Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1374218 пати)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3027
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #8715 на: 22 Август 2024, 09:34:20 am »
https://youtu.be/Ck0SNztUt24?si=usu_Arnumgrkt5rc

50 min....jebala te ubavina ovde diva koza pod rucna stoi. Kamenjarnik

Само неа пори, ништо друго. Евентуално Паралиa да се врти коло у вода.

prosvetli ne sto e ubavoto eve nie zatucani nesetani neiziveani bez oset za ubavina sto e ubavinata vo plazata sto e vo klipot vo 50ta minuta ?????
Ili samo da se jade vafli kolku da se pishe nesto kontra.
Nea Pori za ova e izmisleno nesto  kade sto 2 raboti se bitni koga si na odmor
1- kolata ti e vo ler parkirana
2- na plaza ides so cador i rogozince bez gojzerici,jazinja,kuki i druga planinarska oprema.
Sepak neli Santorini e vo prasanje elitata neli koga kje pishes na story bev tamo i tamo odma kolegi na rabota te gledaat  so drugi oci.

Ако правиш клип што е убаво на санторини ќе ја избегнеш оваа плажа и се ќе ти биде убаво. Дечково има клип за да докаже дека не чини и ќе ти ги покаже најлошите места. Многу нормално.

Друго, тоа што за тебе е неприфатливо не значи дека за цел свет треба да биде неприфатливо. За мене е нелогично да одам на 45 степени на плажа без сенка и да ме изедат комарци навечер во неа пори.

Цитат
1- kolata ti e vo ler parkirana

Не знам за ова, јас секогаш камења ставам за секој случај

Цитат
2- na plaza ides so cador i rogozince bez gojzerici,jazinja,kuki i druga planinarska oprema.

Твој избор, некој сака да јаде морски плодови од 50 евра порција и да пие вино од 150 евра. Нити неговото нити твоето е погрешно.

Цитат
Sepak neli Santorini e vo prasanje elitata neli koga kje pishes na story bev tamo i tamo odma kolegi na rabota te gledaat  so drugi oci.

Ако целта ти е да ставиш стори и да се фалиш на работа кај си бил на одмор, нешто многу погрешно правиш у животот.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10495
« Одговори #8716 на: 22 Август 2024, 09:38:09 am »
пре би камења да гледа него канековци ... :D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5755
« Одговори #8717 на: 22 Август 2024, 15:53:00 pm »
Greoticka

Отсутен savage

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 612
  • Сузуки Витариче
« Одговори #8718 на: 22 Август 2024, 17:51:48 pm »
Сум бил на Санторини и препорачувам за тие што не биле да одат.
Различно е тотално од она што сме навикнати да го гледаме на краците.
Плажите се убави, но таму се оди поради архитектурата, зајдисонцето и природната убавина.

Ние бевме на крај од септември и мислам дека тоа е периодот кога би одел пак. Евентуално во април/мај.
Како и секој друг остров си бара шетање и флексибилност, а не статичен одмор.
« Последно менување: 23 Август 2024, 00:35:55 am savage »
Потпис.

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 872
« Одговори #8719 на: 24 Август 2024, 07:47:15 am »
Да споделам искуство,ако некој оди за Хрватска,никако по јадранска магистрала. 650км возев 17 саати, до 1 саат чекање на хрватска граница кај Игало. Во Албанија кај Леже имаше гужва, 30км, тргни/застани. Во Црна Гора, ужас, над 8 саати тргни/застани, а нема претерано гужва,ни работат на пат. И со авион да идете,да не прелетувате над таа земја. За назад планирам Требиње, Никшиќ, Подгорица. Знам дека е лош патот,ама ова вчера беше пекол

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3553
« Одговори #8720 на: 24 Август 2024, 07:53:41 am »
Да споделам искуство,ако некој оди за Хрватска,никако по јадранска магистрала. 650км возев 17 саати, до 1 саат чекање на хрватска граница кај Игало. Во Албанија кај Леже имаше гужва, 30км, тргни/застани. Во Црна Гора, ужас, над 8 саати тргни/застани, а нема претерано гужва,ни работат на пат. И со авион да идете,да не прелетувате над таа земја. За назад планирам Требиње, Никшиќ, Подгорица. Знам дека е лош патот,ама ова вчера беше пекол

