Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1717354 пати)

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #6210 на: 22 Август 2019, 09:41:45 am »
Имаше дел од плажата каде меѓу лежалките има намерно оставено многу простор (заради приватност нели), ама ете..баш до мене дојде  фамилија со две деца + свекрва плус 2 монтажни шатори кои ги напикаа меѓу мојата и нивната лежалка така да фино лепо цееело сабајле ми бамбореа на увце проследено повремено по некој лакт несакајќи...и сл.

Две работи:
1. Имаше широк дел на плажата со лежалки каде можеа комотно да се сместат..ама не, тука лежалките биле со сунѓер.
2. Момакот кој беше задолжен за лежалки попладнето ги дислоцира и веќе не ги видов.

Нормално дека беше македонска фамилија и ги крстив Флинстонс.

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7212
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #6211 на: 22 Август 2019, 10:10:26 am »
Мене лежалките ич не ми се хигиенски, никогаш не сум платил, си носам фрижидерче, чадор и трска. Секој со филмот.

Инаку јужна грција, и општо грците, не пушат цигари, на плажите не знам дали заприметив еден пикавец.

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #6212 на: 22 Август 2019, 10:22:22 am »
Ти ништо не разбираш Дизел, се зима кредит, одиш на одмор со стил, иако багажникот ти е фулиран во кам и правиш 1000слики со коктели и лежалки. После одмор цела зима јадеш ајвар што ти го направила бабати (на женати мајка, оти твојата фамилија лошо ти влијае на бракот) затоа што имаш рата за кредитот каде што 7 дена беше цар. До следна пролет објавуваш слики како ти фали морето и витамин ѕеа, ама не си сељак, мангуп си

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Затоа јас оваа година уште од дома си се спремив :D

Се извинувам за експлицитната содржина на сликата  ;D

Отсутен HardCorec

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #6213 на: 22 Август 2019, 10:26:13 am »
@igor_xxxx
Се додека не вртиш (печиш) пиперки на терасата, не си прав македонец :D
Btw, зошто си земал мало тегле ајвар?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #6214 на: 22 Август 2019, 10:26:25 am »
Ти ништо не разбираш Дизел, се зима кредит, одиш на одмор со стил, иако багажникот ти е фулиран во кам и правиш 1000слики со коктели и лежалки. После одмор цела зима јадеш ајвар што ти го направила бабати (на женати мајка, оти твојата фамилија лошо ти влијае на бракот) затоа што имаш рата за кредитот каде што 7 дена беше цар. До следна пролет објавуваш слики како ти фали морето и витамин ѕеа, ама не си сељак, мангуп си

Затоа јас оваа година уште од дома си се спремив :D

Се извинувам за експлицитната содржина на сликата  ;D

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Обавезно пин од локација да ставиш за елитата од форумов да не оди таму за да не гледа ајварџии и френкари.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7123
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6215 на: 22 Август 2019, 10:29:20 am »
Имаше дел од плажата каде меѓу лежалките има намерно оставено многу простор (заради приватност нели), ама ете..баш до мене дојде  фамилија со две деца + свекрва плус 2 монтажни шатори кои ги напикаа меѓу мојата и нивната лежалка така да фино лепо цееело сабајле ми бамбореа на увце проследено повремено по некој лакт несакајќи...и сл.

Две работи:
1. Имаше широк дел на плажата со лежалки каде можеа комотно да се сместат..ама не, тука лежалките биле со сунѓер.
2. Момакот кој беше задолжен за лежалки попладнето ги дислоцира и веќе не ги видов.

Нормално дека беше македонска фамилија и ги крстив Флинстонс.
Не работат брату сите како тебе државно да можат да си дозволат за 5 души лежалки и по еден нес цел ден и пола литро вода. Такви се флинстонсите јебига. Големо чудо лакт ако ти удриле, сте можеле да се запознаете, муабетче, заебанции, политика, за децата по некој муабет итн... А не како криво дрво да седиш и да се правиш енглез.   I <3 U
Супер типче е стратро, не е класичен македонец, не прави пари на црно и уредно си плаќа данок затоа што знае дека од данокот зима плата.

А ти Игоре, да ми пратиш едно тегле ајвар нагоре, за од машко...

