Автор Тема: Полирање на возила  (Прочитано 1022517 пати)

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 2123
Одг: Полирање на возила
« Одговори #3855 на: 30 Јануари 2018, 22:49:33 pm »
Не најдов конкретна тема за хром и алуминум земав сонакс за хром и алуминиум што е па сакав набрзина да го истестирам што резултат ке покаже, јас сум задоволен целта ми беше да ги заштитам колку што можам додека му дојде ред за средување на фичово

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3234
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #3856 на: 30 Јануари 2018, 22:55:51 pm »
Odlicno

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3857 на: 31 Јануари 2018, 13:46:36 pm »
малку фотошоп :)

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #3858 на: 31 Јануари 2018, 18:06:59 pm »
Би било во ред, за веродостојност и конзистентност на сликите, да ја исклучиш опцијата HDR на телефонот. Обично оние „пред“ слики ги ставаш без HDR, а овие „потоа“ со HDR, и може погрешен впечаток да се добие.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3859 на: 31 Јануари 2018, 18:11:50 pm »
Би било во ред, за веродостојност и конзистентност на сликите, да ја исклучиш опцијата HDR на телефонот. Обично оние „пред“ слики ги ставаш без HDR, а овие „потоа“ со HDR, и може погрешен впечаток да се добие.
затоа пишано е горе,малку фотошоп,сликите се ноте 8 со автоматски хдр .

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #3860 на: 31 Јануари 2018, 19:05:34 pm »
Ко професионалец, едни плочки да ставеше...

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7124
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3861 на: 31 Јануари 2018, 19:14:06 pm »
Се исклучува ХДР, место плочки ја би одел на епоксид

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3862 на: 31 Јануари 2018, 19:24:08 pm »
Ко професионалец, едни плочки да ставеше...
плочките се купени,stay tuned 😁

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3863 на: 31 Јануари 2018, 19:25:58 pm »
не можам да замислам ако сликав со Canon или Nikon шо мана ќе му најдевте на сликите :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #3864 на: 31 Јануари 2018, 19:31:27 pm »
Фото-апаратот го прави фотографот, исто колку што тенџерето го прави готвачот. Има разлика, не дека нема, но не е ни од далеку толку голема колку што мислиш.

Телефонот што го користиш (односно камерата што ја има) вади одлични слики во вакви услови. Нема потреба од „фотошоп.“ Да не праиме муабет дека ова нема врска со „пуштен HDR“ - бидејќи знам како изгледа HDR на Galaxy S8 / Note 8.

Си ги едитирал сликите. Типично аматерски си ги едитирал, за да ги направиш „посјајни“ - ама со тоа си ги упропастил. Особено првите три. И со вакви експерименти си го нарушуваш угледот.

Прифати совет од време на време. Не е лоша работа тоа.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3865 на: 31 Јануари 2018, 19:32:16 pm »
Се исклучува ХДР, место плочки ја би одел на епоксид
епоксид беше во прв план,се купија плочки и да ти кажам искрено,епоксид ќе беше подобра варијанта,ама слушни еден,слушни друг,се стори.Се чека да се доработат уште неколку работи околу студиото и ќе се редат плочките,жалам што не можев да му удоволам на @зоки-златен порано да беа наредени ама од корен се градеше студиото а не фати и зимава,не се секирај @зоки-златен :) на твоја жалост и тоа ќе биде скоро завршено :) :)

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3866 на: 31 Јануари 2018, 19:39:31 pm »
Фото-апаратот го прави фотографот, исто колку што тенџерето го прави готвачот. Има разлика, не дека нема, но не е ни од далеку толку голема колку што мислиш.

Телефонот што го користиш (односно камерата што ја има) вади одлични слики во вакви услови. Нема потреба од „фотошоп.“ Да не праиме муабет дека ова нема врска со „пуштен HDR“ - бидејќи знам како изгледа HDR на Galaxy S8 / Note 8.

Си ги едитирал сликите. Типично аматерски си ги едитирал, за да ги направиш „посјајни“ - ама со тоа си ги упропастил. Особено првите три. И со вакви експерименти си го нарушуваш угледот.

Прифати совет од време на време. Не е лоша работа тоа.
да,во право си,едитирани се во другата тема,еве и тоа ви смета,па реков и тие да си бидат во хдр.Не знам што ви сметаат толку,се прашувам зошто твоите слики ги слика професионалец?на кар клуб сите слики ти се професионално сликани.Тоа тебе ти го нарушува угледот?стварно сите слики ти се добри,сите детаилери професионалци,користат и програми за едитирање на сликите.Прати малку по светов какви слики постираат.Ти си кажа,ти олесна :) .Јас сам си ги сликам сликите,немам спонзор  покрај мене со некое брендирано фото студио,па да ми прави такви слики како твоите .Имам само S7 edge i Note 8 понекогаш експериментирам и се трудам да бидат побистри и подобри сликите.Сам без спонзори :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44961
  • Il Moderatore
« Одговори #3867 на: 31 Јануари 2018, 19:46:01 pm »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен masterficx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 482
« Одговори #3868 на: 01 Февруари 2018, 01:06:27 am »
Ама упорен е во неприфаќање коментари брееееј
Cheap + Reliable = Not Fast
Fast + Cheap = Not Reliable
Reliable + Fast = Not Cheap

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #3869 на: 01 Февруари 2018, 01:27:25 am »
Ама упорен е во неприфаќање коментари брееееј
е па немам друга работа,имам време комплекси на други лечам .