Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1717985 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #6225 на: 22 Август 2019, 11:35:59 am »
Е ако де, за некого е битно дали некој ќе вика Миланее на плажа. Некој не ги ни приметува тие што викаат на плажа.

Глупаво е ако прашам дали на Бали/Тенерифе/Неа Потидеа на плажа често се слуша Миланее, да почнат да ми разглабаат зошто од Лидл купуваш, ајварот, парите, елита итн. На мене ми смета Милане, на друг му смета да лета со авион или да го дупет камењана, на трет солена вода му смета. Не мора на секој што има различен вкус од мојот на глава да му се качувам. Ако знам дали викаат Милане на Бали ќе му кажам, ако не знам, ќе терам понатака и ќе читам за Суперб и Стингер.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3345
« Одговори #6226 на: 22 Август 2019, 11:40:59 am »
Е ако де, за некого е битно дали некој ќе вика Миланее на плажа. Некој не ги ни приметува тие што викаат на плажа.

Глупаво е ако прашам дали на Бали/Тенерифе/Неа Потидеа на плажа често се слуша Миланее, да почнат да ми разглабаат зошто од Лидл купуваш, ајварот, парите, елита итн. На мене ми смета Милане, на друг му смета да лета со авион или да го дупет камењана, на трет солена вода му смета. Не мора на секој што има различен вкус од мојот на глава да му се качувам. Ако знам дали викаат Милане на Бали ќе му кажам, ако не знам, ќе терам понатака и ќе читам за Суперб и Стингер.

Банза, јас бев ироничен во исказот, мене ми е ок Лидл, Срби, Гиро, ракија у пласитчно шишенце од дома и свашта по плажа. Ако не ми е арно идам на дива плажа кај што нема никој.

Поентата ми беше дека раатот секој си го прави сам, и сам одлучува дали ќе си помине ок или не.

Јас ако знам да си напраам ќеиф, и во градски парк покрај езерце ќе седнам, ќе си терам ќеиф.

И во Неа Врасна можеш да поминеш подобро од Тенерифе или Хаваи ако сакаш.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2771
« Одговори #6227 на: 22 Август 2019, 11:44:26 am »

Сепак да не претеруваме  :)

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #6228 на: 22 Август 2019, 11:46:30 am »

Сепак да не претеруваме  :)

Ок, признавам, екстремен е примерот, ама друга ми беше поентата.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1296
« Одговори #6229 на: 22 Август 2019, 11:53:12 am »

Банза, јас бев ироничен во исказот, мене ми е ок Лидл, Срби, Гиро, ракија у пласитчно шишенце од дома и свашта по плажа. Ако не ми е арно идам на дива плажа кај што нема никој.

Поентата ми беше дека раатот секој си го прави сам, и сам одлучува дали ќе си помине ок или не.

Јас ако знам да си напраам ќеиф, и во градски парк покрај езерце ќе седнам, ќе си терам ќеиф.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10597
« Одговори #6230 на: 22 Август 2019, 11:57:16 am »

Аргументот Миланеее = Срби и Македонци, демек :'(

А всушност, треба едноставно да се каже дека се сака да се посети некое друго место без да се потенцира сопствената "супериорност".

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
« Одговори #6231 на: 22 Август 2019, 12:00:10 pm »
Денес сабајле се спремаме да одеме до Грција,6 часот тргнавме и стигнавме до граница,овај ме прашува кај ќе одите,јас онака насмеан,викам до Каликратиа,вика се убаво ама ти неможеш да одеш,шозбореш бе му викам,вика другите може да одат ама ти не,на тебе пасошо ти е истечен 😂,ами чааре му викам,вика одете у Дојран јадете риба 😂,наводно таа граница не се поминувала со лична карта...шајзелизе

Sent from my Redmi Note 5A Prime using Tapatalk

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1296
« Одговори #6232 на: 22 Август 2019, 12:04:22 pm »
Денес сабајле се спремаме да одеме до Грција,6 часот тргнавме и стигнавме до граница,овај ме прашува кај ќе одите,јас онака насмеан,викам до Каликратиа,вика се убаво ама ти неможеш да одеш,шозбореш бе му викам,вика другите може да одат ама ти не,на тебе пасошо ти е истечен 😂,ами чааре му викам,вика одете у Дојран јадете риба 😂,наводно таа граница не се поминувала со лична карта...шајзелизе

