Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1719280 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #450 на: 15 Мај 2012, 14:05:08 pm »
Не бе каков џенем, и Грција е блиску. Барем патиштата се асални.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #451 на: 15 Мај 2012, 14:06:32 pm »
Миле со тоа неможам да се замарам.

Некогаш ова тука на Динусаурусот Рекс било па голем ташак. Виза и пасош чим вадиш чао пријатно. :D

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #452 на: 15 Мај 2012, 14:07:30 pm »
А во Грцијата е убавото, џенем што е :)

Иос е бар 15 саати пат. Крит исто тука некаде ;)

Хрватска со кола ми е поблиску, по време ако гледам :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #453 на: 16 Мај 2012, 01:08:38 am »
Абе Грција до газот ви е, што барате да се заебето во Албанија. Единствено добро нешто беше сместувањето кое и не е така евтино. Во Драч е ужас, на метро од мене гомно пола метар ми излезе. Единствено Саранда малце вреди ама ништо посебно. Со брат ми два дена манијачевме по албанија за да запалиме кола и да збичиме за Црна Гора, будва. Ама ни од таму не сум баш задоволен.  

лани 11 дена поминав со фамилија низ црногорско приморје.. почнавме од доле, од улцин, па нагоре до бар, преку чањ, шушањ, суто море и сите попратни местенца... будва и бар се места за луксуз и препичавање и секако за пари трошење. едино таму има каков таков некаков ноќен или денски живот (за кого како) и по малку се копрца суто море уз нив.. се другото е место за социјала. не е сменето ништо уште од четрсратот, освен што никнуваат нови одмаралишта. а будва и бар да.. имаат 24ч активност градовите... реков оваа година хрватска ке одам ама изгледа нема да биде ништо од тоа... гејлада посекако ми е во карта уцртана бар на 1 недела... пишман сум за идење на јадранско море само ради тиња плажа... водата е топ, лековита нели била ово оно ама се е камен и карпи... бос да одиш е тешка работа, папуча е задолжителна. реткост е да видиш песок, а и тој е сумњив дали е донесен од негде од некоја река или море го избацило... додека грција и бугарија ти е милина по тоа прашање... меко, мазно и растресито... да бараш камен нема да најдеш...

во помалите местенца низ црна гора сеуште тераат “ресторани“ (ако така може да се каже) со нивните “традиционални“ инвентари од засмрдени барови, не избришани маси (од обично дрво лаковани) со фолија и тоа церада нај често во форма на објект-шатор во поголем размер... секоја кафана е со натпис ЛЕСКОВАЧКИ РОШТИЉ (незнам од каде толку лесковарчани се изродија па сите скараџии бе мамата) :) и локални продавничиња за цигари, сок, пиво или неки алкохол... позитивна работа е се тиа ресторан биртии се пуши... дозволено со закон...

описот од погоре некој што го даде за лежење потпрен на раткапна.. па и во некои места низ црна гора е така... а и албанија е така... здравје, ке видиме како ке испадне со финансии, можда летово и шпанија ке се иде... не за друго, братот ми се ожени (конечно) а па снајка ми има брат што живее во шпанија... така да... сега полесно се дише  ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #454 на: 16 Мај 2012, 07:07:12 am »
За Црна Гора си скрос во право, јас пред неколку години бев, и реков, „поздрав, се гледаме за 15 години, и тоа ако слушнам дека нешто се сменило“
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #455 на: 16 Мај 2012, 09:02:03 am »
^ Истото јас го кажав за Албанија

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #456 на: 16 Мај 2012, 09:04:54 am »
^^ A нели добро си поминал?

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #457 на: 16 Мај 2012, 09:08:41 am »
Јас само слики ставив од она што вреди :)

Инкау супер беше додека не не избркаа со 2 годишно дете затоа што дојдоа некои што имале резервирано!!, а ние договорени однапред!!
ВО дуќан гледаат да те украдат ако не си пресметаш што си зел. Никој не се труди да те услужи или да ти продаде нешто и зборат преку дигитрон. 5 луѓе завршија во болница заради тровање. Водата не се пие, рестрикции на струја...

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #458 на: 16 Мај 2012, 11:16:22 am »
Бил некој на Плитвички? Јас планирам да поминам од таму, па накај Сплит да одам. Бил некој натака, да ми каже патарини - нешто? Како е со бензин-плин? Ќе го возим на бенѕин? Патишта?

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #459 на: 16 Мај 2012, 11:18:34 am »
Crnogorcite ti se isti ko selanite od Debarca doseleni vo Ohrid...
Kako od eden tatko i majka da se...

Мала корекција на терминот охриѓани. Инаку апсолутно се согласувам со констатацијава! Во екот на сезоната во Будва се раскопуваат сите патишта за реконструкција (што би рекле „охриѓани“ „да видеет скопјанчишчана оти се работит“). Секој сељак безправно узурпирал просотор и наплаќа паркинг, а ако си паркираш кола можеш да излезеш само ако хилихоптер ти ја крене колата...

