Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 5132643 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #3810 на: 28 Септември 2013, 22:00:53 pm »
Обично колите со коцкасти задни таблици, странични маркери на предниот браник и цело време вклучени жмигавци се наменети за северно-американски пазар. Ви текнува на канадските Голф 3-ки?

Отсутен Ogi88

• Редовен
  • Пораки: 1148
« Одговори #3811 на: 29 Септември 2013, 10:06:05 am »
honda civic 1.5 sedan 105 konja bitolcani kazuvajte ako ja znaete sto e so hondata poso ako se nafati za trampa i ako e se u redu bi idela kaj mene
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=945534

За цивик во ваква состојба ни 1000 евра не би дал. Штом волку од надвор е канта гарант не е ни одржуван нешто посебно.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3812 на: 29 Септември 2013, 10:07:33 am »
honda civic 1.5 sedan 105 konja bitolcani kazuvajte ako ja znaete sto e so hondata poso ako se nafati za trampa i ako e se u redu bi idela kaj mene
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=945534

Никогаш повеќе да не го отвориш линкот,а не да размислуваш за купување.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #3813 на: 29 Септември 2013, 18:16:20 pm »
mi kazaa deka loso ofarbana bila ama me zanimase ostanatoto :D dobro mece dobro ee pa ke se tepas odma ti :P :D 

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #3814 на: 29 Септември 2013, 19:29:18 pm »
Еднаш фрлена со 180км/х,два-три пати удрена (средна штета),50-60 пати драскана,гребена подчукнувана,моторот едно време трошеше 3х повеќе масло од бензин,тотално неодржувана,3-4 пати префарбувана,возена од кој ќе стигни и како ке стигни.Незнам како оваа кола воопшто се тркала.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #3815 на: 29 Септември 2013, 20:07:43 pm »
kao mu se isplatelo na nekoj da ja sreduva od tolku slapanja ... i pak da ne ja sredi :D hhh
fala bt

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #3817 на: 30 Септември 2013, 01:32:22 am »
Мац, кажи пиши ми колку ти се доплаќаат да го гибнам другар ми за Цивикот.

Отсутен Koshtan

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
« Одговори #3818 на: 30 Септември 2013, 13:47:46 pm »
Здраво на сите!
По препорака на искусни нинџи од форумов, ете ме и мене со прв пост (добренајдов).
Буџетот е 1200€ max, што ќе каже "мојот" џеб може да вози Fiat (у најбољи случај).
Месец до два очи ми истекоа по рекламиве и ете ме со конкретно прашање:
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=936170 <--- колку пари, толку музика.
Uno-то седи на плац во Штип, не е регистрирано па човеков неможел да дојде до Скопје на технички.
Колку што се гледа ова делува здраво, има и налепшница од "Автокоманда" (од таму сум и јас), ама неможам да најдам никој да ми каже повеќе за колава.
Доколку имате инфо (вадено од ендек па затоа толку свети!?) или "tips", ќе ви бидам благодарен да ги споделите.

Фала многу!
Have fun!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #3819 на: 30 Септември 2013, 13:52:56 pm »
Здраво. Види си трошоци за колата колку ќе ти испаднат. Ако несакаш да даваш пари, колата делува во ред од слики. Нема р'ѓа вака од око. Ќе си ја исполираш сам, ќе си ги исфарбаш бандажите (и немора гледам добри се), ќе си направиш комплетен сервис уље филтри пумпа ако треба, некој каиш, разладна течност, пакни, гуми, електрика... И хемиско внатре (и тоа може да не треба).

Отсутен Koshtan

• Почетник
  • *
« Одговори #3820 на: 30 Септември 2013, 14:08:30 pm »
Комплетен сервис кабли, кочници, ланче на мотор, филтри + уље, течност + регистрација (ако не се лажам ќе ме фати макс. 11.000 сосе таблици) останувам до 1200€ (+/- 100€ - можам да си дозволам). Гуми... здравје, после нова година или на пролет и онака возам пензионерски.
Не ми паднало на памет дека ќе ми треба да купам половно возило, имам тешко болен родител и малку ми се брза и сум во тесно со пари и време.
Колку што можам да видам и јас од слики колата изгледа солидно, толку добро што ми е неверојатно.
Освен ако огласувачов веќе не му треба, или сака да се "ослободи" од неа.
Фала ти Deni, секое друго мислење е добредојдено!

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #3821 на: 30 Септември 2013, 14:23:12 pm »
Рационален избор. На ова и да се деси нешто, за 200е цело го мењаш за направено :) Со оглед на цената на фиат-ите по огласиве, реална си е цената, со оглед дека е нерегистрирано. Да е регистрирано, сигурно 1000е ке му бара :)
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Koshtan

• Почетник
  • *
« Одговори #3822 на: 30 Септември 2013, 14:51:07 pm »
Сосе регистрација би ме фатило max. 1000€ за останатите 200-300€ на мислење сум дека можам да го сервисирам до последно штрафче.
Чувам кола... 101-от на "стариот" е мој врсник, моја обврска е последните 10 години. Почна да скапува по прагчиња па пологично ми е да земам нешто такво, него да ја платам регистрацијата и сервисот за 101-от (има многу за работа би ме фатило околу 350€ + за се) - време му е за во пензија.

Фала Simo - Carrier166!

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3415
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #3823 на: 30 Септември 2013, 16:36:55 pm »
Колку грди возила правел фиат во 1998 цц 98 дури не ми се ни верува. Али за тие пари топ количе со надеж дека нема да мора да дадеш повеќе од 1000 евра..

Отсутен Koshtan

• Почетник
  • *
« Одговори #3824 на: 30 Септември 2013, 18:40:26 pm »
 :-X ;D За воља на вистината ни поновите не импресионираат.
Ја радо би да возам Honda, ама чергата не се протега толку далеку. :(
Три работи ми се битни:
     -евтино за одржување
     -прифатлива потрошувачка на гориво (под 500ден./100Km, имам плин без документи доколку би го монтирал математиката е под 300ден./100Km; 7lplin x 38ден. = 266ден./100Km што е супер ).
     -5 врати за лесен пристап за старци
Ова во предвид, ми застанува изборот на Uno.
Со 1000-рка + би земал многу подобро, не сум во позиција да ја исплаќам на година дена.
Можам да располагам со 1200€ што ми се во џеб, за 100-200€ (недај боже) може да се снајдам (-цигари, сендвич од дома на работа и сл.).

Фала kimi makedonski!
P.S. Ќе ве замолам ако некој ја знае историјата на колава нека пише. Би ми заштедило пат до Штип и малтретирање автомеханичар.