Купувам кола со 450-500 илјади поминати. Рецимо еве, Е класа од 2017-2018 возена како такси во Германија. Воланот е излитен до немајкаде, кожата е одрана, потпирачот за раце на средина е со кратер од потпирање лакто, сите копчиња се излитени и изгребани од користење.
Одам кај дијагностичар (во Охрид знам за еден со сигурност, во Скопје и во други градови сигурно се и други), и ја менуваме километражата на магичните 190 илјади во СИТЕ модули (табла, брава на клуч, итн). Ако ги покриеме сите модули, ниту еден сервис немат да видит дека е чепкано.
Ја носам и на хемиско секако, ама оштетен ентериер е оштетен ентериер. Некои работи не се средуваат освен со промена.
Ти доаѓаш, ја гледаш со оштетен ентериер (шо не ти е добар показател), ама со 190 илјади километри кои ќе ги провериш на компјутер и ќе се верни. Бараш сервисна книшка, ти ја давам уредно пополнета до кај 185 илјади. Верна е секако, не дека сум користел
печат од 10 фунти за да ја пополнам, нели. Дигитална немаш - сигурно по првите 2-3 години не сум плаќал сервиси во овластен.
Крајниот резултат? Ти мислиш дека си купил кола со 190 илјади поминати пошо сите индикатори ти се верни и мислиш дека се е таман, а јас сум ти продал ѓубре убиено од возење.
TL;DR од муабетов е дека освен ако не купиш неувезена кола со целосна електронска сервисна историја во некој од познатите сервиси во државава, апсолутно се друго имат шанса да е фалсификуавно.