За Црна Гора си скрос во право, јас пред неколку години бев, и реков, „поздрав, се гледаме за 15 години, и тоа ако слушнам дека нешто се сменило“
Исто и јас. Во 2008-ма бев со жена ми (тогаш девојка ми) последен пат, а претходно во 1999 како детесо моите. Покрај „охритцките“ работи, најмногу ме накурчи еден настан - рекет кој ми го направија во еден од нај„добрите“ рибни ресторани во Будва. Прописно ме рекетираа, ми увалија невалидни сметки со суми од ракав и рибите ни ги измерија ко да јадевме китови. Пробав да ги пријавам во полиција и инспекција, од каде фидбекот беше насмевка во стил „ај не замарај, ако не ти чини не јади во ресторан“.
Дополнително на ова, беше и тотално селско-стопанска атмосфера каде во секој локал (кафич, „диско“) на сила беше екстремен турбо-фолк.

Одморот го прекинав по 7 дена, иако намерата беше да останеме 10 до 14 дена. И се заколнав дека моја нога таму нема да стапне во наредни 20 години. А за потоа да се осудам да одам на одмор во Црна гора ќе треба да бидам многу добро мотивиран.

Инкау супер беше додека не не избркаа со 2 годишно дете затоа што дојдоа некои што имале резервирано!!, а ние договорени однапред!!
ВО дуќан гледаат да те украдат ако не си пресметаш што си зел. Никој не се труди да те услужи или да ти продаде нешто и зборат преку дигитрон. 5 луѓе завршија во болница заради тровање. Водата не се пие, рестрикции на струја...
Благодарам за информацијава. Од време на време помислував на варијанта да се оди таму во некој културен и квалитетен хотел на убава плажа. Но после ова дефинитивно ќе ги одложам помсилите за Албанија на неколку години.

Ум шо идит отпосле не јет ум!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #460 на: 16 Мај 2012, 11:34:00 am »
За мене останува Хрватска како најпожелно место сега за сега, а ако се нема пари, некој ден во Грција. А ако се нема ни за тоа, е*и му мајката, на Треска под Матка ќе одам :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #461 на: 16 Мај 2012, 12:03:10 pm »
Јас имам едно чудо пријатели во хрватска каде можам да одам на одмор. Ама ништо оваа година ќе се кашкаме со проблеми

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #462 на: 16 Мај 2012, 12:32:00 pm »
Бил некој на Плитвички? Јас планирам да поминам од таму, па накај Сплит да одам. Бил некој натака, да ми каже патарини - нешто? Како е со бензин-плин? Ќе го возим на бенѕин? Патишта?

Јас 2 пати. Патиштата се одлични во Хрватска.

Патарини имаш на нет и за Србија и за Хрватска. Плин појма неам како е.

http://www.hac.hr/hr/cestarina/cjenik/

Липовац - Загреб ти е прва, 105куни (дели на 7 за во евра отприлика, можеш и во евра да си плаќаш ако сакаш, исто и Србија)

После имаш 2 опции да стигнеш до Плитвице. Или до Карловац да идеш по автопат(16 куни), па да се искличиш на стариот  пат за Сплит, кој е одличен но нормално со двонасочен сообраќај и така да цепаш 80тина км или да идеш до Огулин - Јосип Дол по автопат(37 куни) па да се исклучиш и некои 30тина км макс да идеш по еден не средно добар пат, а баш пред Плитвице е малце безвезе. Така те фаќа 110-120 километри од Карловац. Поефтина и пократка во километри ти е првата варијанта и јас би ти ја препорачал, само гледај да не патуваш во петок или сабота, може да има гужва од викендаши. Јас секогаш гледам да ги избегнам овие 2 дена за одење на одмор.

Иначе што се однесува до Плитвички језера, мислам дека е најубавото место што сум го видел во животов, секако за природна убавина ако збориме. Па за тебе со тоа апаратот, рај! :)

Карта мислам дека ти е 15тина евра или нешто помалце и за убаво да прошеташ ќе ти требаат 4-5 саати сигурно. Така да и тоа планирај си го. Јас два пати идев само со едно спиење и сабајлето шетање па цепање еднаш накај Хвар, другиот пат накај Ровињ нагоре.

Јас спиев во Мотел Грабовац, вечер со доручек шведски стол е 35 евра мислам, али супер хотелче, средено, чисто. Сигурно има поефтин приватен смештај во околината, али не прашував.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #463 на: 16 Мај 2012, 12:35:47 pm »
Fala mnogu, toa baram! :)

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7684
  • Хорска Секција
« Одговори #464 на: 16 Мај 2012, 13:00:44 pm »
Хрватска е убава земја, ама јас летен одмор подразбирам само на место каде има убави песочни плажи. Така да плажа со камења, т.е Хрватска не ми е варијнта...
Ум шо идит отпосле не јет ум!