Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1863841 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8385
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #9465 на: 09 Август 2026, 20:55:32 pm »
Од охриѓани ако не ти се згади Охрид, немаТ од кој.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2587
« Одговори #9466 на: 09 Август 2026, 20:58:35 pm »
Битно патот до Љубаништа го поднаправија, другово мање више.

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #9467 на: 09 Август 2026, 23:54:57 pm »
Таму само да одлеташ на 15 дена, милина.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55334
  • Махер
« Одговори #9468 на: 10 Август 2026, 08:27:31 am »
Мене само ме интересира,ЗОШТО заостануваме во секој поглед едно 50г од Европа?Во погкед на култура,хигиена,однесување...
Вез визен режим е 20г скоро секој видек и прошетал надвор во Европа(кога ќе речам Европа мислам на Германија/Холандија)...Зошто не почниме да средуваме како таму,улица по улица,дел по дел.

Затоа што нема закони, а тие што ги има не се спроведуваат. И згора на тоа народ научен дека „државата“ треба да му направи, дека треба да му даде, дека треба да му плати, дека треба да исчисти, дека треба да изгради, дека треба да...

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22367
« Одговори #9469 на: 10 Август 2026, 13:28:39 pm »

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2942
« Одговори #9470 на: 10 Август 2026, 13:42:49 pm »
И?

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3802
« Одговори #9471 на: 10 Август 2026, 14:30:54 pm »
Мене само ме интересира,ЗОШТО заостануваме во секој поглед едно 50г од Европа?Во погкед на култура,хигиена,однесување...
Вез визен режим е 20г скоро секој видек и прошетал надвор во Европа(кога ќе речам Европа мислам на Германија/Холандија)...Зошто не почниме да средуваме како таму,улица по улица,дел по дел.

Па погледни која партија е на власт не 20 ,200 ке заостануваме. Толку и не не каква власт таков народ не се сложувам.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 45162
  • Il Moderatore
« Одговори #9472 на: 10 Август 2026, 14:45:16 pm »

Па погледни која партија е на власт не 20 ,200 ке заостануваме. Толку и не не каква власт таков народ не се сложувам.
Тебе до партијата ти личи дека е, или до друго нешто? Ја мислам дека проблемот е „надпартиски“ :D
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3802
« Одговори #9473 на: 10 Август 2026, 15:43:32 pm »

Тебе до партијата ти личи дека е, или до друго нешто? Ја мислам дека проблемот е „надпартиски“ :D

Да, до партиите е(партија). Македонија стана неподнослива токму во тој сегмент. Луѓето се поделени на заветни, тврдокорни, „патриоти“, „непатриоти“ и „предавници“. Бљувотина од речници од страна на одговорни лица од лица назначени да ти водат држава, до степен да ти се згади.

Едноставно, обичен, нормален човек секој што ќе излезе од Македонија  станува друг човек во сите погледи. И веднаш сфаќаш дека проблемот е до партијата, а не до луѓето.

Овие две партии за 35 години толку системски го уништија сопствениот народ, што реално не ти треба ни војна со пушки.

Ти тврдам — секој што си заминал во Европа е друг човек. Јебига, еден е животот, сите умираме и секој сака да си го помине што поквалитетно.

Часовникот на животот за сите куца исто.

Го заболе некој Македонец во Америка или Европа за партија и политика, додека овде мизерува со 26 илјади денари?

Човек што на секои две недели има пејчек од 2.000 евра не размислува кој што кажал во Собрание, кој е патриот, кој е предавник и која партија е на власт.Има работа работи и ужива.ИМА ПЛАТА ИМА ФИНАНСИИ не знам шо не е јасно.Оди ти живеј со 26илјади и крој живот и чекај партија да те вработи на 4 години наши ваши. Ако ова парче земја не влезе во ЕУ пепел нема да остане.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4707
« Одговори #9474 на: 10 Август 2026, 16:03:21 pm »
Абе секогаш е некој друг крив, а не луѓето. Па кој ги бира тие клошари да се у собрание?

Присутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5507
« Одговори #9475 на: 10 Август 2026, 18:23:30 pm »
Абе секогаш е некој друг крив, а не луѓето. Па кој ги бира тие клошари да се у собрание?
Glasacko telo aka Administracija

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4103
  • MadaFunker
« Одговори #9476 на: 10 Август 2026, 18:46:46 pm »
Glasacko telo aka Administracija

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Уплашен народ..
New blood of old school

Отсутен pirat_07

• Легенда
« Одговори #9477 на: 11 Август 2026, 09:00:13 am »
Пошто сме дивина. Никогаш не сме биле царштина.

Диво племе.

Никој нема принцип и доблест да почитува туѓа личност и интегритет. Од тука потекнува се, и минување на црвено, и дивоградби и се.

Полни завист и омраза.
Диво племе.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30808
    • CARclub.mk
« Одговори #9478 на: 11 Август 2026, 09:09:35 am »
Никој нема принцип и доблест да почитува туѓа личност и интегритет. Од тука потекнува се, и минување на црвено, и дивоградби и се.

Јас ова го дефинирам малку поинаку.

Заборавивме што значи „заедничко“ и „заедништво“. Наместо „Ако на сите ни е убаво, и на мене ќе ми биде убаво“ отидовме во другиот екстрем - „Мене да ми е убаво, другите кој ги е*е“.

И тоа се гледа насекаде.

Плус, низ годините ни се наметна една (би ја нарекол, иако можеби погрешно) патологија, дека за сè, ама буквално за сè, треба да ја бараме најевтината опција. И спремни сме да одбереме и земеме нешто што е 5 пати полошо, само заради тоа што е 5% поевтино.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4410
« Одговори #9479 на: 11 Август 2026, 09:44:08 am »
Партиите немаат врска со личното однесување. Секој ден гледам возрасни луѓе дотерани стросани и си фрлаат ѓубре од кола на тротоар, ако им речеш нешто одма се палат како не правеле ништо лошо.

За Охрид, ок си е местото ама со цените мислат дека се Швајцарија а нудат крш услуга. Пример бев во Камп Љубаништа викендов, има таму менза со готова храна. Цената екстремно висока, порцијата смешно мала а и со некој просечен или подпросечен квалитет.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"