Автор Тема: Автомобилски Генерални Муабети  (Прочитано 495436 пати)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6688
Одг: Автомобилски Генерални Муабети
« Одговори #615 на: 01 Октомври 2014, 23:59:12 pm »
Па побарајте терапија од медицинско лице, видете зашто тоа ве нервира.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
« Одговори #616 на: 02 Октомври 2014, 00:02:03 am »
Пошто е досадно.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #617 на: 02 Октомври 2014, 00:03:53 am »
Велите мнозинството вози над ограничувањата, па тоа е исправно и мали се ограничувањата.
Па мнозинство од народов преминува кај зелено пазарче преку 6 ленти, зошто тогаш нив не ги подржите да им се направи уште еден пешачки премин помегу двете автобуски станици пошто сите од тука го преминуваат булеварот ?
Нели ако мнозинството нешто прави, ондак тоа е исправно.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #618 на: 02 Октомври 2014, 00:10:13 am »

Зависи од колата, ама сепак 100 км/ч во град и со југо и со мерцедес е подеднакво иста брзината, за исто време поминуваш одредено растојание. ;)

Да де, ама со едново за 2 секунди ке закочиш од 90 до 0, а со другово за 6 и ке опалиш некој вол што решил да се престројува во последен момент или незнам што.

А на вас би ви попуштиле живците ако возите 80-100 км/ч на отворен пат ?
Ако возам со фичо да, ке ми брчи, ке бидам утепан после саат возење, ако возам мерцедес S500 да, ќе умрам од досада, ако возам со кола од 60-80 кс таман ќе ми биде ;D
Па мнозинство од народов преминува кај зелено пазарче преку 6 ленти, зошто тогаш нив не ги подржите да им се направи уште еден пешачки премин помегу двете автобуски станици пошто сите од тука го преминуваат булеварот ?

Направија кај битпазар премин над патот, стоката пак поминува доле...

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #619 на: 02 Октомври 2014, 00:13:38 am »
Да де, ама со едново за 2 секунди ке закочиш од 90 до 0, а со другово за 6 и ке опалиш некој вол што решил да се престројува во последен момент или незнам што.

Лошо е што се водиш по оваа логика, сепак возило од 75 година и возило од 2005 е механика, и на едното и на другото може нешто да му откаже, му се скине црево за кочница или слично. ;) Никогаш не треба да се има претерана сигурност во возилото, ипак механика е.
Имала ЕСП колата. Ок има, ама може ли во критичниот момент таа електроника да откаже ?

Направија кај битпазар премин над патот, стоката пак поминува доле...

Стоката вели, јас преку КОЛОВОЗ ке поминувам и точка. А пошто се мнозинство што тоа го прават, во право се.
Барем според логиката на некои членови овдека испага така.

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
« Одговори #620 на: 02 Октомври 2014, 10:47:24 am »
Можноста да откаже е поголема на возилото од 75та од очигледни причини. Од 2005 ако е од баба возено од Германија, да може да откаже. Ако си го купиш ново шансите дека ке откаже се помали во однос на двете други. Небитно во секој случај.

Прашање до тебе Фило. Возиш на пат. по 4 ленти автопат писта. Врска немаш колку е ограничување, не си видел знак незнам што. Колку ке возиш? Небитно каде е. Ке возиш толку колку што ти вика твојот памет и твојата кола дека е ок за патот или ке чекаш некој друг да ти каже колку да возиш?

Истото е тоа што цело време се збори. На илинденска треба комотно да се вози 80. без никакви проблеми. Сега е 50-60 незам колку е. Сите возат толку и под тоа само од страв од казна, се влечеме ко црева, се ствараат гужви. Ја возам рецимо 80 , пошто патот го дозволува тоа! тука се тие 30 км разлика што Дени се обидува година дена да ги објасни ако не и јаче. Утре ке се сменат на 80, ја нема да возам 190 туку ке си продолжам прилично среќен да возам 80 ем без страв од казна ем сообраќајот нема да биде лигав, килав и ретардиран.
ДА има фаци, поготово кај нас што само сакаат да летат на кров, ама небитно, муабетот е друг.

И сеа читам ограничување тука ми зборите. Ја апла врска неам каде и колку е ограничување во скопје. За автопат знам дека 120 и за кај Катланово знам дека треба да искочиш и да ја буткаш колата за да не те казнат. Ограничувањата во скопје си ги рачунам како 60 секаде и секогаш пошто 40 е ретардирано.

