Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1374723 пати)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6191
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #8685 на: 15 Август 2024, 09:13:04 am »
Друштво, ми треба една сервисна информација. Од 25 август до 1 септември, здравје, сме на одмор во Неи Пори. Ни излезе неодложна работа за на 28 август, за која е потребно видео врска за онлајн состанок кој би траел околу 2 часа. За тоа да се реализира ни треба добар нет, тивко и изолирано „ќоше“ во некое интернет кафе или утостителски објект со таква можност.

По тоа што гуглав во Неи Пори, не ми влева сигурност дека такво нешто ќе најдам.

Една опција е да изубиме еден ден и да се вратиме дома во Скопје, да го завршиме тоа и да се вратиме назад.

Друга опција да побараме нешто такво во Гевгелија @Diesel , да завршиме работа и а се вратиме на одмор, да не шпартаме до Скопје.

Размислував и Солун како опција, ама додека трае состанокот, треба да ги расправаме и децата, од кои едно нема ни 2 години, сакам да кажам, не знам дали е изводливо со мали деца да се акам по молови и слично.

Има време до тој ден, треба овие денови да ни прецизираат точно време, во колку час би било тој состанок на 28 август, па сакам да ја одбереме најдобрата опција. Да не е битен толку состанокот не би се замарал толку и би побарал нешто локал во Неи Пори, ама мора без грешка да биде работата, затоа сакам убаво да се разгледаат сите опции.

Отворен за предлози и ваши размислувања

Апсолутно ќе ти помогнам, што и да треба.

Контактирај ме кога и ако имаш потреба.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3027
« Одговори #8686 на: 15 Август 2024, 09:21:01 am »
Нема да бидеме во исто време вклучени со сопругата, може јас нема да има ни потреба да се вклучам, јас ќе ги гледам/чувам во близина и слично. Сигурно ќе може после од телефон да си пуштиме wi fi за на лаптопот, не сме практикувале. Едно време имаше усб стикови за нет на лаптоп.
А зошто не активираш интернет од твојот оператор? Телеком имаат 3гб за 500 ден мислам

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9099
« Одговори #8687 на: 15 Август 2024, 09:25:26 am »
Decki sledna godina planiram da kampiram so prikolka, ako ima nekoj iskusen koi kampovi na kraci ili Olimp strana bi gi preporacale.

Planiram cela sezona da ja ostavam tamu pa da si ja soberam septemvri

Отсутен R2D2

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 545
« Одговори #8688 на: 15 Август 2024, 10:02:16 am »
Сигурно ќе може после од телефон да си пуштиме wi fi за на лаптопот, не сме практикувале. Едно време имаше усб стикови за нет на лаптоп.

Веќе месец дена работам со интернетот од телефонот, пуштам hotspot со име/пассворд на телефонот, се појавува како wi-fi конекција на лаптопот, се конектирам и тоа е тоа. Подолу е моменталната брзина која ја добивам. Вака конектиран преку телефонот, моментално е 4-5 пати побрзо од оптиката што ја имам дома (download делот, upload e полош, ама повеќе од доволно за видео состаноци без проблеми).

Мој совет, најдобро и најевтино, прво побарај си некоја локална картичка таму... или уште подобро, ако имаш esim на телефонот, активирај си уште сега https://www.esimsurf.com/products/greece
Таман имаш време да тестираш првиот ден дали е се во ред... ако не ќе си бараш друго чаре потоа...

« Последно менување: 15 Август 2024, 10:11:48 am R2D2 »
Шкода Октавиа 1.5 ТСИ, (А8 2020) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,24484.0.html
Mercedes A160 (W168) http://forum.carclub.mk/index.php/topic,2269.0.html

