Фото-апаратот го прави фотографот, исто колку што тенџерето го прави готвачот. Има разлика, не дека нема, но не е ни од далеку толку голема колку што мислиш.
Телефонот што го користиш (односно камерата што ја има) вади одлични слики во вакви услови. Нема потреба од „фотошоп.“ Да не праиме муабет дека ова нема врска со „пуштен HDR“ - бидејќи знам како изгледа HDR на Galaxy S8 / Note 8.
Си ги едитирал сликите. Типично аматерски си ги едитирал, за да ги направиш „посјајни“ - ама со тоа си ги упропастил. Особено првите три. И со вакви експерименти си го нарушуваш угледот.
Прифати совет од време на време. Не е лоша работа тоа.
да,во право си,едитирани се во другата тема,еве и тоа ви смета,па реков и тие да си бидат во хдр.Не знам што ви сметаат толку,се прашувам зошто твоите слики ги слика професионалец?на кар клуб сите слики ти се професионално сликани.Тоа тебе ти го нарушува угледот?стварно сите слики ти се добри,сите детаилери професионалци,користат и програми за едитирање на сликите.Прати малку по светов какви слики постираат.Ти си кажа,ти олесна

.Јас сам си ги сликам сликите,немам спонзор покрај мене со некое брендирано фото студио,па да ми прави такви слики како твоите .Имам само S7 edge i Note 8 понекогаш експериментирам и се трудам да бидат побистри и подобри сликите.Сам без спонзори