Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 5127742 пати)

Отсутен Баги

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 794
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #3840 на: 01 Октомври 2013, 09:39:36 am »
Другари,еден совет.Што мислите за ова Пежо http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1177330-Peugeot-205-gti-1-9--95 ,дали знае некој нешто за него?
Кај мене у населба е ова го знам...  Горено е ептен... И не ми праи кејф кога и да го видам...  Ако ептен си запален можеш да го разгледаш али ја не би ти препорачал....

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #3841 на: 01 Октомври 2013, 09:49:21 am »

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1432941-HYUNDAI-ACCENT-1-3---00-REG--NEUVEZUVAN

Никако. Неверојатно скапа кола за одржување. Не дај боже да треба да смени нешто.

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #3842 на: 01 Октомври 2013, 09:55:19 am »
Интересно. Никогаш не би помислил дека делови за акцент се скапи.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11884
  • Архитект
« Одговори #3843 на: 01 Октомври 2013, 09:57:29 am »
еве нешто така што ми фати око од прва

http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1427707-SUZUKI-SWIFT--99

Ова изгледа супер, Swift 1.0 ми беше оригиналната идеја (Јапанец па не се расипува).
Во SK гледав неколку, очај и ужас за слични пари.
Пак... со сервис после купување сум нешто краток.

Фала ти!

Ако најдиш свифт ваков, ОДМА земај го, воопшто не се мисли.
Јас имам ваков, први газди сме од 2000 год. Сервис е смешка за ова количе. Причината за тоа е што се прозиведува во Романија, па делови имаш колку сакаш за багателна цена.
Иначе до сега освен редовен сервис, 2-3 пати зглобови и ламели, друго ништо не е сменто. Тие зглобови и ламели се сменати заради лошото возење од шоферот. Теренско возило ни е. ;D
Ако сакаш нешто конкретно да прашаш, јави се во Солид, имаат се на лагер за свифт.
Башка има локални растурачи на свифт, па имаш еден куп тракатанци за нив.

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #3844 на: 01 Октомври 2013, 09:59:32 am »
Имавме Акцент,први сопственици бевме, нема врска дека е скапо возило за одржување... Го продадовме пред една година со 130 000км.
Баш ме интересира кој дел му се видел скап на Зеро.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #3845 на: 01 Октомври 2013, 10:37:34 am »
Другари,еден совет.Што мислите за ова Пежо http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1177330-Peugeot-205-gti-1-9--95 ,дали знае некој нешто за него?
Кај мене у населба е ова го знам...  Горено е ептен... И не ми праи кејф кога и да го видам...  Ако ептен си запален можеш да го разгледаш али ја не би ти препорачал....
Благодарам многу,добро што прашав,бев спремен да го земам деновиве,многу е тешко да најдеш добро 205 гти.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30618
    • CARclub.mk
« Одговори #3846 на: 01 Октомври 2013, 10:45:35 am »
Имавме Акцент,први сопственици бевме, нема врска дека е скапо возило за одржување... Го продадовме пред една година со 130 000км.
Баш ме интересира кој дел му се видел скап на Зеро.

Пријател има (мислам дека е) малку постар Accent.

За дивно чудо, автоматик. Се жалеше и на екстремно висока потрошувачка (12+ во град) и на високи трошоци за одржување, а и колата редовно дремеше по сервиси. Може да е до автоматикот.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #3847 на: 01 Октомври 2013, 11:03:25 am »
татко ми имаше вакво, го излижавме од возење, го продаде со 200+ илјади км и со нула дефекти. Апсолутно ништо никогаш не му се расипа на колата. А иначе не беше воопшто пазена и мазена. Само редовни сервиси и толку.

Отсутен Koshtan

• Почетник
  • *
  • Пораки: 17
« Одговори #3848 на: 01 Октомври 2013, 11:22:35 am »

Друже незначи дека ти денес ја купуваш колата и утре треба да и смениш комплет се да го еам.Со тек на време ке си го направиш сервис,прво масло филтер,после каиши ова она.
[/quote]
Во нормалну услови да... и така би било нормално. Од друга страна во моја ситуација колата мора да биде тип-топ, чоп-чоп 24/7. И тоа да подразбита 1200€ макс.
Swift-от и Hunday-то се во километража на мењање ламела = ден-два колата е на сервис + додатен трошок.
И двете се добар избор (особено Swiftot, иако мислам дека левата врата е малку набиена), со буџет 1700€+ (за мене скапо).

@osmica8
Даааа...  Искуство на пријател во фирма е дека: после 250 000+km освен на време сменето се на Swift-овите, влакно не им фали.

@zeroSignal
Ќе се изненадиш колку не е... потрошувачката е "нормална" исто, доказ се еден куп таксисти (на ова треба да се пази кога се купува Accent, со 3 врати и немаш гајле :D ).