Отсутен igor_xxxx

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 440
« Одговори #6216 на: 22 Август 2019, 10:31:46 am »
@igor_xxxx

Немав место од полниот багажник со ќеси од Веро  :'(

Отсутен HardCorec

• Јуниор
  • **
« Одговори #6217 на: 22 Август 2019, 10:42:54 am »
@igor_xxxx
Немав место од полниот багажник со ќеси од Веро  :'(
Без пиперки, не те признавам.
И не биди таков, земај повеќе ајвар, да има и за други...
Кај и да е ке одам сега на одмор (крај на август или септеври), македонче, чекам да паднат цениве, па ке ти пратам фотка да видиш како се полни багаж :D
Пола ТИНЕКС е МОЈ БРЕ! :D

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #6218 на: 22 Август 2019, 10:48:33 am »
Да не беше ќерка ми во школо  без размислување ќе уплатев во Септември.
Ем поефтино, ем нема гужва, ем сонцето е по питомо отколку во ек на сезона.
Едино Охрид е малку поладно отколку што треба...али ние македонците не го рачунаме Охрид за одмор, така да џабе ќе зборам колку го обожавам.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #6219 на: 22 Август 2019, 10:52:27 am »
Не е проблемот во фрижидерчето, проблемот е во купот ѓубре кој остана на плажата.

Sent from my Redmi

Чим така, у реду. Не ги оправдувам.

Ама, на 4.5 евра пола литро вода на плажа во Грција, ќе си носам фрижидерче. Па и мало дете имам, нормално дека ќе носам фрижидерче. Нема да јадам во бич-барот, ќе одам до центарот.

Каков ме дал Господ, габаритен сум, си јадам и си пијам. Едно седнување, на тие цени, на лежалка на плажа, ќе ме кошта минимум 50-60 евра.

Не сум толку богат. Може нема да мачкам паштета, ама една Кока Кола ќе си испијам, донесена од дома, па ме боли кур.
0.5 евра да не е пола литро вода, а не 4.5еур?

Отсутен HardCorec

• Јуниор
  • **
« Одговори #6220 на: 22 Август 2019, 10:58:49 am »
Да не беше ќерка ми во школо  без размислување ќе уплатев во Септември.
Ем поефтино, ем нема гужва, ем сонцето е по питомо отколку во ек на сезона.
Едино Охрид е малку поладно отколку што треба...али ние македонците не го рачунаме Охрид за одмор, така да џабе ќе зборам колку го обожавам.
Братче, нема врска бе :) , искоментирав бидејќи Игор ми беше интересен со ајварот (не дека јас не носам или не полнам багаж со храна), секој си го тера одморот според џебот, а септември одам на одмор од истите причини што ги наведи.
Одморот го терам во шетање, гледање на знаменитости во градовите, морете речиси и не го посетувам... а пошто сум Стружанец, Охрид не ни одам :D

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3345
« Одговори #6221 на: 22 Август 2019, 11:02:56 am »
Дечки ако не сакате балканци околу вас, зашто идете на исто место каде што летуваат они?

Идете на Тенерифе, Бали...

Или сакате гага смештај со Лидл у близина, за да глумите џет сет со едно фрапе на лежалка цел ден, а после да љокате Perlenbacher пивце од Лидл у соба додека ви се варат шпагетите?

И нормално танкате гориво на Шимов бензинската пред граница за да не турате скупо гориво у Грчка, и го темпирате резервоарот да ви трае за да го допуните на враќање на Лук Оил на влез во Северна Македонија.

Епа неможе бе пријателчиња така, врвен зен, туризам да терате.

Старите велат:
"Неможе и к*р у г*з и душа у рај"

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #6222 на: 22 Август 2019, 11:13:49 am »
На Тенерифе има многу енглези, иако звучи егзотично како Бали.

Јас не знам што толку се расприкажавте околу темава. Ако на некој му сметаат енгелзи, македонци, срби, руси, американци, вонземјани, тоа е негово право и негов проблем како и дали ќе си го реши.

Исто така дали некој оди со ајвар од баба му или се храни само во Мишелин ресторани е негов избор.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1928
« Одговори #6223 на: 22 Август 2019, 11:23:59 am »
Каква Грчка, какво Тенерифе, Бали ... ми остана песок што бетониравме тротоари, си направив плажа. Морето и не е така битно, важно кога ќе се вратиш на работа да имаш тен, тоа кажува дека си бил на одмор, никој нема да бара морска сол на тебе.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10597
« Одговори #6224 на: 22 Август 2019, 11:28:12 am »
На Тенерифе има многу енглези, иако звучи егзотично како Бали.

Јас не знам што толку се расприкажавте околу темава. Ако на некој му сметаат енгелзи, македонци, срби, руси, американци, вонземјани, тоа е негово право и негов проблем како и дали ќе си го реши.

Исто така дали некој оди со ајвар од баба му или се храни само во Мишелин ресторани е негов избор.
Се расприкажавме бидејки често се користи аргументот "Миланееее" во поглед на избор на местото за летување.