Василики во Лефкада ти е со баш плитка плажа, ама буквално плитка, може да се изнашеташ дур да задлабочи. Не е ништо посебно оти си Лефкада, ама па затоа ако ти се шета имаш све живо од светски плажишта, Василики е најдолу од остров
вот од лева страна ти се сите атрактовни плажи ако ти се шета, исто тука блиску има една "недостижна" имаш бродчиња те носат те земаат ако не сакаш да се замараш со возење по други плажи. Ресторани има супер покрај море, да полупензионерско е, еден ресторан со жива музика има така горе на ридот над село со топ домашна рицина, се имам мн пати оштетено колата наместена за правецот назад точно една кривина имав до дома, ги вежбаше бившата возачките способности
има забава чат пат по некој од хотелите младешка оти заради водата плитка и некое ветерче шo држи има многу школи за тоа сурфање на ветер. Мене ми е топ место, локалците се супер, еве некој моите кај шо одеа приватен смештај заживеаа старите скоро секоја зима идеа накај Битола.
Ако си септември ќе ти бувнам една кафана
Како пензионер локалец се осеќам таму, кај тие пријателите на мајка ми имаат продавница за ќерамика си дремам со газдата стегаме рицина и ако фатам нешто од риба мезиме на едно масиче со лаф муабет 10%грчки ,/20% англиски се разбираме на шо и зошто