Автор Тема: Ова лето, каде на одмор ???  (Прочитано 1379212 пати)

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3720 на: 15 Јуни 2015, 10:19:42 am »
Јас бев во Лаганас и не е ко што било порано, тоа е коментар што го слушнав од многумина. Нема wow плажи, МОРА да имаш превоз за други места, доста неотесани и неизживеани англичани и шпанци, поради кои мириса на разни телесни течности местото и од кои ќе видиш доста "бламирање" навечер (а и се краде). Барем тоа беше мојот впечаток на 20години :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29793
    • CARclub.mk
Одг: Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3721 на: 15 Јуни 2015, 10:24:45 am »
Затоа се избегава Лаганас. :)

И јас кога бев Лаганас беше центар на блуд и разврат, да не праиме муабет за други работи. Луѓето што беа од истата тура сместени во Лаганас, на враќање во автобус (никад више, сериозно, никад више не идам никаде со автобус, па макар и останал во Скопје цел живот) се жалеа на кондоми и измет во вода (во море), искршени шишиња секое сабајле по улиците и тотална неможност да се спие навечер.

Сите острови си бараат шетање, и у принцип тоа за мене и не е баш одмор. Мене ме изморува ако треба секој ден да се товарам во кола, да се возам икс километри до плажа, таму да дремам 5-6 саати, па да се товарам пак во кола и да се возам пак накај хотелот/собата/штоидае. На некого тоа му прави мерак, и секоја чест. Али во секој случај, островот е убав и има што и да се види и да се прави, али дефинитивно бара превозно средство.

Отсутен TheForce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 546
Ова лето, каде на одмор ???
« Одговори #3722 на: 15 Јуни 2015, 10:27:25 am »
Затоа пишав дека мене не ми се допадна, иако на 20годино сум барала журкање (не блуд и разврат).  И точно е тоа за водата, плажите, улиците.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3723 на: 15 Јуни 2015, 10:49:59 am »
Затоа јас не го препорачав Кавос, Закинтос и остали места со англичани. По одвратен народ од нив нема :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1531
« Одговори #3724 на: 15 Јуни 2015, 11:09:38 am »
Истото мислење го имам и јас за Закинтос.
Лани бев на Тасос и си поминав 10пати поубаво.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #3725 на: 15 Јуни 2015, 11:12:28 am »
Коце дај за Тасос некое инфо. Каде е најубаво да си сместен, да има што да се прави навечер да не е мртво. Значи не диско, него пијачка некоја, ресторанчиња и слично.

И секако добри и плажи кои треба да се избегнуваат :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #3726 на: 15 Јуни 2015, 11:13:28 am »
Црна Гора никој не иде ?  :'(  Суто море што како ?  :D

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #3727 на: 15 Јуни 2015, 11:49:15 am »
Јас пред 2 години бев суто море, плакавме 3ца по 11 евра апартман со клима и тв одма над плажата беше смештајот е сеа плажата е 1 км ако отидеш порано ке најдеш место ако не ке дремеш на некој камен :) нокен живот има се е кафичи (мене ми беше тапа пошто не слушам таква музика) во глобала не е лошо ама не би отишол пак во суто море на одмор во наредниве 20 години :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен koce1102

• Редовен
  • Пораки: 1531
« Одговори #3728 на: 15 Јуни 2015, 12:02:10 pm »
Јас бев сместен во Лименарија, нормално местенце со лоша плажа(камења и полно ежови). Плажата ми беше на 10м од хотелот и само 2 пати се избањав таму .
Блиску е Потос и кога би одел пак на Тасос би сакал да бидам сместен таму.. Има многу ресторани, барови..... и  долга плажа, па кога ке те фане мрза таму ке си седиш .
Секоја ден бевме на различна плажа.

За да стигнеш до оваа плажа marble beach(со мали бели каменчиња) треба да одиш со крос мотор :D многу лош пат , и рент а кар агенциите не изнајмуваат кола за таму ако сакаш да одиш. Јас бев со Авеото и криво ми што го возев таму бидејки не е ништо посебно. Нема ништо на неа ни лежалки, чадори, таверна , баш Ништо. Имало предходните години.

Оваа плажа http://www.lascalabeach.gr/ ја посетивме повеке пати бидејки имаше добра забава на неа и имаше што да се види(убави мачиња).

