Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1522599 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #420 на: 12 Мај 2012, 19:05:41 pm »
Nemora, ama ako imas zemi go. Jas uste od togas zemav i mi stoi vo kola. Ako ne ti se kupuva, pozajmi od nekogo pa ke mu go vratis.

Ти си на ТНГ, за тебе е препорачливо да имаш ;) Едно време на атест на машински даваа едно ливче со „упозорења“ меѓу другите стореше дека е препораливо пп апарат да си имаш :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен maci

• Редовен
  • Пораки: 1319
« Одговори #421 на: 13 Мај 2012, 16:23:34 pm »
дали сте размислиле за одмор во албанија?саранда и околината?
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #422 на: 13 Мај 2012, 16:49:18 pm »
Grcija ima ubavi mesta ama treba da se otkrijat. Prekrasna zemja e. Steta sto ja fati vakva kriza.

ја идам редовно во грција задњиве 5-6 години...

па така и сега, оваа година идам... вила 6 камелија, врасна, кај вукот, македонец, моментално смештај е 30 еура за апартман, во него е за 4 особи (од кои барем 2-ца мораат да спијат у брачниот :) да не се разбереме грешно) фул е апартманот, со кујна, фрижидерче, клима, кабловска и и ви-фи...

плажа на 3-40 метри, песок, сопствена плажа со сопствели лежалки и чадори од трска за кои не доплаќаш, туку во апартманот ти се израчунати... е сега, има опција и кафица и сок или пивце на плажа да ти носат.. се разбира се плаШта тоа дебело... по 2-3 евра пијачка е...

30 еура е за сега, после како иде сезоната нагоре стига до 55-60 еура па после паѓа... апартманите му се со 3 звезди по европски стандард...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
Одг: Re: Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #423 на: 13 Мај 2012, 16:53:34 pm »
дали сте размислиле за одмор во албанија?саранда и околината?

Poprvo bi razmisluval za Sifulajskite ostovi. ..

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #424 на: 13 Мај 2012, 16:56:54 pm »
Albanija e top destinacija. Ama e poskapa od Bugarija. Ama moreto vo Albanija e nesporedlivo podobro nego li vo Bugarija.

Baska Albanija e poblisku od Bugarija. Ama so krizava vo Grcija sega kako sto ima otkazani aranzmani cenite ke bidat epten niski. I plus koga ke vovedat drahma, ke se letuva all inclusive za eftini pari.

Grcija mislam deka ke e i poeftino od Bugarija.

Отсутен maci

• Редовен
« Одговори #425 на: 13 Мај 2012, 19:54:11 pm »
албанија се со цени скоро како грција
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #426 на: 14 Мај 2012, 00:21:51 am »
Албанија за ништо не ја бива. И сите што ме заебаа и ми праеа филмови дека добро било да даде господ 200 евра да изгубат негде :D

Моја препорака да неидете пошто не е убаво, боље у Струга или во Охрид отидете.

Отсутен maci

• Редовен
« Одговори #427 на: 14 Мај 2012, 09:34:02 am »
Албанија за ништо не ја бива. И сите што ме заебаа и ми праеа филмови дека добро било да даде господ 200 евра да изгубат негде :D
Моја препорака да неидете пошто не е убаво, боље у Струга или во Охрид отидете.
каде беше што толку лошо си поминал во албанија?опиши малку апартман-хотел,плажа,вода,цени на сместување,храна?
форд фиеста 1,4 тдци

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #428 на: 14 Мај 2012, 09:47:04 am »
Единствена позитивна работа за одмор во Албанија е цената. Ништо друго. Ама баш ништо.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #429 на: 14 Мај 2012, 09:54:07 am »
Jas ne sum bil vo albanija, ama isto ko na clink - mi imaat prodavano mlak vozduh deka bilo dobro. Bas me interesira sega.

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #430 на: 14 Мај 2012, 10:02:22 am »
Бев за викенд со намера да останам цел викенд, се вратив уште истата вечер. Во наредни 10 години моја нога таму не стапнува, да им остаам време да се цивилизираат малку од малку

Отсутен Vladeee

• Редовен
  • Пораки: 2216
« Одговори #431 на: 14 Мај 2012, 10:19:57 am »
Veke 2 godini imam odeno vo Albanija, potocno Saranda- Ksamil (mesto od kade se gleda Krf) E sega Albanija za tie pari (6-7 evra od krevet vo privatno smestuvanje) nemozes da ocekuvas nesto so 5 zvezdicki. Mada koj sedi vo soba, soba za spienje e.

Hranata im e dosta evtina, se ubivavme od jadenje ma morski plodovi, pici i girosi (vo prosek poevtini za 30 do 40 % od Sk)

Vodata im e prokleto cista

Patot ako odite samo preku grcija, najdobar e, bez iskacuvanja kako jas sto go krkav dve godini.

Ksamil e prekrasno mesto so preubavi sredeni plazi so bel pesok, samo nema kade da se proseta navecer.

Saranda e interesno gratce, samo klimata e mnogu teska (treba vreme da se naviknes na nea)

Moj sovet, za evtin odmor Albanija, zamladi deff. ne e destinacija, a za parovi koi sakat da se banjat vo cista voda i miren odmor e prava destinacija.
>>>>><<<<<

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #432 на: 14 Мај 2012, 10:22:59 am »
Ако се пишува Xamil е Ѕамил, ако е Xhamil е Џамил, не е Ксамил :)

Осим ако не се праат нешо пост-модернисти :D :D :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #433 на: 14 Мај 2012, 13:32:59 pm »
Albanija - Bela zemja e prekrasna. Sum ja setal od sever vo KUKES do Grcka granica. Tirana, Elbasan, Divjaka (e ova e prekrasno mesto so najdobra riba sto sum jadel).

Sum sedel vo Tirana i slobodno mozam da kazam deka gradot e ok. Ne sum imal problemi. Baska ima top restorani i kompleksi na primer Adriatik (malku na sever od Tirana i e top).
Ako sakas da kjaris zenska vo Albanija - Nauci Italijanski i ako se soglasi da odite nadvor od Tirana - tvoja e 1000%.

Inaku i Saranda e ubava, najubavo sum pominal vo Vlora. Prekrasen grad so dobri lugje.

Baska od Saranda site skoro zboruvaat Grcki, nekoi i Makedonski a vo Tirana naletav na takvi sto zborat Ruski !?

Girokastro e poznato kako rodnoto mesto na Enver Hodza. Ima ubava tvrdina. Vredi da se vidi.

Durres e ubav grad samo hotelite se u sred plaza.

Lezha e najsevernata tocka od nekogasnata granica (slovenskiot del od Albanija i e poznata po bitki na skender beg). Prekrasno si pominav 3 dena tamu. Ima mnogu spomenici.

Shkodra miostavi vpecatok po ubavata riba i dobriot riben restoran.

Isto taka preku 60% od Albanija bila slovenska zemja (imam i karta so slovenski toponimi - vo Sofija ja najdov odamna bese no ne bese Bugarska tuku od Avstrija mislam).

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
Одг: Re: Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #434 на: 14 Мај 2012, 21:35:30 pm »
Единствена позитивна работа за одмор во Албанија е цената. Ништо друго. Ама баш ништо.
Единствена позитивна работа во Албанија е: