Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1701807 пати)

Присутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2009
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #9225 на: 31 Март 2026, 13:46:17 pm »
Досега не ми откажале, ни сум пропуштил лет,а имам летано преку 20 пати.  Куфери 2 по 20кг се плус 100€,  пак упола цена...башка амортизација и думање дали ќе откажи нешто по пат или не.
Да и јас сакам да се возам до Мк, ама не за 650 евра.
Не заборавај, гратис дремење по граници ако патуваш со кола!

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7207
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #9226 на: 31 Март 2026, 14:27:39 pm »
...ако не те поебат па да нема место во авионот или да не полета воопшто :)

Ако дојдиш порано, можи да снема само за друг.  :D

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3635
« Одговори #9227 на: 31 Март 2026, 15:28:13 pm »
ама треба ли и багаж за да се спакува нешто? ако си сам е поефтино, фамилијарно не баш, ама па стигаш за 2 и пол саати, ако не те поебат па да нема место во авионот или да не полета воопшто :)

Пред 3 недели на лет од Aјндховен за Скопје, авионот беше направен свињарник жив од патниците. Тоа беше невиден свињарник, последен излегов страшно беше! Од јадење, прдење… хаос.

И малку им е на Wizz, хахаха. Не можат тие толку да бидат безобразни со летовите колку што нашиве знаат да бидат лудаци. Јас мислам дека чистачите и стјуардесите ексик и пари и рута кога имаат за Скопје душа им знае.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 18017
« Одговори #9228 на: 31 Март 2026, 16:41:38 pm »
Друже, те летаат пилоти што одлетале илјадници часови во воздухоплов што кошта десетици милиони евра, на 10.000 метри надморска висина и преминуваш километража која вообичаено би ја патувал 2.5 дена со кола - за 60 евра. И ако решиш куфер да платиш, уште 50 евра.

Смањи доживљај малце дека на Визер им било малку, зошто другата опција ти е да искешираш колку што реално кошта летот, без владини субвенции, со автоматски пресметан куфер во цената на картата.

Свет видоа таквите ко тебе ради Виз, па уште маани ќе фаќаат. Сус таму ае.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7649
  • French diamond
« Одговори #9229 на: 31 Март 2026, 17:01:05 pm »
Јас немам никва замерка за Wizz, ефтини си се и услугата си одговара на цената. Дури и сами ми нуделе да се преместам на седиште со повеќе простор за нозете пошто сум висок  :)

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7780
« Одговори #9230 на: 31 Март 2026, 20:17:09 pm »
Друже, те летаат пилоти што одлетале илјадници часови во воздухоплов што кошта десетици милиони евра, на 10.000 метри надморска висина и преминуваш километража која вообичаено би ја патувал 2.5 дена со кола - за 60 евра. И ако решиш куфер да платиш, уште 50 евра.

Смањи доживљај малце дека на Визер им било малку, зошто другата опција ти е да искешираш колку што реално кошта летот, без владини субвенции, со автоматски пресметан куфер во цената на картата.

Свет видоа таквите ко тебе ради Виз, па уште маани ќе фаќаат. Сус таму ае.

Немој и ти! Не-мој!  ;D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4586
« Одговори #9231 на: 31 Март 2026, 20:27:33 pm »
Wizz се поефтини ван сезона, те кога нема распусти, ова од мое искуство до сега во Германија. Јас кога купувам карти виз е секогаш поскап од луфтханза од Франкфурт и затоа не ми се опција од пред некоја година. Фамилијарно за 4ца фаќа 800-900 еур со 1 куфер од 23 кг. Со кола бев еднаш во 2021ва и изгледа годинава пак, не дека ми се ебава по граници, ама имаме подолг одмор годинава и на враќање од Грција и Македонија ќе прошетаме една недела отприлика.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15116
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9232 на: 31 Март 2026, 22:09:38 pm »
120+ € е со автобус или комбе(скраја да е од двеѕе)да те возат од Скопје до Дортмунд 30часа,така да според мене карта од 150е со авион во правец е сосема во ред цена.Е за време на распусти знаат да се поскаши па и кога купуваш 3-4-5 карти,заминале 1500-2000€,а со кола реално е поевтино и плус после тоа имаш и возило,а со авион акп си треба рент а кар.
Со авион 10часа од дома до другата дома.

Со кола 20ч со мали паузи,ама затоа ќе си застаниш ќе си преспиеш во Хотел некаде по пат,јадење,туш,шетња мала и продолжуваш.
Има предности и едното и другото така да зависи од ситуација.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2812
« Одговори #9233 на: 03 Април 2026, 11:28:25 am »
@Filip MK

Јас можам да ти дадам контакт од моето сместување во Мармарас (втор крак).

Жената ми побара 60€ (за двајца) за во јули, мада не знам дали таа цена "е за мене" дека сум бил веќе четири пати или општо и е таа цената.
Инаку - ОК е сместувањето.
Првично не ми беше план да гледам нешто друго, ама ова до сега што гледав Олимписка региа не ме харесва, барем не за тие цени.

Ако не ти е проблем пушти ми линк да го видам сместувањето и локацијата.

Во меѓувреме почнаа да ми излегуваат понуди од наши агенции за ресорти на Пелопонез и гледам интересни цени, во смисла all inclusive за 2 возрасни и 2 деца за 1230 евра, период од 25 јули до 1 август, и тек сега не ми влегува во глава само сместување во Неи Пори за 900 евра (10 дена) во споредба со овие понуди.

Некој некое искуство од Пелопонез, малку ми далеку за со мало дете ама вреди да се размисли.
Своерачен потпис ;)

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2759
« Одговори #9234 на: 03 Април 2026, 12:08:51 pm »
https://adrianashouse.gr/rooms-neos-marmaras-halkidiki/
https://maps.app.goo.gl/JwdujeDZS2Lp8VcVA

На Букинг мислам дека ги нема, не сум сигурен.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30610
    • CARclub.mk
« Одговори #9235 на: 12 Април 2026, 12:23:43 pm »
Грците воведуваат нови правила за прва помош во кола, во согласност со Германски/ЕУ правила. Тоа значи прва помош пакетче со DIN 13164:2022 сертификат. Казна 30 евра ако немате во кола. И да имате, проверете рок.

Има насекаде да се купат, мене колата ми дојде со такво пакетче. Околу 600-700 денари се.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7207
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #9236 на: 12 Април 2026, 12:50:52 pm »
Имам га   :D

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6862
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #9237 на: 12 Април 2026, 13:12:37 pm »
Исто и јас, ми треба уште едно за во другата кола. 5€ го зедов од Лидл лани.

Присутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 2009
« Одговори #9238 на: 12 Април 2026, 13:51:34 pm »
Сега бев да проверам, лани го купив од Лукоил 621ден. со истиот сертификат

Sent from my SM-S938B using Tapatalk

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 6288
« Одговори #9239 на: 12 Април 2026, 22:28:45 pm »
Лидл ги вади спремни тие паковањата прилично, исто и малите за в ранец се мн богато опремени.
Ги дополнувам јас редовно со плус пакетче лекарства, фамотидин, пантопрљзол, активен јаглен, лоратадин, прашоци за бол, бускопан , ентерофорил, и по нешто кафетинче, дијазепамче и сл.
Ги кинам по  две апчиња oд крајот на дражеата кај што е датумот таман да знаам до кога траат. Ги бери во едно зипче во паковањето, а све ми се нашло по патишта/планини досега, ако не за мене, за друг.
На темата, поздрав од мало преспанско

Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html