Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1521818 пати)

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #5835 на: 20 Август 2018, 09:01:54 am »
auu Antalija to tamuu ima pecenjee :D
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1887
« Одговори #5836 на: 20 Август 2018, 16:40:59 pm »
Jas rezervirav vo Desaret, vo ponedelnik ke kazam dali sum se zaebal ili ne. 😁
Sakav da e na sama plaza, da ima parking I da ne e vo centarot.

Собите - стари ама сочувани, не мирисаа на старо (прелазна оцена од мене)
Храната - солидна, ништо спектакуларно
Услугата - ОЧАЈНА, КАТАСТРОФА
Плажа - платформа несредена со лежалки кој се доплаќаат и за гостите, ама истите се заклучени до 10,30. Додека да отворат тоа бутката па да земеш лежалка 11 фаќа, а децава спијат по градинка систем, 12 - 12,30 преку сила заспиваат, така да ова смешно беше.
Дополнително не носат нарачки на плажа, треба да си земеш од шанк, ама ако заборавиш да кажеш дека е за на плажата за да ти стават во пластика мрчат.
Базен - прекрасен, нема збор.

Локација прекрасна со преубава тераса и преубав поглед, ама не е за со мали деца.
Незнам дали би идел пак во скоро време.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5345
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5837 на: 20 Август 2018, 17:44:21 pm »
Не сакав да ти го расипувам филмот, пошто кога напиша веќе си резервирал престој. Десарет е заглавен во времето на СФРЈ, односно деградиран е многукратно од тогашниот стандард за квалитет ама услугата е со истиот менталитет. За парите можеш да добиеш некој од подобрите смештаи во Пештани, исто покрај езеро. И Пештани го спомнувам само заради близината, не како репер за квалитет.

За мали деца кампот Градиште е топ варијанта, водата е почиста од другите делови на езерото, и ќе се изнаиграат со врсници како што не можат во Скопје. Само навистина не можам да препорачам некој што изнајмува приколки... Но размисли за ставање своја приколка со годишен наем. Посебно ако имате баби/дедовци кои можат целото лето (и понешто од пролет/есен), да си уживаат во кампот и да ги чуваат децата на подолги периоди (ако не и цело лето).

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #5838 на: 20 Август 2018, 18:58:07 pm »
Градиште е ок за преку ден, навечер не се трпи. Ова за делот десно од рампа, за тој од лево могуче е да биде помирен.

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5839 на: 21 Август 2018, 11:04:41 am »
Зборуваш за реметот од сељачишта и гужви?
Тоа важи генерално за цело Охридско во втора половина на Јули и прва половина на Август. Инаку да, во кампот на жалост не постојат не се спроведуваат правила за јавен ред и мир.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #5840 на: 21 Август 2018, 12:03:48 pm »
Од една страна збориш за заглавеност во СФРЈ, од друга страна и самиот си заглавил таму со сеќавањата. Градиште е одамна реонот на охридското крајбрежје со најдобрите дневни и ноќни журки, а тие информации нема да ги знаеш само ако последниве години си живеел под камен и си немал интернет конекција.

Си има други кампови за фамилијарен одмор, Градиште сега е точка за млади.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #5841 на: 21 Август 2018, 12:32:58 pm »
И така веќе последниве 25 години, колку што јас памтам...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #5842 на: 21 Август 2018, 12:44:24 pm »
Најмалку 30 години ;D

Отсутен Van

• Сениор
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #5843 на: 21 Август 2018, 13:04:56 pm »
Од една страна збориш за заглавеност во СФРЈ, од друга страна и самиот си заглавил таму со сеќавањата. Градиште е одамна реонот на охридското крајбрежје со најдобрите дневни и ноќни журки, а тие информации нема да ги знаеш само ако последниве години си живеел под камен и си немал интернет конекција.

Си има други кампови за фамилијарен одмор, Градиште сега е точка за млади.

Баче јас зависно од другите патувања, но едно 20-40 денови секако комбинирам во Градиште секоја година. Не зборам за „заглавени сеќавања“, секоја година сум таму. Кампот е тоа што е, јас едноставно го избегнувам спомнатиот период од втора половина Јули и прва половина од Август. Всушност гледам што повеќе време да поминам таму во Мај/Јуни и во Септември. И журките на трета/втора плажа никако не се проблемот, туку сељачиштата кои гравитираат во кампот во тој период, и лупаат турбо фолк на милион децибели по цела ноќ. Тоа е проблемот, а не журките.

Кажи во кои други кампови езерото има почиста вода за капење?
И второ, како на друг начин за ~650 евра да поминеш толку денови во смештај тука веднаш покрај езерото? И со бонус за истите пари сето друго време од целото лето баби/дедовци да уживаат со внуците на одмор?

Тоа е тоа што се обидувам да го кажам, можеби некој не е свесен за можностите и за предностите на кампирањето. За некој хотел е поубаво, ама како што велат - секому неговото.

