Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1717931 пати)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3070
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #6240 на: 22 Август 2019, 13:13:01 pm »
Неа скиони бил некој? Ресторанчиња и слични места вредни за посетување?

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2771
« Одговори #6241 на: 22 Август 2019, 13:13:19 pm »
Ок, признавам, екстремен е примерот, ама друга ми беше поентата.

Се зезам, те сфатив уште у првиот пост.

Он-топик:
Муабетот со Миланеее е колку-толку основан. Сум чул и како се дерат Киреее во Сарти и сум чул како се дерат Џакомоо како ненормални на Гиалос на Лефкада. Нема правило.
Секој си оди на одмор со тоа колку му е чергата. Од тоа ја бира и дестинацијата и смештајот и начин на превоз и џепарац. Дефинитивно во зависност од дестинацијата ќе се слушне повеќе Миланеее, тоа е факт.

На тема диви плажи vs урбани:

Јас сум фан на диви плажи. На Ammidi на Кефалонија

https://goo.gl/maps/DEwKAPBHenuBfWrL7
https://goo.gl/maps/KtCnYTtF2PKstHeF6

се осеќав како да сум на некој пуст остров буквално од филмските екрани. Очекував позади грмушките да се појави Капетан Кука со папагал на рамото. До толку ме занесе плажата како целина. Мaгично и многу ретко чувство е во животот да начекаш таква плажа, тотално пуста.

Девојка ми сака повеќе урбани плажи.
Ми се случувало да станам сабајле, да бутнам во фрижидерчето за плажа вода, сок, пиво и по некој homemade сендвич доколку сме одлучиле тој ден да одиме на некоја дива плажа. Во гепекот секако дека имам рогозини, чадор... Но влегувајќи во кола знаеме да ја смениме дестинацијата, па да завршиме на некоја поурбана плажа каде нема потреба (и е смешно) да вадам чадор, рогозини или фрижидерчето (кое жалосно си се лади од замрзнатите патрони во гепек).

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6984
« Одговори #6242 на: 22 Август 2019, 14:19:48 pm »
Не е проблемот во фрижидерчето, проблемот е во купот ѓубре кој остана на плажата.

Sent from my Redmi

Чим така, у реду. Не ги оправдувам.

Ама, на 4.5 евра пола литро вода на плажа во Грција, ќе си носам фрижидерче. Па и мало дете имам, нормално дека ќе носам фрижидерче. Нема да јадам во бич-барот, ќе одам до центарот.

Каков ме дал Господ, габаритен сум, си јадам и си пијам. Едно седнување, на тие цени, на лежалка на плажа, ќе ме кошта минимум 50-60 евра.

Не сум толку богат. Може нема да мачкам паштета, ама една Кока Кола ќе си испијам, донесена од дома, па ме боли кур.
0.5 евра да не е пола литро вода, а не 4.5еур?

Не.

4.5 евра вода пола литро, 4.5 евра ладен чај на точење, 6 евра еспресо. Пред 10-тина дена, Сахара Ресорт.

Плус, на чадорот ливче - "за користење на лежалка, минимум 4 евра нарачка". А нема ништо испод 4.5 евра.

Од сега, само од септември во Грција.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #6243 на: 22 Август 2019, 14:29:05 pm »
И гратис блоуџоб да има за таа сума, пак е многу.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #6244 на: 22 Август 2019, 14:31:19 pm »
Зависи каде во Грција.

Пилешки увијач на Кеј во СоулКичен е 300 денари, во Неготино е 70 денари.
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #6245 на: 22 Август 2019, 14:34:38 pm »
Нормално.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2524
« Одговори #6246 на: 22 Август 2019, 15:08:56 pm »
Ние идеме на плажа со 2 лежалки, 2 чадора, фрижидерче, душек, чамец, гуми, играчки итн. Ама најчесто на тие плажи нема ни кафич, ни луѓе, и се помеѓу населени места.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Имаш кровен куфер на колата, или со прколка идеш?
Јок. Само гепек. Иначе мене ми смета гужва на плажа, независно дали се македонци, срби, грци, ескими. Глеам да е што попразно. Нормално чамецот и душек се детски и секој ден се издишани.
Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

« Последно менување: 22 Август 2019, 15:14:20 pm Bravo »

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3153
« Одговори #6247 на: 22 Август 2019, 15:48:06 pm »
Не е проблемот во фрижидерчето, проблемот е во купот ѓубре кој остана на плажата.