Aliki убава малечка плажичка +на едниот бар/кафич газдите се срби.
Сега имам работа а и не ми текнува за другите плажи :) еве линк http://www.greeka.com/eastern_aegean/thassos/thassos-beaches.htm

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7437
« Одговори #3729 на: 15 Јуни 2015, 12:09:17 pm »
Јас пред 2 години бев суто море, плакавме 3ца по 11 евра апартман со клима и тв одма над плажата беше смештајот е сеа плажата е 1 км ако отидеш порано ке најдеш место ако не ке дремеш на некој камен :) нокен живот има се е кафичи (мене ми беше тапа пошто не слушам таква музика) во глобала не е лошо ама не би отишол пак во суто море на одмор во наредниве 20 години :)

Јас 2-3 пати поминав само низ суто море, на кратко.. преку ден и навечер, гужва ненормална... 4-5 дискотеки наредени една до друга, од аца лукас миле китич и цеца до техно транс во следната дискотека. Јасно, значи нонстоп е така. во ред, значи грција да ја разгледувам. ;D

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
Одг:
« Одговори #3730 на: 15 Јуни 2015, 12:43:16 pm »
најубаво ке ти биде да си видиш за грција ако не си по српската музика, башка и нема ни што да видиш во суто море ако сакаш да одиш до будва мора да идеш со брод бидејки со кола нема шанси да стигнеш многу гужва има. Едино чањ ама па таму не ни има нешто освен пензионери и мали деца и водата е крш.,има рафинерија на 5 км од плажа мириса на нафта водата
отиди си Грчка!
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29793
    • CARclub.mk
« Одговори #3731 на: 15 Јуни 2015, 13:11:16 pm »

Јас 2-3 пати поминав само низ суто море, на кратко.. преку ден и навечер, гужва ненормална... 4-5 дискотеки наредени една до друга, од аца лукас миле китич и цеца до техно транс во следната дискотека. Јасно, значи нонстоп е така. во ред, значи грција да ја разгледувам. ;D

Не знам зошто уопште би гледал друго.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #3732 на: 15 Јуни 2015, 13:16:13 pm »
Предложете некоја добра дестинација за одмор за моја возраст(22години). лано бев црна гора така да годинава би сменил  накај грција или хрватска. Пукајте предлози :)

Скиатос.

Малку е незгоден за одење, пошо со кола е скап траектот (трае 2,5 саати) а со автобус ... не секој милува.

Крф

Голем е за шетање али вреди. Има што да се види.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3733 на: 17 Јуни 2015, 22:40:19 pm »
Dokolku s odlucis Crna Gora Sutomore odma do nego e Canj, mozs tamu da se smestis ne e skapo od kade so brod se odi na kraljicina plaza. Pesocna plaza so ubavi lezalki , cista voda, i nma guzva...

map: https://www.google.ba/maps/@42.1620921,18.9902875,625m/data=!3m1!1e3?hl=en
« Последно менување: 17 Јуни 2015, 22:53:57 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3734 на: 18 Јуни 2015, 11:49:09 am »
hmm mozda e i pametno familijarno so toj sto ke mojs da si zivees po 15000e si kupis nesto vaka... i taka site 3 meseci ne si tamu si koristis u smeni...

http://emagazin.mk/vesti/vest/10088?title=srbite-masovno-kupuvaat-imot-vo-grcija-vo-perea-kvadrat-od-400-do-600-evra

Србите масовно купуваат имот во Грција: Во Переа квадрат од 400 до 600 евра

- See more at: http://emagazin.mk/vesti/vest/10088?title=srbite-masovno-kupuvaat-imot-vo-grcija-vo-perea-kvadrat-od-400-do-600-evra#sthash.zNIohXnX.dpuf
Граѓаните од сите социјални слоеви во Србија масовно купуваат имот во Грција, пишува Курир.

Најпопуларни места за купување недвижнини се Переа, во близина на Солун и Ханајоти, Пефкохори и Полихроно на полуостровот Касандра, вели за Курир Ана Павлица Мајоров од „Роман рил естејт“.

„Најмногу се купуваат најевтините станови во регионот Переа во близина на Солун, каде квадрат чини од 400 до 600 евра. Се барат и Касандра и Ситонија, но таму цените се повисоки и се движат од 800 до 1.000 евра за квадрат. Цените на новоградби во Ханајоти, Пефкохори и Полихроно се движат од 1.500 до 2.000 евра по квадрат“, вели Ана.

Повеќе детали од сторијата на Курир и поволни цени и локации  ОВДЕ.

- See more at: http://emagazin.mk/vesti/vest/10088?title=srbite-masovno-kupuvaat-imot-vo-grcija-vo-perea-kvadrat-od-400-do-600-evra#sthash.zNIohXnX.dpuf
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.