Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1333456 пати)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7077
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #7275 на: 08 Септември 2021, 20:23:50 pm »
@AUUU во Неос Мармарас, 20 евра е брз тест. Тоа ми беше уз пат од Торони, ама после бевме во Неа Каликратија, таму имаше и за 15 еур брз тест, па ако ти е уз пат, можеш и таму.
Фала ти, значи може и со брз, не мора PCR?

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #7276 на: 08 Септември 2021, 20:31:39 pm »
Да, може и со брз тест, иако првично околу 20ти август на сајтот на влада, на мин. за здравство и на коронавирус.мк објавија само со пцр дека може. А во службен весник и на мин. за надворешни стоеше дека и со брз тест може. Ситни селски преваранти.

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #7277 на: 09 Септември 2021, 00:03:14 am »
Да, може и со брз тест, иако првично околу 20ти август на сајтот на влада, на мин. за здравство и на коронавирус.мк објавија само со пцр дека може. А во службен весник и на мин. за надворешни стоеше дека и со брз тест може. Ситни селски преваранти.
Фала ти, доста корисна информација.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17504
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #7278 на: 26 Декември 2021, 23:59:34 pm »
Дечки, сакам да прашам тука зошто од Букинг и Ербиенби не знам подалеку.

Би сакал да изнајмам објект, стан, бунгалов, куќарка, било што со поглед на море или до плажа во Грција на втор или трет крак, или пак било каде во грчко приморје.

Сакам тоа да биде во мај, 20-25-30 вечери да се исклучам од животот и сегашноста и да работам од таму.

Тоа што го видов на сајтовите, не дека ми е надвор од буџет, ама ментална граница ми беше околу 350-450 евра за 20-25 вечери, а најефтиното што го наоѓам е 650-850.

Ако имате предлози или приватни контакти од сопственици на сместување од погорниот опис, може и тука, може и во ПП.

Не барам нешто многу од услови, и не барам атрактивна и размрдана локација, барам само место кај што ќе можам да осетам малце мир, да наполнам батерии и да пуштам мозок на пасење. И да има нешто продавници ресторанче да можам да се прехранам.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #7279 на: 27 Декември 2021, 00:01:55 am »
Имам еден комшија за тебе, ама рано легнува да спие. :))

Пушти болва утре на Вибер, да го прашам. :)
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен AUUU

• Легенда
« Одговори #7280 на: 27 Декември 2021, 01:35:25 am »

Би сакал да изнајмам објект, стан, бунгалов, куќарка, било што со поглед на море или до плажа во Грција на втор или трет крак, или пак било каде во грчко приморје.

Сакам тоа да биде во мај, 20-25-30 вечери да се исклучам од животот и сегашноста и да работам од таму.

Тоа што го видов на сајтовите, не дека ми е надвор од буџет, ама ментална граница ми беше околу 350-450 евра за 20-25 вечери, а најефтиното што го наоѓам е 650-850.

Ако имате предлози или приватни контакти од сопственици на сместување од погорниот опис, може и тука, може и во ПП.

Не барам нешто многу од услови, и не барам атрактивна и размрдана локација, барам само место кај што ќе можам да осетам малце мир, да наполнам батерии и да пуштам мозок на пасење. И да има нешто продавници ресторанче да можам да се прехранам.
Пинг класен раководител!

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #7281 на: 27 Декември 2021, 08:56:43 am »

Знам дека не бараш на прв ама сепак би ти рекол да видиш, моите беа во септември во Полихроно преку битолска агенција, 14 дена за некои 300е во соба со поглед, прв ред. Сеа собата не беше фемси, тв мислам им било црт.
Муабетот, можеш да прашав во агенција, сакам 3 или 4 тури да одам, колку ќе ми ги дадете за таа вила и соба.
Предноста е што во тој период надвор од сезона, прв крај е каде каде пожив од 2/3, а ќе сакаш да искочиш на пиво/кафе/гиро.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
« Одговори #7282 на: 27 Декември 2021, 09:10:57 am »

Пробај овде , сајтов е само за недвижности - рента/продажба.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29673
    • CARclub.mk
« Одговори #7283 на: 27 Декември 2021, 09:13:47 am »
Одличен му е планот на @MartinAlfista - втор или трет крак е пораат, поодморски, ако веќе сака да се исклучи малку. Плус, знаејќи го - ќе сака да повози точак, а вториот крак е многу, многу пораат од аспект на сообраќај, гужва, итн. Плажите се подиви, поубави, има и каде да се шетне, итн.

