Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1521054 пати)

Отсутен momak_31

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 238
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #6045 на: 27 Јуни 2019, 15:23:25 pm »
Да препорачате поасално сместување во Охрид за викендов? На потивко место, може и периферија. Не сум бил 5-6 год. Овие од пазар 3 и реклама 5 или се забегсни со цени или тешки дупки се

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1901
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #6046 на: 27 Јуни 2019, 17:52:28 pm »
Ako si za vo Pestani moze da ti dadam kontakt tel, lani bev na samiot pat vilite so se perfekt si pominav ama mislam deka okolu 30 eur bese apartmanot za 4ca

Sent from my SM-J600FN using Tapatalk

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #6047 на: 27 Јуни 2019, 17:56:50 pm »
Urociv, izleze deka placot ograden so zica I sindzir za da ne se parkiraat bill na lugeto do kukata, stariot mi zalepil no parking rekov OK ja mrdnav 2 metra ponazad I izleze vesterkata da obijasnuva kalakalakala ona grcki a jas po naski - dosta mori vesterko, stariot se povlece odma a krajot go krasi deloto, otide kvackata pozadi ja vide registracijata I prebaci nesto skopija, samo toa razbrav, ja mrdnav Kolata I pak I se vrativ da ja prasam dali e OK, pak pocna da kvaka, ja doslusav uste Edna minuta da se izduva rekov OK I so otidov

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #6048 на: 27 Јуни 2019, 18:09:02 pm »
Гледам понуди на букинг ол инклузив со 4-5 ѕвезди во бг, морето не е нешто, ама луксуз ќе си тера човек и прав одмор. За тие пари у грција може да се сместам на некој дрвен кревет кај што се направени 34 генерации и гиро да ми никне у стомах. За околу 800еур во елените на сама плажа има хотели со аква парк и се останато. Ако дозволат приликите да отидам ќе пишам импресии.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #6049 на: 27 Јуни 2019, 18:42:35 pm »
Пред многу години во Несебар, во едно ресторанче побарав ако може да ми направат една порција по едно парче од разни риби, (во менито порциите им беа по 200/300 грама поединечно по вид на риба).
Ја наполнија масата со цели порции по пола кило од секоја риба, наплатија само една порција :)

Една салата нивна колку наша тродупла :)

Порција мешано месо на скара, ти носат цел овал, ама  без помфрит :)

Гладен и жеден, не може да се вратиш од Бугарија :)

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4768
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #6050 на: 27 Јуни 2019, 18:46:46 pm »
Ако не сакате мржња и инциденти во Елада подалеку се оди, не на краците, односно цел североисточен дел (Грчка македонија), таму најмногу мразат МК таблици. Како одите позападно и појужно така е полабаво, колку подалеку толку помалце се замараат со политика, сељачизам и ренесанса. Јонско КРФ ЛЕФКАДА или надоле островите.

Цените се тие скоро секаде, не се за наш стандард јбг, ама па морето плажите природата и храната вредат. BTW Шпанија 100х боље е, ако ви се вози до таму.

БГ и Турција, не ми се привлечни воопшто, особено ако треба да одам со моја кола.

Албанија не сум бил со години, последен пат кога бев ниту пат имаше ниту нешто налик на цивилизирана организација, Саранда личеше на Скопје (градилиште) и гореше пола Албанија при што никој не се замараше со пожарите. Цените беа поевтини од Струмица а услугата беше: Може кечап за пицава? Еееееее немаме ама онде има продавничка може да си купите ако сакате. Сега не знам како е, можда се опраиле.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #6051 на: 27 Јуни 2019, 19:13:32 pm »
Starite isfrustrirani ja e*at rabotata mladive Nie  ;D ne navleguvame...neka I'm stoi si ja jadat dusata od vnatre a istorijata kojznae kako e prava, treba da se ukine definitivno

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2469
« Одговори #6052 на: 28 Јуни 2019, 07:53:51 am »
На Кефалонија полани, газдарицата на апартманот, на тој документот што го потполнуваат за туристи ми напиша Македонија (Гркинка беше, дека 1/4 од смештаите на Кефалонија се на Британци)  ;D

Како што кажа @Molec , не се замараат јужно од Јанина и јужно од ХалкиДИКи, си тераат туризам.

Отсутен AngelSK

• Редовен
  • Пораки: 1879
« Одговори #6053 на: 28 Јуни 2019, 08:32:23 am »
На Кефалонија полани, газдарицата на апартманот, на тој документот што го потполнуваат за туристи ми напиша Македонија (Гркинка беше, дека 1/4 од смештаите на Кефалонија се на Британци)  ;D

Како што кажа @Molec , не се замараат јужно од Јанина и јужно од ХалкиДИКи, си тераат туризам.

Бизнис си е бизнис.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #6054 на: 28 Јуни 2019, 08:35:27 am »
И незамарање е незамарање.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #6055 на: 28 Јуни 2019, 08:55:43 am »
По јонските острови грците повеќе сакаат да издаваат на балканци отколку британци.
По гнасни, препотентни, склони кон проблеми... туристи немаат од нив.

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #6056 на: 28 Јуни 2019, 09:09:40 am »
Па и кинезите и русите како туристи се многу гнасни само што овие првиве секако ги нема многу низ грчка.

