Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4098128 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #13740 на: 25 Декември 2016, 14:40:07 pm »
Да бе дека на другар ви рикнало ова она турбо мурбо и пежо не чини нели... Дали некој кога менува турбо проверува доток на масло до осовинката??? Одговорот е ретко кој и често ради ова рикаат турбини бидејќи немаат подмачкување. Друго јас имам 2 пежоа со поприлична километража и немам замерка според мене е сосема солидно возило со сосема ок цени за  одржување.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3905
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #13741 на: 25 Декември 2016, 15:09:37 pm »
Пежото уште од старт беше земено со многу фалинки. Цената си го кажа своето уште на почеток. Втората турбина што беше ставена беше половна. Многу битно да се напомене.

И Астрата сега ја зема малце под цена. Испадна скриена километража, нефункционални команди на волан и уште неколку работи. Среќа некои од нив се средија. Исто и тука им беше кажано дека едната дизна "сецка"... Наводно дека долго време стоела незапалена, ќе се средело со адитивче.

За километражата си знаеа, наводно е со околу 250 000, а на табла пишува 140 000. За дизната потоа дознаа во Митревски. Имаше проблем со централното заклучување, една врата од позади матеше вода, на секое заклучување, таа можеше да се отвори. Човекот што им ја продаде, за беспари тоа им го среди.

За пежото, прашање е колку и мајсторот го биваше, го носеше кај еден во драчево кој го убедуваше дека се му е топ, одлично на колата,  по 1-2 месеци отиде и втората половна турбина откако претходно му прегреа на Стража. Притоа долг период на секое утринско палење му тераше плаво-бел чад први неколку минути.
Иначе не го зема он испод цена, 3200 ми се чини беше платено тоа пежо. Чичкоми има исто такво караван, со 2.0 110 кс мотор, 2500 му е земено.
И неговото си покажа дефекти, отиде цел комплет ламела, замаец, ама чичкоми тера по 25-30 000 км годишно, за речиси 2 години откако го има, преку 50 000 помина.

На Астрата ко шо знам уште не се оправени командите на волан. А и 110 000км плус, не се мала работа. Тоа е 10 години возење на просечен македонец.

Пежото го зема 3200, кога јас цитроенот го земав 3000 (кога тука идеа најмалце по 3500) од Бугарија (значи не ги рачунам парите кои ги лапаат нашите препродавачи). Цела класа поголема и појака кола за само 200 евра плус? Тоа е нормално? Збориме 2014та година... Башка и тоа си имаше километража над 180 000км.

Од друга страна, тогаш тие коли идеа над 3500 како од шала... И пак викам, првата турбина рикна шо рикна... Втората беше половна, без да и се знае историја.

Плаво - бел чад, е прв симптом за лоши дизни.

Како шо знам мењаа и пола инсталација, ракета и што уште не.

Ламела, замаец и цел тој сет е потрошен материјал. На кола со 100-200 000км, е повеќе од реално да се очекува дека брзо ќе дојде ред за промена.

Јас го имам цитроенот веќе 2 и пол години со скоро 180 000км. Исто така моето искуство кажува дека колата си е супер, како за возење така и за одржување.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43718
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
« Одговори #13743 на: 27 Декември 2016, 10:01:25 am »
ГТИ за помалце од 500 јурци, јес да е Дачија со поише 'рѓа него кола http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1997165
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #13744 на: 27 Декември 2016, 10:17:33 am »
Добра е за да се наснима сцена од филм каде што безболно и спектакуларно загинува дачијава.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #13745 на: 27 Декември 2016, 10:59:51 am »
Добра е за да се наснима сцена од филм каде што безболно и спектакуларно загинува дачијава.

LMAO :D добро срочено :)))
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2648
« Одговори #13746 на: 27 Декември 2016, 16:08:21 pm »
Хахахах добар муабет јас ќе кажев дека е за трагикомични огласи, ама ете ќе ја биде за нешто ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #13747 на: 27 Декември 2016, 21:19:36 pm »
Alfa Romeo 147 FL 1.9 JTDm 16v 150hp

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2324606

Надвор/внатре - одлична. Не ја повозив. Препорачан продавач од карпатскио.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #13748 на: 29 Декември 2016, 01:57:19 am »
Зедовме од кај него една кола.

Освен што е фарбана скоро цела, шо рикна турбото посе 4 дена, шо неработеше и сеуште не работи палка за брисачи, шо е праено конверзија од ксенон на обични фарови (од кои и двата беа различни производители) .. и не ми текнува уште шо ..

Според тоа што видов или ептен ги шминкаат (маскираат) колите или се трудат да носат здраво нешто ..

Голф 5 тди дсг 2007ма продаваа демек 130000орг. она работи као Владимирец на -15 ако запали :D

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13932
« Одговори #13749 на: 29 Декември 2016, 02:03:24 am »
Alfa Romeo 147 FL 1.9 JTDm 16v 150hp

http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2324606

Надвор/внатре - одлична. Не ја повозив. Препорачан продавач од карпатскио.

Зедовме од кај него една кола.

Освен што е фарбана скоро цела, шо рикна турбото посе 4 дена, шо неработеше и сеуште не работи палка за брисачи, шо е праено конверзија од ксенон на обични фарови (од кои и двата беа различни производители) .. и не ми текнува уште шо ..

Според тоа што видов или ептен ги шминкаат (маскираат) колите или се трудат да носат здраво нешто ..

Голф 5 тди дсг 2007ма продаваа демек 130000орг. она работи као Владимирец на -15 ако запали :D

Не знам дали реплицираше за истиов човек.

Јас лично имав ептен позитивно искуство.

Алфата ја зедов од кај него. Човекот се погрижи сите работи да ги заврши како што треба со увоз, трчање по документи, па дури таблиците ми ги намести како што сакам јас, па дури и боичка купи синото поле да биде штрафот обоен како позадината.

Имајте во предвид дека се зема кола на старо и нема гаранција и реално е ваша одговорност да си ја прегледате колата и да искеширате.

4.5 години подоцна, количето си е топ. Да не ја почудам фала Богу.

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #13751 на: 29 Декември 2016, 14:53:03 pm »
Плус 140 коња е, машала.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #13752 на: 29 Декември 2016, 14:58:18 pm »
Плус, не да е ружно унутра, тоа страшно нешто, особено со комбинацијава на бои и со гумените патосници у пролив боја.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен howitz

• Редовен
« Одговори #13753 на: 29 Декември 2016, 15:11:49 pm »
Плус, не да е ружно унутра, тоа страшно нешто, особено со комбинацијава на бои и со гумените патосници у пролив боја.

Абе па ти што очекуваш од Цитроен, кога имал добар дизајн ? Никад.
А за парите колава вреди, тоа е повеќе од јасно. Може е ружен ама вреди.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #13754 на: 29 Декември 2016, 15:23:02 pm »
Цитроен никогаш немал добар дизајн??

Добар си синко?

Само една слика ќе ти покажам.........