Инаку и во Десарет имам идено неколку пати во последниве години, некои синдикални дружби. Местото е убаво, инфраструктурата е солидна (пошто е наследена од времето кога солидно се правеле работите), ама услугата е без врска, нељубезни и нерасположени келнери, храната е просечна кон потпросечна... Што повеќе да кажам, никогаш не би уплатил сопствени пари за таму (дури и да не идев редовно во кампот во близина). Но Калимеро напишал откако веќе уплатил, и тоа е тоа.

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #5844 на: 21 Август 2018, 13:45:40 pm »
за чистотата на водата не би се согласил, за бистрината можеби
секоја од последниве 5 години (секоја одиме, ама последниве е воочливо), 2 од децата и сопругата се нафрлаат со црвени пликчиња по кожата, особено на прва плажа
лани бевме 3 дена на погорните, последниот ден бевме на прва и веднаш се исипаа
не се само нашите, по плажата се забележуваа и други дечиња и луѓе нафрлани
староседелците велат дека недалеку од плажата се исфрлаат фекалиите од кампот, па посебно е воочливо во шпиц охридски термин

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #5845 на: 21 Август 2018, 14:06:26 pm »
@marjanot да не си имате мака со алергија од сонце? Или само во Градиште се нафрлаат децава?

Туку дај кажете каде е убаво да се кампува со шатор на охридско крајбрежје освен Градиште и Љубаниште? Правам муабет за легален кампинг каде има ВЦ и туш па макар и со млака вода.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4019
« Одговори #5846 на: 21 Август 2018, 14:09:24 pm »
Mене ми се појавија такви пликлчиња ама само на рацете. Си мислев дека можи нешто крпата ми е валкана. По послаат саат ги снема. Ова беше пред некој ден на Преспанско а не Охридско.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11061
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #5847 на: 21 Август 2018, 14:17:51 pm »
@marjanot да не си имате мака со алергија од сонце? Или само во Градиште се нафрлаат децава?

Туку дај кажете каде е убаво да се кампува со шатор на охридско крајбрежје освен Градиште и Љубаниште? Правам муабет за легален кампинг каде има ВЦ и туш па макар и со млака вода.

само Градиште

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #5848 на: 21 Август 2018, 16:17:25 pm »
Баче јас зависно од другите патувања, но едно 20-40 денови секако комбинирам во Градиште секоја година. Не зборам за „заглавени сеќавања“, секоја година сум таму. Кампот е тоа што е, јас едноставно го избегнувам спомнатиот период од втора половина Јули и прва половина од Август. Всушност гледам што повеќе време да поминам таму во Мај/Јуни и во Септември. И журките на трета/втора плажа никако не се проблемот, туку сељачиштата кои гравитираат во кампот во тој период, и лупаат турбо фолк на милион децибели по цела ноќ. Тоа е проблемот, а не журките.

Журки без луѓе не се прават. Да не ја објаснувам реченицава, ќе си поврзеш понатаму.

секоја од последниве 5 години (секоја одиме, ама последниве е воочливо), 2 од децата и сопругата се нафрлаат со црвени пликчиња по кожата, особено на прва плажа

И мене ми се случи истово, мислев дека имам алергиска реакција на Ентерофурил, ама не било само до мене.

Отсутен Alex.mkd

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 159
« Одговори #5849 на: 21 Август 2018, 16:29:19 pm »
Mене ми се појавија такви пликлчиња ама само на рацете. Си мислев дека можи нешто крпата ми е валкана. По послаат саат ги снема. Ова беше пред некој ден на Преспанско а не Охридско.

Според мене за кмпување како што бараш поубаво ти е Ливадишта во Струга, како мал нон стоп одевме во бунгаловите таму, па го распаднаа па еве сега од пред некоја година повторно го реновираа и заживеа како порано
=68.ARALyOmq72egVxhx5z8gsYqvOGAvThvplRuGzLXun_YCPBFeBZCpWyCXhAQxDiGZyH47N5f0-5bGJfDnSvZRHckkbCDP2QjDiNiCDNpvMx8UFp6Ud7oZpde_Y7XSzo5lkSrKE4TznfUX&__tn__=kC-R]https://www.facebook.com/Livadista/?hc_ref=ARQqI-9wrxrOn2Ps6ZHtCuAxXF9-VYw4Ns3QvgApKZ2FthlnRcQx2T_ciRRMry7UVcg&fref=nf&__xts__[0]=68.ARALyOmq72egVxhx5z8gsYqvOGAvThvplRuGzLXun_YCPBFeBZCpWyCXhAQxDiGZyH47N5f0-5bGJfDnSvZRHckkbCDP2QjDiNiCDNpvMx8UFp6Ud7oZpde_Y7XSzo5lkSrKE4TznfUX&__tn__=kC-R