Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1375428 пати)

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 1783
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #6015 на: 24 Јуни 2019, 15:39:31 pm »
Моментално сум у Геракини сместен на 20 метра од плажа. Намерно дојдов у местово пошо смештај до плажа за нормална цена ретко се наоѓа. За со мало дете не правите други комбинации  бидејќи два пати у ден идеш/се враќаш на плажа.
Е сега досадно е овде и ништо нема од содржини. Еден маркет, една сендвичара, три таверни и тоа е тоа. Ама нема ни галама.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #6016 на: 24 Јуни 2019, 16:27:55 pm »
Препорака за локација за одмор во Грција со мало дете 1.5 години?

Цената ти го одредува местото :)

Моментално сум у Геракини сместен на 20 метра од плажа. Намерно дојдов у местово пошо смештај до плажа за нормална цена ретко се наоѓа. За со мало дете не правите други комбинации  бидејќи два пати у ден идеш/се враќаш на плажа.
Е сега досадно е овде и ништо нема од содржини. Еден маркет, една сендвичара, три таверни и тоа е тоа. Ама нема ни галама.

Јас во саботата се вратив од таму, бевме во еден комплекс пред Геракини, на сама плажа. 30 евра од вечер за стан од 60тина квадрати, со појадок, преку Airbnb

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #6017 на: 24 Јуни 2019, 18:51:20 pm »

Цената ти го одредува местото :)

Јас во саботата се вратив од таму, бевме во еден комплекс пред Геракини, на сама плажа. 30 евра од вечер за стан од 60тина квадрати, со појадок, преку Airbnb
Тоа е многу евтино. Јас плаќам 45 евра за спиење само.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3029
« Одговори #6018 на: 24 Јуни 2019, 19:18:30 pm »
Види и неа пори. Огромни плажи, водата е чиста, и мислам дека е поефтино споредено со краците.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Отсутен Molec

• Сениор
  • Пораки: 4759
  • (Oo\(|||)°(|||)/oO)
« Одговори #6019 на: 24 Јуни 2019, 19:24:11 pm »
Predlozete mesto za na Tasos. Ne treba da e nesto specijalno, planiram da go setam ostrovot 7 dena.

Posle tie 7 dena, bi se smestil nekade okolu Kavala. Planot e vtorite 7 dena da se seta vo opseg od Stavros da receme do Alexandropuli.

Fala vi odnapred za sovetite.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Вади таблиците кога ќе ја оставаш колата во околина на Ставрос. Мене Шупакленд таблиците ме коштаа шофершајбна.

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #6020 на: 25 Јуни 2019, 09:17:20 am »
Тоа е многу евтино. Јас плаќам 45 евра за спиење само.

Резервацијата ми беше во Март, фативме на евтино :)

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #6021 на: 26 Јуни 2019, 12:46:51 pm »
Фала за информациите на сите.
Првиот крак не ми се оди баш особено не полихроно и слично, сум бил некако не ми се допадна многу мали плажи гужва... навечер е ок има каде да излезеш да прошеташ мирно, но повеќе преферирам дневно да сум на раат на поголема плажа без претерана гужва

Го разгледувам и неос мармарас и околината ми го препорачаа, гледам има и blue flag (што предложи @osmica8 ) има на неколку плажи пример на парадисос...
За тие што сте биле или сте таму, споделете како се цените, лежалки ова она

Отсутен Bravo

• Редовен
« Одговори #6022 на: 26 Јуни 2019, 13:00:25 pm »
Првиот крак не ми се оди баш особено не полихроно и слично, сум бил некако не ми се допадна многу мали плажи гужва... навечер е ок има каде да излезеш да прошеташ мирно, но повеќе преферирам дневно да сум на раат на поголема плажа без претерана гужва

Го разгледувам и неос мармарас и околината ми го препорачаа, гледам има и blue flag (што предложи @osmica8 ) има на неколку плажи пример на парадисос...
Ја бев лани у Неос Мармарас, можда и пак ќе идам у август. Местото е супер за навечер, има се што ти треба. Плажи според мене ќе мора да посетуваш со кола, бидејќи градската е така-така. Лагомандра е топ избор од блиските.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11751
  • Архитект
« Одговори #6023 на: 26 Јуни 2019, 14:57:49 pm »

Брат ми во моментов е во Парадизос. Некаде во близина на плажата.
Пиши што те интересира конкретно, да прашам.

Иначе плажата е песочна целата, на влез во водата има камења некој слој. После е ок.

EDIT: Лежалки има од куќата и не се плаќат дополнително. Гиро нема.
Едно продавниче и пекара. Во близина маркет Масутис. На 8 јули се отвора Лидл.
:)
« Последно менување: 26 Јуни 2019, 15:02:56 pm osmica8 »

Отсутен HardCorec

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #6024 на: 26 Јуни 2019, 15:09:43 pm »
Predlozete mesto za na Tasos. Ne treba da e nesto specijalno, planiram da go setam ostrovot 7 dena.

Posle tie 7 dena, bi se smestil nekade okolu Kavala. Planot e vtorite 7 dena da se seta vo opseg od Stavros da receme do Alexandropuli.

Вади таблиците кога ќе ја оставаш колата во околина на Ставрос. Мене Шупакленд таблиците ме коштаа шофершајбна.
Ако ако другар, до година пак да им одиш :)
Вадиш таблици за да си ја зачуваш колата, а одиш да им оставаш пари... море ке им се мочам во државата.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7119
« Одговори #6025 на: 26 Јуни 2019, 18:26:07 pm »

Ако ако другар, до година пак да им одиш :)
Вадиш таблици за да си ја зачуваш колата, а одиш да им оставаш пари... море ке им се мочам во државата.
Ја и Струга кога идам вадам таблици :)

Отсутен HardCorec

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 85
« Одговори #6026 на: 26 Јуни 2019, 18:28:08 pm »
З'ш море? :D

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8770
  • Пичлеме
« Одговори #6029 на: 26 Јуни 2019, 22:31:18 pm »
Пред некоја година, пред влез на фамозното место одбрано за таа година за одмор (читај: пијанчење под сенка и пијанчење под сенка и пијанчење на плажа ноќе)... значи пред влезот стоеја некои дечки што делеа крофничиња (локумадес, курмадес ор самтинг) и кога застанавме со колата, на наше (или накумановски, сеа да не ситничариме, од Куманово беше чупето што раздаваше од зарзавато) ни се обрате:
- Извинете, не ни е дозволено да даваме од овие на тие со македонски таблици...

Тоа беше последниот пат да стапнам кај такви лигушкари на кои им оставаш пари и те третираат како најголем клошар. Понижувачки е.

А имаат убави места, не велам не, ама ме нанервираа.