Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1722001 пати)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #1005 на: 30 Јули 2012, 07:38:06 am »
Сузуки, упеца нешто ?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
« Одговори #1006 на: 30 Јули 2012, 08:08:09 am »
Јас вчера се вратив од Дојран...
Журката беше топ, ја само онака поминав...Со мало дете не можев да одам :(
Него ме изненади годинава тоа што беше многу полно...
Времето топ, водата на Алекс БиЧ беше многу изненадувачки чиста, исто така и плажата...
На градска плажа отидов еднаш, на СанСет Бич и беше ужасно нечисто...
Мислам стварно, не е само до градските власти, туку и до свеста на луѓето...На плажата буквално имаше повеќе пикавци, односно одпушоци од цигари него камчиња во песокот...Мизерија...
Можат да земат луѓе да расчистуваат али она беше стварно...Колку и да се чисти, народов ако прља како стока никад нема да се исчисти...Водата се знае каква е коа има многу народ, мутна, а околу плажата е нечисто, несредено итн...
Сва среќа што Алекс е приватна плажа, се плаќа 50 денари за сенка, се плаќа 50 денара за лежалка, зависи што сакаш...
Сенка се плаќа под дрвата со тоа што ке си ставиш свои лежалки, односно пешкир, сламарица итн...Тоа е за пола ден...
За цел ден е 100-тка од лежалка...
Овие цени по мене се симболични, но и доволни плажата да не се преполни и да не личи на ништо...
Таман е и со народ и со све...
:)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #1007 на: 30 Јули 2012, 11:05:47 am »
Се плаќа сенка? :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44962
  • Il Moderatore
« Одговори #1008 на: 30 Јули 2012, 11:08:20 am »
;D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #1009 на: 30 Јули 2012, 11:10:14 am »
Овие бетер и о Охриѓани, ќе наплаќаат и на улица сенка под дрво ако стоиш ;D

(Шала :D )

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7241
« Одговори #1010 на: 30 Јули 2012, 11:35:09 am »
Јас бев исто во Дојран, пред недела ...

Алекс е добро средено, само мислам дека не наплаќаа за сенка ... Додуша јас одев накај 16,00 еднаш платив лежалка еднаш се излежавав на сенка, никој не дојде за арач. Може сега ако имало многу гости па да се полакомиле.

Ама менталитетов никогаш нема да се смени, чекаат туристи а ѓубрето од контејнери и корпи несобрано со недели низ Дојран.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
« Одговори #1011 на: 30 Јули 2012, 14:25:16 pm »
Вчера се вратив од Охрид една ноќ спиев во Градиште во прикола, тоест во тендата пред приколката и официјално кажувам дека повеќе не стапнувам со Градиште и не помислувам да спијам у приколка воопшто! Таква не хигиена не сум сретнал нигде! Пијаници, наркомани, сељаци, тепачишта, стоки... Не благодарам!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #1012 на: 30 Јули 2012, 14:32:58 pm »
Ne mesaj prikolka vo gradiste so kampiranje.
Kamp e prekrasna rabota. :)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #1013 на: 30 Јули 2012, 14:43:46 pm »
летово цепам полска,па после австрија малце чист ваздух да избегам од македонијава наша :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #1014 на: 30 Јули 2012, 15:40:52 pm »

