Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1716312 пати)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1680 на: 27 Јуни 2013, 15:44:55 pm »
Bauer

Сместување колку пари е, од колку почнува?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1681 на: 27 Јуни 2013, 16:56:33 pm »
Нуме, шо одмор тој во приколка? Умор
Се гледа дека не си спиел во приколка. Поубав одмор ретко се наоѓа. Не толку одмор колку место за викенд или празник. Јас сакам поурбани кампови генерално и тоа е стварно прекрасна работа од моја гледна точка.

Па уште ако имаш некој (фини) пријатели од секојдневниот живот пуууууу. Сум бил неколку пати со 20 познаници во радиус од 500 метри. Милина. Кога ќе си отидеш ќе ти биде мака.

А и да не заборавиме дека порано се одеше на 20-25 дена одмор а не на 9 ноќевања.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1682 на: 27 Јуни 2013, 17:12:18 pm »
Vo zavisnost od toa koj kakov odmor ljubi, ova kamperski so dobro drustvo vaka nadvor od naseleno mesto na pusta plaza e nezaboravno... ;) edno ogance navecer, party breJkercinja :))) ops zabeguvsm... 
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1683 на: 27 Јуни 2013, 17:13:37 pm »
Се додека никој не носи гитара, ќе си поминете одлично. Или „случајно“ ќе ја нагази некој здраво...

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #1684 на: 27 Јуни 2013, 18:08:05 pm »
Bauer

Сместување колку пари е, од колку почнува?

Преку skopjetours.com.mk отиде ако прашуваш за Сончев брег моеш да ѕирнеш цени и термини

Иначе за кампот дечки шознам не сум бил никогаш, сум посетил другарчиња Градиште ама за мене тој одмор не е одмор, да ти се примоча ноќе да одиш 10 минути, или да не моеш нозе да испружиш тесно и сл, ни клима ништо. Можеби во посредени кампови е ок за прав одмор не забави туку одмор на душата.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #1685 на: 27 Јуни 2013, 18:26:26 pm »
Се додека никој не носи гитара, ќе си поминете одлично. Или „случајно“ ќе ја нагази некој здраво...

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #1686 на: 27 Јуни 2013, 18:31:50 pm »
Мене ова како ми има запнато за око:

http://www.thalattacamp.gr/en

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #1687 на: 27 Јуни 2013, 18:36:23 pm »
Генерално, Kalamitsi е одличен камп, али не е вистински камп.

Е сеа, зошто? Заради тоа што кампот е парцелизиран. Одиш таму, ти викаат „бачко, твоја е парцела 69А“. И ти идеш таму, се местиш, и просторот ти е тој. Во прв ред нема шанса да фатиш место, што значи дека погледот ќе ти биде или кон некаква улица, или кон задниот дел на приколицата на тој пред тебе. Колата ќе ти биде некаде на паркинг, итн.

Од друга страна, мање-више било каков камп е закон за дечурлаана. Ги пушташ у поход и они си тераат работа. Ќе се испоупознаат со деца од разни земји, ќе се дружат, ќе градат пријателства, па и ќе поднаучат некој јазик.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1688 на: 27 Јуни 2013, 18:53:18 pm »
jas cel zivot sum kampiral vo STOMION  posle platamona  koga se ide prviot golem most sto ti doagja nad rekata pinjos vrtis levo i cepas direktno si vo seloto..e sea tamo nesum bil dosta vreme sigurno nekoj 15 godini no od lugje sto bile vikaat deka e urbaniziran so parceli sekoja ima cesma i ostale stvari..plazata e perverzija nesto vo stilu na nei pori..no bidejki sija prodadov pred 2 godini prikolkata sega samo privaten smestaj..
prednost u kamp sto mi odgovara mene e sto cel den sum po sorc kako od plaza taka vo prikolka nemu ja mislam dali treba dase oblecam dali nekoj me gleda  i ostale stvari..baska stranci pa ke upoznaes nekoj sedenki navecer  moabeti..kampiranje za mene e super rabota..
e sea ima i nekoj svileni sto koga kemim spomnes kamp odma vika e u wc kade ke odam bozem cel den spijat tamo...
izmegju platamona i nei pori ima eden kamp zaboraiv ime i lani mise zburicka meseto i vlagam na recepcija vikam prijatel daj ziti se da odam do toalet i vika eve pozadi ima slobodno..vlagam mirisa na vanila  cisto so sapuni,peskiri,toalet,sveti sve plockite nema 1 zrno pesok da najdes..nad sekoja solja daska+ onie maramici sto se stavaat vrz daskata imase..me zaprepasti..da e vo makedonija muja eb...majkata sve ke odnesat doma stokava
takov svilen covek nosev da kampira po 300 maki se soglasi  i koga otide  vika pa ja budala use ednas vo privaten smestaj nikad kamp e svetska rabota
« Последно менување: 27 Јуни 2013, 19:04:20 pm VLATCE-PUNTO »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #1689 на: 27 Јуни 2013, 18:55:12 pm »
Јас летово бев у поише кампови, низ поише држави, и можам само да кажам дека „камповите“ кај нас немаат благе (ни слане) везе со тоа што уствари треба да биде еден камп.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #1690 на: 27 Јуни 2013, 19:11:14 pm »
Баш кос одев за Германија гледав екстра луксузни коли низ Австрија кај шо влечат камп приколки, (бмв5, ауди а6, мерц цлс строго каравани ) сигурно такви луѓе си одат во сосем урбанизирани камп населби

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #1691 на: 28 Јуни 2013, 03:38:02 am »
Баш кос одев за Германија гледав екстра луксузни коли низ Австрија кај шо влечат камп приколки, (бмв5, ауди а6, мерц цлс строго каравани ) сигурно такви луѓе си одат во сосем урбанизирани камп населби

Toa samo cheap Europeans go pravat. I si nosat konzervi od doma. Uste 1995-6 vo Grcija gi gledav so Mercedesi kampuvaat be ??? Koja bruka :) im se smeeja. Za sramota

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #1692 на: 28 Јуни 2013, 04:07:40 am »
Aj be, sto rece sea... Ako tie evropejci se "cheap", togas sto e spored tebe sinonim za "expensive" europeans ?

Tie "cheap" europeans znaat kako da se provedat. Dodeka nie mozeme samo da pljukame po toa sto ne e nase.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #1693 на: 28 Јуни 2013, 09:03:35 am »
Зошто е срамота да кампуваш, а да возиш Mercedes ?

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #1694 на: 28 Јуни 2013, 09:11:22 am »
Прв комшија во камп ми беше човек од Скопје кој доаѓаше во камп со Porsche 911.