX5 не си возел :)

Добро претпоставуваш :)

Чоек, смени у 3-та, не го мачи моторот.

Ох, ја радо би, ама така брзината опаѓа. Не може. Мора у втора.

Лепи кокошарникот, шина по кривини...

Да.