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6020
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #8689 на: 15 Август 2024, 10:24:35 am »
Имаш Cosmote Whatsup картичка за 8€ добиваш 1 недела неограничен интернет кој ќе ти биде доволен. Јас имав малку мака на некои плажи на Лефкада, немаше мрежа, ама пак на другите места имаше 5G.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6842
  • Бенве сие бенве
« Одговори #8690 на: 15 Август 2024, 11:02:11 am »
Земи картицата што ја тестирал несторо и работела, пуштај хотспот (ако не сакаш wifi има опција и преку кабел) и со среќа на интервјуто.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2423
« Одговори #8691 на: 15 Август 2024, 11:26:53 am »
Имаш Cosmote Whatsup картичка за 8€ добиваш 1 недела неограничен интернет кој ќе ти биде доволен. Јас имав малку мака на некои плажи на Лефкада, немаше мрежа, ама пак на другите места имаше 5G.
Несторе, ти ја зема мислам на граница одма или не е проблем да се најде локал во Неи Пори пример?
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Jimny

• Редовен
  • Пораки: 2345
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #8692 на: 15 Август 2024, 11:55:47 am »
Ако е толку важно итно дај 20-30,50евра секој ке ти ослободи за 2-3 часа апартман хотел било што со лаптоп интернет и ке завршиш работа

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #8693 на: 15 Август 2024, 11:57:40 am »
Јас ја зедов од Лефкада, бидејќи на граница бев во 2ч по полноќ и не најдов трафика, на бензинските имаше само ваучер за надополнување. Според Грчка инфо (групата на фб) во Неи Пори може да се купи тука

А во Катерини имаш Cosmote филијала.

Едит:Унапред симни си ја апликацијата Cosmote Whatsup, за полесна активација доколку сепак не бидеш коректно услужен во трафиката.
« Последно менување: 15 Август 2024, 12:11:49 pm nestor04 »

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2292
« Одговори #8694 на: 15 Август 2024, 16:30:59 pm »
@Filip MK - Во Полигирос имаш Германос:

https://maps.app.goo.gl/ZsLX1u7bVSatuanK9

Само имаат чудни работни времиња. Ако не ти одговара - барај Космоте/Германос експозитури во градчињата до Неи Пори.
За 10 минути се завршува работа - ти издаваат припејд бројче (не знам дали сим картичката/бројчето сега се плаќа), кажуваш колку кредит да ти дополнат на бројот и согласно кредитот - да ти активираат пакет за интернет што ќе ти одговара тебе.

Јас веќе 4-та година користам Cosmote WhatsUp, немаш мака со брзина на интернетот, ниту имаат ограничување за хотспот.
И апликацијата беше мачење до пред некоја недела, сега има и англиски превод. Се логираш со грчкиот број, ти стига СМС на него со код за логирање и толку.
Внатре имаш да дополнуваш кредит, да активираш пакети и остали работи.

Ќе ти ја дадев мојата картичка, ама се враќам на 26-ти од Ситонија...
Пиши ми ПП ако нешто ти е нејасно, имам контакти и во Космоте :)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #8695 на: 15 Август 2024, 16:40:46 pm »
@Filip MK Исто така може да ти ја понудам и мојата картица на користење, бидејќи не патувам периодов и немам потреба. Само ќе треба да надополниш кредит, јас пробував да надополнам 5€, но не можев.

Отсутен bakigvg

• Почетник
  • *
  • Пораки: 33
« Одговори #8696 на: 16 Август 2024, 09:02:03 am »
@Filip MK Исто така може да ти ја понудам и мојата картица на користење, бидејќи не патувам периодов и немам потреба. Само ќе треба да надополниш кредит, јас пробував да надополнам 5€, но не можев.

Па минимум е 13е, затоа не може 5е.

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #8697 на: 16 Август 2024, 10:39:47 am »
Има опција на апликација за 5€.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2292
« Одговори #8698 на: 18 Август 2024, 16:18:09 pm »
Многу се мислам од каде да фаќам утре за втор крак.
И кое време.
Дефинитивно ќе одам преку Дојран.

Некој баш скоро да бил преку солунскава обиколница? Или да одам сепак под езерава?
Мислам да тргнам околу 8 сабајле.

Отсутен Makedons

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 292
  • Macedonia
« Одговори #8699 на: 18 Август 2024, 16:30:33 pm »
Минував граница денес (3ч утринава) на ГП Богородица, огромна гужва и околу час и половина чекање.