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2614
« Одговори #6057 на: 28 Јуни 2019, 09:36:52 am »
Ако не сакате мржња и инциденти во Елада подалеку се оди, не на краците, односно цел североисточен дел (Грчка македонија), таму најмногу мразат МК таблици. Како одите позападно и појужно така е полабаво, колку подалеку толку помалце се замараат со политика, сељачизам и ренесанса. Јонско КРФ ЛЕФКАДА или надоле островите.
Тоа е нормално однесување во Егејска Македонија, кога ќе видат Македонци им текнува дека нивните дедовци и баби ги домакнале од Турција и Бугарија и ги населиле таму од 1913 година
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #6058 на: 28 Јуни 2019, 09:55:03 am »
samo iskulirajtegiii, pustete im eden siiirok osmeeh i se gubaat... :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #6059 на: 28 Јуни 2019, 14:48:07 pm »
Доку*чува Грчка.
Се мислам за Ксамил годинава.

Искуства?

Да споделам и јас искуство од Албанија, ксамил. Бев пред 2 години така "за проба" да речам и за промена од прескапата грција, и искрено кажано пријатно се изненадив.
Се што ти кажа казан да не повторувам, во "кратки" црти:
 - малку повеќе пат, монгу тунели, бев преку грција така што не се осеќа патот многу потшо нема дупки - додека да стасаш во албанија таму малку ќе се помачиш и раздрмаш таман да се расониш за одморот :D
- плажите се супер особено ако си со кола можеш да прошеташ подалеку над саранда имаш екстра плажи поубави дури и од некои во грција. Ако одиш на најблиските плажи околу ксамил очекувај гужва но пак е ок не е ништо сташно, зависи и кое време ќе одиш.
- цените изненадувачки ниски, некои производи поевтини дури и откај нас. евтин смештај, евтина храна... значи ние (бевме 2 пара) носевме пари како за во грција а кога се вративме дома буквално се чудевме како е можно толку малку пари сме потрошиле.
- целата област е сеуште во развој така да очекувај да видиш неуредни улици, дворови, дури имаше и цели вили изградени по 3-4 спрата веројатно дивоградби и им ги исекле стубовите на една страна и оставено така да стои малку грдо изгледа
- за смештај не можам многу да кажам освен во вилата каде што бев јас. Газдата беше грк што на почетокот ми беше малку скептично, јас го најдов airbnb но не резервирав преку нив. Стапив во контакт со него пеку вибер, се договоривме за цена дури се и исценкавме за смешни пари. Ми беше чудно што не се замараше многу, дури кога го прашав како да му пратам капар за резервација ми рече не мора уживај ќе ми дадеш кога ќе дојдеш :D чудно ми падна пошто ние научени дека ова македонец не го парви а не па некој грк. Во секој случај се нафатив на "ризикот" и не се каам. Кога стасавме ја најдов вилата каде е (по гоогле мапс) и отидов таму. Немаше никој па му пишав смс тука сме стигнавме. Ми врати почекајте за пола саат ќе донесат клуч. Прошетавме кретко и се вративме пак таму и стварно дојде еден дечко албанец донесе клуч ни отвори ни покажа и си отиде. Ни пари ни капар ништо :D Влеговме во вилата се сместивме уклучивме рутер немаше интернет, му пишав sms ми врати ќе биде средено за кратко. Ние се раскомотивме отидовме да прошетаме да видиме каде сме што сме. Кога се вративме интернет беше среден, му се јавив на дечкото така да му кажам се е ок и да видам за плаќање. И пак ми вика немај гајле уживајте ќе дојдам јас ќе ми дадеш пари.
Вилата уште едно изненадување, беше екстра добра, куќа 2 спрата, сеуште беше во изградба ама долниот спрат среден топ имаше 2 апартмана од дома поубаво.
Дневна со кујна комплет со вграден, фрижидер, фурна, микробранова печка, комплет сервиси ножеви, чаши големи мали, тави мави.... абе поубаво од дома пак ќе речам.
ЛЦД телевизор, кабловска интернет добар со посебен рутер за секој апартман (чудно?)
Спални 2 една огромна 180цм со дупол душек, другата со два кревета споени исто со добри душеци. Тераса средена, врати прозори квалитетни се ново, со комарници со ролетни...
Купатило големо туш кабина, топла вода колку сакаш, бојлер уклучен 24/7, крпи, тоалетм сапуни нови... обезбедено се.
Перлана имаше една ставена во ходник меѓу 2та апартмни кој сака да ја користи.
Вилата имаше алармен систем и видео надзор надвоешно. Колата си ја паркираш внатре, целата вила оградена, заштитено.
Значи подобар смештај не сум имал ни во бугарија ни во грција а богами ни во македонија :D
И за плаќањето само да се докажам да не речете без пари сум бил, поминаа 2-3 таму од газдата ни трага ни глас. Му звонам на вибер абе газда парите, вика не можев да дојдам ајде ќе пратам некој, дојде истиот дечко што не пречека му ги дадовме парите. За целото време што бевме таму никој не те чепка не ти досаѓа, во вилата бевме сами освен првиот ден кога во другиот апартман имаше една фамилија од UK.

Сега кога ми текне во грција 90% од смештаите една соба со 2 "болнички" кревета, едно решо и чешмичка одма до креветот :D... не ми се ни стапнува таму

- генерално мое мислење исто како да си на одмор во грција за мноооогу помалку пари, и малку повеќе патување