Sent from my Redmi

Ама, на 4.5 евра пола литро вода на плажа во Грција, ќе си носам фрижидерче. Па и мало дете имам, нормално дека ќе носам фрижидерче. Нема да јадам во бич-барот, ќе одам до центарот.

Каков ме дал Господ, габаритен сум, си јадам и си пијам. Едно седнување, на тие цени, на лежалка на плажа, ќе ме кошта минимум 50-60 евра.

Не сум толку богат. Може нема да мачкам паштета, ама една Кока Кола ќе си испијам, донесена од дома, па ме боли кур.

Не.

4.5 евра вода пола литро, 4.5 евра ладен чај на точење, 6 евра еспресо. Пред 10-тина дена, Сахара Ресорт.

Плус, на чадорот ливче - "за користење на лежалка, минимум 4 евра нарачка". А нема ништо испод 4.5 евра.

Не знам дали е ценовников од оваа година, но 4.5 еур за 0.5л вода звучи екстремно скапо, и по острови не е толку.

Здравје за некоја недела ќе одам во Сахара и ќе видам.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #6248 на: 22 Август 2019, 16:14:38 pm »

Sent from my Redmi

Не.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Не знам дали е ценовников од оваа година, но 4.5 еур за 0.5л вода звучи екстремно скапо, и по острови не е толку.

Вертикален ред, втор од лево на десно трет ред - NERO (вода) 0,50 eur

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #6249 на: 22 Август 2019, 16:18:59 pm »

Во Сани е 20 евра лежалка, ти следува пешкир. 300 метри подоле, преубав камп со гага плажа.

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #6250 на: 22 Август 2019, 17:26:49 pm »

Mnogu malo mesto, 5-6 restorani na plaza + 3-4 u centar. Najdobra rabota za mene bese ribarnica ("centar"do apteka), taze riba, si biras ti ja meri i za 5e ti ja sprema.
Inace ceni standard, 3-4 e pijacki, na plaza ako sakas lezaljka ke si poracas za pienje nesto i lezi cel den.
Poveketo gosti se Rumuni, Rusi i Srbi, ponekoj zalutan makedonec.

Suma sumarum, jas si se odmoriv ama drug pat ne odam tamo.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3070
« Одговори #6251 на: 22 Август 2019, 17:44:48 pm »

Mnogu malo mesto, 5-6 restorani na plaza + 3-4 u centar. Najdobra rabota za mene bese ribarnica ("centar"do apteka), taze riba, si biras ti ja meri i za 5e ti ja sprema.
Inace ceni standard, 3-4 e pijacki, na plaza ako sakas lezaljka ke si poracas za pienje nesto i lezi cel den.
Poveketo gosti se Rumuni, Rusi i Srbi, ponekoj zalutan makedonec.

Suma sumarum, jas si se odmoriv ama drug pat ne odam tamo.
Фала многу друже!

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4290
« Одговори #6252 на: 22 Август 2019, 17:51:40 pm »

Sent from my Redmi

Не.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Вертикален ред, втор од лево на десно трет ред - NERO (вода) 0,50 eur

И ако порачаш само вода ќе ти речи не може, мора да нарачаш кафе и со него ќе ти донесат "гратис" вода. А кафето кошта 4.5 евра

Барем мене така ми рекоа во еден бар во Афитос.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #6253 на: 22 Август 2019, 17:55:07 pm »
Аааааа значи вода е 0.5 евра како што реков. Океј.
Едно нескафе и вода гратис 4.5евра. Така кажи. Ќе помисли некој дека стварно вода е 4.5 евра.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #6254 на: 22 Август 2019, 18:00:00 pm »
Ол ду респекат али да идеш у Грчка и да се надаш дека ќе нема македонци и срби е исто ко да идеш на битпазар и да бараш швеџани. Да не сме ние и браќа срби нека и турат кључ на грчка..