Е сега... Во Мај, веќе е отворена сезоната. Не е фул, ама после 1ви Мај веќе е скоро се распродадено на агенции од Србија. Гледам по Airbnb дека мајските термини веќе се блокирани по многу од куќите.

Ќе прашам по пријатели Грци дали има нешто да се најде таму.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #7284 на: 23 Јануари 2022, 23:03:26 pm »
Разгледувам по нет места за да резервирам за одмор па не би било лошо да видам шо би предложиле од некој шо поминал убаво или се заебал.
Одмор со 8г дете,пожелно би било:

-Хотел на плажа или шо поблиску до плажа,да неморам да одам со кола заради тоа што наутро ми треба 2-3 саати да проработам па во овој случај не би морал да ги носам никаде ќе можат сами да одат на плажа.
-Водата плитка,песочна плажа.
-Предност имаат места со понормални луѓе,не забави за млади да ми пукаат од сабајле,а не ни па да биди ептен пензионерско,нешто на средина. ;D

-Може да биде и настрана од населено место,пошо поручек или навечер нема да ми биди проблем да запалам кола и да прошетам на различни локации,знаменитости и сл...
Предност имаат Хрватска,Црна Гора,Грција скоро и да не ја рачунам,ама моме да влези како опција ради притисок од понежна половина (шо би попуштил,за после тоа јас да вршам притисок да се подновам со ТБ 300кс+  ;D)
Турција ја размислував ама во тој случај треба да одам авионски и најверојатно ако испадни таа опција нема да поминам МК да се видам со малкуте кои останаа шо сакаат да ме видат. :P
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8621
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #7285 на: 23 Јануари 2022, 23:05:31 pm »
Позитивно мече...
Не е -10 кај тебе, курка?
Добра плата.
Прав скопјАнец.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #7286 на: 23 Јануари 2022, 23:09:32 pm »
+4 моментално. :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #7287 на: 23 Јануари 2022, 23:15:19 pm »
nam kako bi ni doslo dobro sea edno -0 :D on na +4upm
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2217
« Одговори #7288 на: 23 Јануари 2022, 23:47:23 pm »
Разгледувам по нет места за да резервирам за одмор па не би било лошо да видам шо би предложиле од некој шо поминал убаво или се заебал.
Одмор со 8г дете,пожелно би било:

-Хотел на плажа или шо поблиску до плажа,да неморам да одам со кола заради тоа што наутро ми треба 2-3 саати да проработам па во овој случај не би морал да ги носам никаде ќе можат сами да одат на плажа.
-Водата плитка,песочна плажа.
-Предност имаат места со понормални луѓе,не забави за млади да ми пукаат од сабајле,а не ни па да биди ептен пензионерско,нешто на средина. ;D

-Може да биде и настрана од населено место,пошо поручек или навечер нема да ми биди проблем да запалам кола и да прошетам на различни локации,знаменитости и сл...
Предност имаат Хрватска,Црна Гора,Грција скоро и да не ја рачунам,ама моме да влези како опција ради притисок од понежна половина (шо би попуштил,за после тоа јас да вршам притисок да се подновам со ТБ 300кс+  ;D)
Турција ја размислував ама во тој случај треба да одам авионски и најверојатно ако испадни таа опција нема да поминам МК да се видам со малкуте кои останаа шо сакаат да ме видат. :P

Lassi, Кефалонија.
Можеш да ми заблагодариш кога ќе се вратите. Мада јас не бев сместен таму, но за со дете е топ. И населбата/местото, а за островот немам зборови. По мене - двапати подобро од Крф (освен главниот град).

Ова е мое дело:

http://www.putovanja.info/putopisi/kefalonija-lefkada-2017-30-08-2017-10-09-2017/
« Последно менување: 23 Јануари 2022, 23:57:22 pm balanar »

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3479
« Одговори #7289 на: 24 Јануари 2022, 09:02:52 am »
Bluesun Hotel Soline, Brela, Hrvatska. Јас таму летово најверојатно.