QFT.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6315
« Одговори #1015 на: 30 Јули 2012, 16:26:44 pm »
Јас вчера се вратив од Дојран...
Журката беше топ, ја само онака поминав...Со мало дете не можев да одам :(
Него ме изненади годинава тоа што беше многу полно...
Времето топ, водата на Алекс БиЧ беше многу изненадувачки чиста, исто така и плажата...
На градска плажа отидов еднаш, на СанСет Бич и беше ужасно нечисто...
Мислам стварно, не е само до градските власти, туку и до свеста на луѓето...На плажата буквално имаше повеќе пикавци, односно одпушоци од цигари него камчиња во песокот...Мизерија...
Можат да земат луѓе да расчистуваат али она беше стварно...Колку и да се чисти, народов ако прља како стока никад нема да се исчисти...Водата се знае каква е коа има многу народ, мутна, а околу плажата е нечисто, несредено итн...
Сва среќа што Алекс е приватна плажа, се плаќа 50 денари за сенка, се плаќа 50 денара за лежалка, зависи што сакаш...
Сенка се плаќа под дрвата со тоа што ке си ставиш свои лежалки, односно пешкир, сламарица итн...Тоа е за пола ден...
За цел ден е 100-тка од лежалка...
Овие цени по мене се симболични, но и доволни плажата да не се преполни и да не личи на ништо...
Таман е и со народ и со све...
:)
Јас бев на плажата Партизан...Добро е, чисто е, немаше пикавци, има 2 шанка на плажата, немаше многу гужва со оглед на тоа дека плажата е големка...Водата не беше многу матна, чиста беше, само на некои места имаше трева (алгите), ама се гледаше кај има па ја избегнувавме...Плажата има бајѓи сенка, имаше 10тина дрва поголеми, ги знаеме луѓето кај што бевме во кампот, истите ги издаваа лежалките па ни ги даваа бесплатно....

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18030
« Одговори #1016 на: 30 Јули 2012, 17:21:51 pm »
Вчера се вратив од Охрид една ноќ спиев во Градиште во прикола, тоест во тендата пред приколката и официјално кажувам дека повеќе не стапнувам со Градиште и не помислувам да спијам у приколка воопшто! Таква не хигиена не сум сретнал нигде! Пијаници, наркомани, сељаци, тепачишта, стоки... Не благодарам!

Многу зависи чива и каква е приколката ;)
Другарка моја си има двособна приколка со свое WC, своја кујна и свој двор убаво уреден. Не ја издаваат и не примаат секакви луѓе на спиење. Таква, и приколка што се отвара еднаш на 3 години колку да се спие не е исто :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1017 на: 31 Јули 2012, 02:01:37 am »

не се согласувам со тебе... пред 20 години ептен ке се согласев... со годинките се менуваат и желбите... цврсто тло бате, зид до мене, гз да си потпрам додека лежам или спијам... струја, кабловска и интернет со кабел донесени, тераса и 3-4 метра од земја да е... и нај битната работа: без КЛИМА во просторот кај што спијам не признавам дека е угодно... пошто и не е... неможам да спијам на топло.. јас сум зимски чоек...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #1018 на: 31 Јули 2012, 02:03:00 am »
Ќе се изненадиш што ќе те дочека во еден убав камп. :) :) :) :) :) :) :) Ѕид не...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1019 на: 31 Јули 2012, 02:15:07 am »
Ќе се изненадиш што ќе те дочека во еден убав камп. :) :) :) :) :) :) :) Ѕид не...

климатизер? без се друго можам... ама без него јок....

за малку фалеше трајлер да ми донесат од америка... со клима... на форд продукт, од 1998 година, за банална цена од 2000 уса долари... ама тоа чудо троши брат, што да ти кажам... да го оттерам до грција и назад ке потроши како во апартман да се сместам во средна класа хотел со полн пансион... сеуште неможам да ги сватам америте зашто не сакаат дизели...кое чудовиште е тоа трајлерот брат ни плин не помага.. 600 коња и 7000 кубици... потрошњата му е леле мори мајко, дрш ме се испосрав... не за друго, се откажав од него кога ми рекоа дека ке треба да дадам околу 2500 долари за гориво за да се дотркала до тука.. а за контејнер требаш 5500 долари, зашто е за во голем контејнер... имав комбинации да му кркнам дизел мотор ама ете се откажав... немам толкави пари....

е со таков трајлер би идел на кампување.. свој кенеф, своја кујна, КЛИМА и посебна соба... такво чудо и да нема ја ке му турам клима одма...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време