Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 494457 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #825 на: 09 Октомври 2014, 01:32:46 am »
од сега натака, кога ке се збори за сељачење, наместо левел 99 ке пишувате: левел тони.де!! тоа е дефиниција за појако од 99!! :)
brkaj si go filmot aj
нема што да си бркам филм.. ти тука напраи филм... низ пола теми те иссмеваат ако не си прочитал...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #826 на: 09 Октомври 2014, 02:48:55 am »
Да се надоврзам на муабетот со доверба во полицијата. Како да имам доверба и да ги почитувам кога ги гледам како се приближуваат кон раскрсница на која што треба да продолжат право и семафорот им е зелен, а на истата раскрсница си проаѓа возило на црвено светло и они мртви ладни си продужуваат право ко ништо да не било. Од друга страната малтретираат, односно пишуваат казна за цркната сијаличка и слични работи.

Поентата со казните за брзо возење, не се да се скрие у некоја грмушка у 3 сабајле на пат кај што куче не проаѓа, а не па чоек и да те казни пошто си возел 32км/х над дозволеното, туку да застане у 8-9 на партизанска и да ги мери будалите кои што дивеат и се вртат накај броз да видат дали се видени, или пак у 3-4 на пладне да земат да испоказнат све живо и диво што го кочи сообраќајот(проаѓање на црвено, непрописно престројување, спиење на семафор, возење 20км/х, претрчување на пешаци на црвено и на необелжан пешачки, итн.)

Баш денес истиов муабет го правев.

Ги заболе уво ако некој пред очи им прави прекршок, само кога се паркирани и со цел да казнуваат само тогаш гледаат што се случува околу нив. Али и они си имаат проблеми на работа па ги заболе уво, кога треба да казнат ќе казнат и толку.
Ги цитирам мислењава за да се надоврзам на муабетот. Вчера на семафорите на пластичара во правец накај автокоманда, гостиварец со А6ка фино лепо си претицува на полна линија во зона на раскрсница, значи се излезе од својата колона и влезе во лентата на тие што треба да вртат лево ама во спротивниот правец и си се убаци назад во својата лента директно пред џандарски спарк. Секако, џандарите ништо не направија, се продолжи да си се одвива како ништо да не се случило.

Доколку сакаат да го наполнат буџетот, зашто не отидат на пластичара, јаја паша и бит пазар, за пола саат има да испунат  квота за 2 месеци. За времето кое што ми требаше да ја поминам пластичара(3-4 минути) се направија прекоршоци во вредност од неколку илјадници евра, just sayin'

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6676
« Одговори #827 на: 12 Октомври 2014, 17:56:38 pm »
http://www.vest.mk/default.asp?ItemID=B525444795047746822C56C0EF1B4551

Колку е безбеден така наречениот автопат помеѓу Тетово и Гостивар и безбедното возење по него.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29797
    • CARclub.mk
« Одговори #828 на: 12 Октомври 2014, 18:10:15 pm »
„Само во текот на оваа година полицијата регистрирала над 80 вакви инциденти во кои покрај материјалната штета, има и повредени лица.“

А замисли да живеевме во нормална земја и да имаше ограда покрај автопатот.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17607
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #829 на: 12 Октомври 2014, 18:11:50 pm »
Двајца колеги на татко ми си ги искршија колите заради кучиња на истата делница. Генијалците што претходно заробените кучиња од улиците на Скопје, ги пуштаат во близина на автопатот треба да се бесат за јајца од надвожњаците.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16736
  • Keep it 100
« Одговори #830 на: 12 Октомври 2014, 18:22:16 pm »
Битно има наплатна рампа да се земат пари, а другото не е важно.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #831 на: 12 Октомври 2014, 18:27:56 pm »
„Само во текот на оваа година полицијата регистрирала над 80 вакви инциденти во кои покрај материјалната штета, има и повредени лица.“

А замисли да живеевме во нормална земја и да имаше ограда покрај автопатот.