И не кажа за Дојран го лапна ли немиен денеска... крапот ;D

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6039
« Одговори #6233 на: 22 Август 2019, 12:07:42 pm »
Не бре 😁
Појдов сеа за пасош да средам 😂

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2524
« Одговори #6234 на: 22 Август 2019, 12:09:01 pm »
Ние идеме на плажа со 2 лежалки, 2 чадора, фрижидерче, душек, чамец, гуми, играчки итн. Ама најчесто на тие плажи нема ни кафич, ни луѓе, и се помеѓу населени места.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #6235 на: 22 Август 2019, 12:17:46 pm »

Аргументот Миланеее = Срби и Македонци, демек :'(

А всушност, треба едноставно да се каже дека се сака да се посети некое друго место без да се потенцира сопствената "супериорност".

Зошто демек? Мене конкретно ми сметаат многу македонци и срби на плажа и на одмор.
Затоа што ме потсеќа на дома и многу повеќе се одмарам кога не слушам исти муабети како кога сум дома.

И сега од мојава изјава вадиш заклучок дека јас уствари само сакам да посетам друго место различно од најблиските во Грција? Или дека сакам да покажам некаква "супериорност"? Или некој од другиве колеги вади заклучок дека јас сум елита или глумам елита.

Зошто некој би бил супериорен ако не отиде во Калитеа, а отиде за истите пари некаде подоле во Грција, или отиде во Албанија или отиде во Хрватска?? Или дури еве и оди на диви плажи до Калитеа, а не во самата Калитеа.

Јас не викам дека тие што одат каде што има македонци и срби се будали, нешто им фали или дека погрешен избор прават. Јас само кажувам дека кога бирам место за одмор, секогаш гледам ако можам да избегнам место каде што има многу македонци, срби и млади енглези. Како што напишав претходно, италијанците како јужњаци се исто гласни како нас, али иако разбирам италијански, полесно ми е да се исклучам кога ми гракаат на плажа. Во последно место избегавам и места со многу журка, изгледа остарев :)

За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
« Одговори #6236 на: 22 Август 2019, 12:26:01 pm »
Ние идеме на плажа со 2 лежалки, 2 чадора, фрижидерче, душек, чамец, гуми, играчки итн. Ама најчесто на тие плажи нема ни кафич, ни луѓе, и се помеѓу населени места.

Имаш кровен куфер на колата, или со прколка идеш?

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #6237 на: 22 Август 2019, 12:56:21 pm »
Им сметало милане на плажа а дома секој втор ден се колат со жена му пред децата и сите комшии ги знаат :D
Елитизам на форумов колку сакаш

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1900
« Одговори #6238 на: 22 Август 2019, 12:57:14 pm »

Имаш кровен куфер на колата, или со прколка идеш?

Јас покрај се погоренабројано носам плус уште две столчиња и за децата, немам ни кровен куфер ни приколка, со Суперб одам...  ;D ;D ;D 8) 8) 8)

Инаку малку се претерува со тоа дали имало срби, македонци или марсовци на плажа.
Мене ме заболе кој од каде е дојден, дури попредвидливи ми се балканци отколку некој англичани, холанѓани и слични, уште па ако се некоја педерана, пре да слушам Милане и Јована да се дере некој отколку овие другиве да се мазат и лигават.

Друго, што е битно дали некој пазарев во Лидл или во Масутис со фискалните на чело да не шетате ебате.
За лежалка, ако не ми е ден и не ми се пие со едно кафе две лежалки ќе им држам и ме заболе, ако ми се пие нарачувам и јадење и пиење колку што ми се јаде и пие и мене и на жена ми и децата, и исто ме заболе како изгледам у очите на другите, се додека не им сметам и не ги терам да ми платат они има да си ќутат.
« Последно менување: 22 Август 2019, 13:04:15 pm kalimero »

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4290
« Одговори #6239 на: 22 Август 2019, 13:11:34 pm »
Повеќе нервираат оние што продаваат крофни,алишта, маски за телефони...

Два дена одевме во Афитос на плажа и немаше ништо од тоа а и поради некоја причина имаше малку срби па беше многу порелаксирано.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"