На крај не треба некој да ми каже колку да возам, свесен сум колку треба на некој места. На автопат ке летам 600, пред школо сигурно нема да возам повеќе од 50-60 рецимо 9зависи што улица е)
На Велес-Скопје во сегашната состојба ако сака ограничувањето нека е 440кмх ја ке возам 100-120 ептен макс на тоа дупките, рововите...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #621 на: 02 Октомври 2014, 10:49:17 am »
На крај не треба некој да ми каже колку да возам, свесен сум колку треба на некој места. На автопат ке летам 600, пред школо сигурно нема да возам повеќе од 50-60 рецимо 9зависи што улица е)
На Велес-Скопје во сегашната состојба ако сака ограничувањето нека е 440кмх ја ке возам 100-120 ептен макс на тоа дупките, рововите...

Ти можеби си, ама многу голем процент не се.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #622 на: 02 Октомври 2014, 11:09:02 am »
Гужвите во градов се ствараат само заради паметниов систем што го воведоа. Претходно на партизанска со тајмерите, цело време 60 да возиш, тамам се отвораа семафорите, за 10 мин од Лептокарија до дома стигав така.

И продолжете да кинете нерви што во град имате ограничувања 60, што ви биле мали, комотно се возело 80.
Затоа испозагинаа еден куп луге по патиштава низ државава, пошто они спагале во оној процент кој се свесни дека ограничувањата биле премали, па нивниот мозок им велел вози тука повеке.

Ок заштитници на брзо возење, што да ви кажам, примете сочуство што на илинденска неможете да возите 90 или на автопат 170. :(

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43942
  • Il Moderatore
« Одговори #623 на: 02 Октомври 2014, 11:10:47 am »
Не ми се верува дека било кој љубител на возила и возење се радува на повисоки казни :(

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #624 на: 02 Октомври 2014, 11:16:26 am »
Ја ке се нервирам ако на дозволено 60, ме фатат со 61 дека сум и 500 евра. А не во случајов 500 евра за 50 км над дозволеното.
Дозволено 60, вие кинете нерви што на илинденска нема да возите 110 пошто 60 возат глупаци во град.
Или на автопат дозволено 120, се нервирате што на 170+ ке ве казнат 500 евра.

Али тоа е, вие сте љубители да возите најверојатно со 50+ од ограничувањата, па затоа само вие скокате за оваа одредба.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #625 на: 02 Октомври 2014, 11:20:17 am »
Кој зборува бе Фило за Илинденска и Партизанска, ајде доста филмои праење.
Зборуваме за Скопје-Велес, зборуваме за Тетово-Гостивар и слични делници, каде очигледно е беспотребно лудо ограничување од 50-60км-70км/ч

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #626 на: 02 Октомври 2014, 11:25:08 am »
Епа симо јас кога во еден пост, сега неможам да го барам, кажав кон Велес да се направи нов автопат парарелно со овој што го реконструираат во моментов, ТИ Симо ми рече, ауу не, остави ми го мене овој сегашниов, кривините, вау бау.
А со нов автопат кон Велес парарелно со овој што се реконструира, сигурно ке беше 120 или 130 ограничување, комотно ке си возевте 140-150 кон Велес.
И тој автопат кон велес сегашниов е низ клисура, лудо ке биде да дозволиш таму 120, особено до таа кривината каде што се влева Пчиња во Вардар, биди реален сега симо.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #627 на: 02 Октомври 2014, 11:29:29 am »
На тој пат може комотно ограничување од 110 да се стави. Не мора 130. Еве вака, од мене 20км спуштам....

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #628 на: 02 Октомври 2014, 11:31:15 am »
Ама секогаш најмалку 30 км ке прекорачувате од знакот, пошто до 30 км/ч казната е само 20 евра.
Во случајов вие возите до 110-120 така.
На 110 ограничување ке возите 140.
Така е или не е така ? :)

Глава давам дека и сега на тетово-гостивар да направат 130 ограничување, ке возите 150-160 и ке викате мнозинството смета дека 150 е ок на тетово гостивар, наместо сегашните 110 според дени кои биле таму реални.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20145
« Одговори #629 на: 02 Октомври 2014, 11:32:23 am »
Не.