И заборавив уште една моја забелешка.. Се сетив на искуството што го имав додека го возев Кашкаи 1.5 дЦИ (Скопје-Охрид-Маврово-Галичник).
лИ базирано на тоа сега ми текна зашто некои од дизелашите тука толку пропагираат возење на ниски вртежи.. Конкретниот мотор во конкретното возило НЕ НИ ИДЕШЕ НА ПОВИСОКИ ВРТЕЖИ. Почнувам да претицам, Woow.. Влече, си викам пак. woow.. И ОП ОДЕДНАШ НИШТО.. НЕМА. ПРАЗНО. Кај 2.0 дЦИ е подруга прикаска, и тоа ме бендисува како вози.
Така да , и јас да возам 1.5 дЦИ во Кашкаи, ќе се навикнам на возење на исклучиво ниски вртежи и тоа само во еден определен ранг, зашто над тоа не ни иде (а може и јас не знам да возам дизели).
Од друга страна кај Шкода Јети 2.0 ТДИ 110 кс, беше далеку подобро чуството, па можда сепак не е до мене (таму одеше полинеарно). Ама па во исто време, 1.8 ТСИ вози уште уште подобро
поздрав
Дарко
п.с. СРЕЌНА НОВА ГОДИНА НА СИТЕ, И ВО НОВАТА ГОДИНА ДА ВОЗИТЕ ВОЗИЛО СО БАШ ТАКОВ МОТОР КАКОВ ШТО ПОСАКУВАТЕ, БЕЗ РАЗЛИКА ДАЛИ Е ДИЗЕЛ ИЛИ БЕНЗИН
, И ДА ИЗВОЗИТЕ МНОГУ КИЛОМЕТРИ ВО ХАРМОНИЈА, И ДА СТИГНЕТЕ НА НОВИ ХАРМОНИЧНИ МЕСТА.