Автор Тема: CARclub Тест: Renault Clio 0.9 TCE  (Прочитано 22106 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
Одг: CARclub Тест: Renault Clio 0.9 TCE
« Одговори #30 на: 14 Март 2013, 14:07:51 pm »
Општо цел форум е негативен кога се збора за Рено... ама ќе да е од инает. Се надевам дека со ова, ќе се смени малце мислењето, иако веќе одамна требаше да биди сменето

Не би рекол баш, токму поради ова:
секој си ги пренесува своите мислења и искуства.

И не треба да се очекува дека туку така сега, после тестов, тој што бил негативен према Рено, одеднаш ќе му биде најомилена марка у свет.

Ако некој немал убаво искуство со било кој бренд (еве у случајов со Рено), зарем би имал причина да збори нешто позитивно за него??
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43788
  • Il Moderatore
« Одговори #31 на: 14 Март 2013, 14:12:17 pm »
Odli;en zvuk ima kolata... Muabetov so zvukot i Fic go spomna, ama spored mene veze nema. Bas si e okej, i garant daleku bolji od cetiricilindarski atmosferec koj trese ko kobila i ne vlece.
Не се сеќавам кога последен пат сум видел 4 цилиндарец кој тресе ко` кобила. Веројатно на стокецот пред 20-тина години, во ретки моменти кога работел на 3 цилиндри..

BTW, не ми смета на турбаш 3 цилиндри, ниту 2. Ок е, ама да не претеруваме со муабетие за 4 цилиндарците :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6884
  • French diamond
« Одговори #32 на: 14 Март 2013, 14:12:39 pm »
Епа то е работата, луѓе кои никогаш не спомнале дека возеле или поседувале Рено, се водат и "досадват" со она старото "Француско никако"... а не виделе дека во последните неколку години то Француското доминира во одредени сегменти.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7107
« Одговори #33 на: 14 Март 2013, 14:13:58 pm »
Не е точно дека има лоши критики за Рено, еве да го земем Колеосот за пример ..... :) како да не го критикуваш ?

Во живо колава изгледа уште подобро... случајно го видов низ град.

@Дени немој да се лутиш, никој не те критикува, напротив јас лично (а верувам и сите други) сме ти благодарни што ја имаме таа чест да уживаме во твоите фотографии! Како што напоменав повеќе пати - порталот и екипата на CARclub ги имаат направено убедливо НАЈДОБРИТЕ фотографии на возила во Р.М.
Ниту во еден наш магазин не сум сретнал волку професионални слики. Се гледа дека во нив е вложено МНОГУ време, љубов, труд, знаење и пари секако !

Сугестиите од членовите се најдобронамерни, но верувам дека не секогаш може да се добие саканиот ефект (големина на багажник, внатрешност..) и при тоа сликите да изгледаат онолку добро како што се сега. 

Со секој нов тест и со секоја нова фотографија и ТИ и ВЕЛЕ и ЗЕРО (сори ако заборавив некого) се надминувате себеси и сте се подобри и ни е драго што сето тоа го споделувате со сите нас.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17562
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #34 на: 14 Март 2013, 14:17:08 pm »
Стварно ми се допадна количето, едноставно а сепак модерно внатре, одлично од надвор.
Бојата е перфекција според мене, и многу придонесува до целосниот впечаток на возилото, т.е. го крева една класа погоре.
Имам некои забелешки во поглед на панелите на вратите, но иако се крути, не крцкаат (Томе може да потврди ;D).
Се на се, генерално е одлично, но цената која се бара за (сега дознавам) средно ниво на опрема е многу дискутабилна.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #35 на: 14 Март 2013, 14:22:00 pm »
@auu ti blagodaram na ubavite zborovi.  Vo pravo si celosno.

Jas sum bil negativen za site renoa koi ne mi bile kako sto treba, ocigledno deka ova ne sapagja vo niv.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
« Одговори #36 на: 14 Март 2013, 14:27:40 pm »
Епа то е работата, луѓе кои никогаш не спомнале дека возеле или поседувале Рено, се водат и "досадват" со она старото "Француско никако"... а не виделе дека во последните неколку години то Француското доминира во одредени сегменти.

Многу си во право за ова. Комплетно се согласувам.

@AUUU: БлагодарноС за поддршка, и што ме потсети на Колеосот дека е тешка катастрофа од кола (не од Рено, туку од возила, воопшто :))
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14337
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #37 на: 14 Март 2013, 14:36:01 pm »
Дени шо се испотресе толку околу сликите.Критиката е добронамерна и на место. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7107
« Одговори #38 на: 14 Март 2013, 14:50:37 pm »
Ако смеам да си земам за право да замолам да се прекине со забелешките и да се премине кон дискусија за возилото (нели тоа е темата).

Мече - Немој да ме разбереш погрешно ама да ти ја донесам колата да ми ја исполираш, испереш, офарбаш, да изгубиш едно 2-3 дена твое време и да не ми земеш пари за ништо од тоа и на крај да ти дојдам и да ти кажам, абе Мече слушај не е лошо ама.....
Сигурно нема да ти биде се едно ... Го разбирам Дени.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55019
  • Махер
« Одговори #39 на: 14 Март 2013, 14:56:30 pm »
На Ренолцево кога ќе му се става летни гуми, има да биде премија! :) Баш за мерак.

Ако смеам да си земам за право да замолам да се прекине со забелешките и да се премине кон дискусија за возилото (нели тоа е темата).

Мече - Немој да ме разбереш погрешно ама да ти ја донесам колата да ми ја исполираш, испереш, офарбаш, да изгубиш едно 2-3 дена твое време и да не ми земеш пари за ништо од тоа и на крај да ти дојдам и да ти кажам, абе Мече слушај не е лошо ама.....
Сигурно нема да ти биде се едно ...
Го разбирам Дени.
Свака част за ова. Имаш 10ка со лепиња и кромидче од Дестан од мене.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
« Одговори #40 на: 14 Март 2013, 15:04:11 pm »
Ги нема Прчковски и Бушавовски да се произнесат. :)

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14337
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #41 на: 14 Март 2013, 15:09:33 pm »
Сигурно дркаат  :D ;D

п.с Па ако не си ја сработам работата како шо треба,замерката би била на место. ;)
п.п.с Зошто досега немам заприметено некој да искритикува некоја слика на Дени,а ниту пак јас имам искритикувано.Ова е првпат и мислам дека е во ред и на место критиката.Само Дени многу потресително реагира.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #42 на: 14 Март 2013, 15:25:11 pm »
Све супер али моторов и ценава никако неможам да ги врзам.

Дизајнерски беспрекорно најдобар во класата. Фиестата "конечно" симната од тронот.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 10975
  • 430i
« Одговори #43 на: 14 Март 2013, 15:28:54 pm »
Цената опасно задира во класа погоре, за 300ЕУ се добива новиот Леон. Разбирам дека е турбо мотор, ама па и ваму е турбо. Исто има тач-медија и слични тракатанци. Ц4 исто е во тој ценовен ранг.

Се надевам дека 4-5 дена ќе ја бутнат ценава, ова треба да биде бестселер баш заради целиот пакет кој го нуди.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #44 на: 14 Март 2013, 16:12:52 pm »
Auuu top Renovo. 0,9 litri motor ama i 1.2t sasija tesko deka ke bide ekonomicno. Ima zakoni na fizika.