Преку Столац и Билеќа граничен оди, живо пиле нема од таму.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43915
  • Il Moderatore
« Одговори #8721 на: 24 Август 2024, 08:01:47 am »
Не Требиње. Биљеча ти треба. Ако си од Макарска нагоре, качувај на автопат и пичи до Бијача преминот (хр-бих). Патот е малце така-така низ Босна, ама генерално не е полош од црногорската јадранска магистрала, а Подгорица-Никшиќ ти е магистрален брз пат. Не прекорачувај многу брзина низ ЦГ, ловат џандари на тој дел. Иако патот е лош, природата низ Босна е супер, па надокнадуе за малку полош пат. Кај Леже секако ќе го кркаш стапот, малку помал стап се крка на враќање. Сеа веќе е оф сизн, па полесно е. Не заборавај да не влезеш у Шкудри, туку новата обиклница да ја фатиш што го заобиколува градот. Ваљда на идење ја погоди. 

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2837
  • Слобода или смрт
« Одговори #8722 на: 24 Август 2024, 09:22:36 am »

Пред две недели го осетив и јас истово. Конкретно 50 километри од сутоморе до леже ги возев повеќе од 5 часа. Како за бонус и на косовско македонска граница дремев уште час и половина иако дефакто нема граница зошто на косовска страна тој дги зема документите надвор од кабината ги погледна и ми ги врати дефинитивно не внесе ништо на компјутер а кога конечно дојдов до македонска страна да ги подадам документите и ниту полицаецот ниту царинарникот не ги земаа туку ми зборуваат нешто на албански. Им велам дека не разбирам албански тие пак продолжуваат да ми зборат на албански. И така дремам како теле ги гледам неможам да разберам дали се вратив во северна може да си влезам во татковината северна или што се случува...

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6919
  • French diamond
« Одговори #8723 на: 24 Август 2024, 10:50:44 am »
Дека си со бугарски пасош, затоа те драпаат, знаат дека на форум плукаш по Македонија, а ја величиш Бугарија  ;D

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6919
  • French diamond
« Одговори #8724 на: 25 Август 2024, 13:03:20 pm »
Доста беше по мајстори одење, да одмориме малку  ;D

На Палма оваа година, очекував нешто повеќе, ама стандард ко и секаде, ништо посебно.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #8725 на: 26 Август 2024, 08:46:37 am »

trebinje niksic podgorica losh?  druze aren si e patot..samo ne e avtopat. letovo bevme sk-orebic-sk preku kosovo-albanija-podgorica-niksic i super pomina VOZENJETO ona shto nechineshe e mentalitetot na granicharite. 2h okapavme na IZLEZ od crna gora i 45min za vlez vo bosna ... a niti proveruvaa neshto niti butur.. dremea i imaa samo 2 lenti pushteno .. sporo u pm. delot so albanija znae da bide pospor ama lesno pominavme mozebi oti rano utroto okolu 7 go pominavme

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3553
« Одговори #8726 на: 26 Август 2024, 08:55:24 am »
Натака се знае кога се трга, најкасно 00ч., до 07ч. веќе си ја поминал Црна Гора, после е песна.

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
« Одговори #8727 на: 26 Август 2024, 09:56:31 am »
Натака се знае кога се трга, најкасно 00ч., до 07ч. веќе си ја поминал Црна Гора, после е песна.

e tuka ni e greshkata vo 3 trgnavme :) i go krkavme stapot so crnogorska granica na izlez.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9099
« Одговори #8728 на: 27 Август 2024, 15:43:24 pm »
Ja nemozam taka da vozam na polnok trganje i do Hrvatska da vozam, ke zaspijam na volan

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
« Одговори #8729 на: 27 Август 2024, 16:49:00 pm »
Ja nemozam taka da vozam na polnok trganje i do Hrvatska da vozam, ke zaspijam na volan

dal gospod i avtobus i avion :) koj kako moze/saka.

jas sum nenormalen za vozenje ama i sum nenormalen ako treba da sum patnik da chekam. daj mi volan kje vozam 24h dodeka ima gorivo kolata ne mi treba pauza.... sedni me sovozach ili patnik .. ushte do prviot semafor  i kje pochnam da kenkam .. aj do kaj sme .. ej sporo vozish .. ej pazi .. oftika sum ako eventualno ne zaspijam..zatoa sekogash biram da vozam ako moze