И сега доагаме до заклучокот дека тоа не е ни автопат, ниту пат за безбедно возење, аналогно на тоа да се качи таму ограничувањето ке биде оправдано или не од безбедносен аспект ?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #832 на: 12 Октомври 2014, 18:36:24 pm »
Да куцнам у дрво, до сега сум прошол таму мал милион пати, и не ми излегло никакво животно на пат. Препоставувам дека со оглед на бројката на возила што проаѓа таму годишно, 80 инциденти годишно не се некоја посебно висока бројка. Идеално, би требало да има нула, нели, ама ете, живееме во Мајмундонија.

Таму ограничувањето од 80 е глупаво, затоа што ама баш никој (освен Пресвети ФилипВ Кросоверкашкајковски) не вози 80. Сите возат толку колку што се чувствуваат безбедно да возат, како и во 95% од ситуациите, а тоа е околу 100-110 километри на саат.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17607
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #833 на: 12 Октомври 2014, 18:46:46 pm »
Мене ми излезе куче престигнувајќи патничко комбе, пред нецел месец.
Возев околу 100 км/ч, комбето возеше веројатно 80 км/ч, само што сменив лента да го поминам, нагази на кочница. Нагазив и јас, намалив до 60тина км/ч кога од пред комбето истрча куче и среќа застана на средина на автопатот па и јас и комбето успеавме да го заобиколиме.

Друга случка со кучиња скитници: во Штип, на собирот пред 3 недели. Јас сликам панорама од колите паркирани пред ресторанот, загледан во телефон. Слушам удар и почиња куче да квичи. Се вртам и гледам куче легнато, не може да стане, а колата не ни застанува. Му свири друга кола што возела позади него, по што застана и, get this, излезе да го провери браникот и не се ни сврти кон кучето. Другата кола застана позади него и слушам дерење "да ти е*ам сељакот бе, ни кочница не стисна, да умреш и ти како кучето".

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #835 на: 19 Октомври 2014, 01:31:45 am »
кај нас во македонија е малку поинаква состојбата... тие 40% во суштина сеуште ги возат истите автомобили што нивните родители на времето ги купиле...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #836 на: 24 Октомври 2014, 13:24:36 pm »
Ама секогаш најмалку 30 км ке прекорачувате од знакот, пошто до 30 км/ч казната е само 20 евра.
Во случајов вие возите до 110-120 така.
На 110 ограничување ке возите 140.
Така е или не е така ? :)

Глава давам дека и сега на тетово-гостивар да направат 130 ограничување, ке возите 150-160 и ке викате мнозинството смета дека 150 е ок на тетово гостивар, наместо сегашните 110 според дени кои биле таму реални.

Кими и Фило - јас не можам да сфатам зошто ви е толку тешко да разберете дека не значи дека ако се покачат ограничувањата, сите автоматски ќе возат побрзо, и дека не секогаш ако некаде е дозволено 150, дека сите возат таму 150.

::) ::)

Извини зеро, морав, јаче е од мене :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55052
  • Махер
« Одговори #837 на: 24 Октомври 2014, 13:26:31 pm »
Ако стават нормални знаци нема да е така. Еве и соодветно истражување на таа тема:
http://www.motorists.org/speed-limits/michigan-speed-limits.pdf

А и логично е.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1531
« Одговори #838 на: 24 Октомври 2014, 13:26:38 pm »
MYTH BUSTED  ;)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #839 на: 24 Октомври 2014, 13:27:38 pm »
Ама секогаш најмалку 30 км ке прекорачувате од знакот, пошто до 30 км/ч казната е само 20 евра.
Во случајов вие возите до 110-120 така.
На 110 ограничување ке возите 140.
Така е или не е така ? :)

Глава давам дека и сега на тетово-гостивар да направат 130 ограничување, ке возите 150-160 и ке викате мнозинството смета дека 150 е ок на тетово гостивар, наместо сегашните 110 според дени кои биле таму реални.

Кими и Фило - јас не можам да сфатам зошто ви е толку тешко да разберете дека не значи дека ако се покачат ограничувањата, сите автоматски ќе возат побрзо, и дека не секогаш ако некаде е дозволено 150, дека сите возат таму 150.

::) ::)
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Извини зеро, морав, јаче е од мене :D

Првиот пост е за сите, вториот пост е за мене. Како што сум спомнал, возам побрзо од дозволеното таму каде што условите дозволуваат.