@Diablo
Peugeot, незнам... да не ми се сипат љубители на "французи" ќе ме направат пуздер.
Возењето е супер... и само тоа!
Бар од лично искуство (на работа возам 206), не сум импресиониран.
Ваљда пошто го јава кој стигне, пола од времето е расипано... бар тоа што ми паднало во раце.

Уопште не ми пречи "ружен Fiat"...  за малку, е кола за стие пари.
Се надевав дека некој ја знае колата па да пише збор-два.
Како и да е, муабетов е секогаш интересен. ;D

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #3849 на: 01 Октомври 2013, 11:22:47 am »
Kolata do 100 000km se nosese kaj ovlasten servis, najskapo nesto so smenivme bese komplet set lamela, potisna,lager mislam deka bese okolu 8, 9000 (toj period polozi brat mi, I dade da razbere :) )
Inace od mene site preporaki, potrosuvackata mnogu zavisi od nacinot na vozenje,se dvizese od 6-9.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #3850 на: 01 Октомври 2013, 11:29:37 am »
Здраво на сите!
По препорака на искусни нинџи од форумов, ете ме и мене со прв пост (добренајдов).
Буџетот е 1200€ max, што ќе каже "мојот" џеб може да вози Fiat (у најбољи случај).
Месец до два очи ми истекоа по рекламиве и ете ме со конкретно прашање:
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=936170 <--- колку пари, толку музика.
Uno-то седи на плац во Штип, не е регистрирано па човеков неможел да дојде до Скопје на технички.
Колку што се гледа ова делува здраво, има и налепшница од "Автокоманда" (од таму сум и јас), ама неможам да најдам никој да ми каже повеќе за колава.
Доколку имате инфо (вадено од ендек па затоа толку свети!?) или "tips", ќе ви бидам благодарен да ги споделите.

Фала многу!
Have fun!

Uno 1.0 i.e fire имавме од '96 до оваа година. Први газди бевме. Поминавме 280.000 км. Го утепавме од возење и во град и на отворен пат ( Италија, Германија, којзнае колку пати до Србија, Хрватска, Словенија, Црна Гора и Грција ) и никогаш не не остави ниту на пат ниту во град ( освен еднаш што не сакаше да запали пред куќa поради потопната пумпа за гориво :D ). Потрошувачката е смешна. Сервиси најредовно му правевме. Колата нема никаква маана освен што страда предница и што нема клима. Другото е одлично...каиши не мораш одма да менуваш бидејќи и да се скине ребрастиот нема беља.

Затоа, земај го и нека ти е со среќа. :D

p.s јас моето го продадов за 1000 евра.

Отсутен Koshtan

• Почетник
  • *
« Одговори #3851 на: 01 Октомври 2013, 11:46:04 am »
@S16-HGT
Се разбравме 100%! (beer)

Со нашиве дупки не е ни чудо што страда предница...  :-\ За клима, си имам едно ново пешкирче за на врат!   :D

фала! :)

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #3852 на: 01 Октомври 2013, 13:22:03 pm »
Denes gledav na parking Peugeot 607 HDI so kilometraza 334.000 km, arno ama na stupceto na vratata imase nalepnica za
promena na maslo vo 2012 godina so 340.000. Pa se mi se cini deka od togas navamu kolata e vozena vo rikverc celo vreme ;D.

Отсутен Koshtan

• Почетник
  • *
« Одговори #3853 на: 01 Октомври 2013, 13:58:31 pm »
хахахааа...  :D
Во рикверц е поволната варијанта, неповолната е дека некој си "играл" на компјутерот.  >:(
Бидете претпазливи... глупо е да дознаеш дека сијаличката за ABS е исклучена од систем, одма после аутопсија!  :)

Отсутен marjanot

• Следен од Hammond на Инстаграм.
  • Легенда
  • Пораки: 11156
  • Ќybriт Pro Max
« Одговори #3854 на: 01 Октомври 2013, 15:48:20 pm »
VW PASSAT VARIANT 2.0 TDI BLUEMOTION -09

Цитат
PROIZVEDENA 5 MESEC 2009 GOD
MOTOR 2.0 TDI COMMON RAIL BLUEMOTION TECHNOLOGY
START-STOP SISTEM ZA ZASTEDA NA GORIVO
FULL OPREMA-BUSINESS EDITION
KLIMATRONIK
GREACI VO SEDISTA
TEMPOMAT
RNS 510 NAVIGACIONEN SISTEM
CD,MP3,DVD,SD CARD READER,20 GB VGRADEN HARD DISK,AUX IN
BORD KOMPJUTER
ESP,10 X AIRBAG
FABRICKI TONIRANI STAKLA
SENZOR ZA DOZD I DOLGI SVETLA.....
ORIGINALNA SERVISNA KNISKA
2 ORIGINALNI KLUCA
100 % GARANCIJA ZA KILOMETRI
PERFEKTNA SOSTOJBA

Цена: 9 600 EUR

P.S. Кочанчанецов на царина има 4 камиони со возила, кај да е треба да ги огласи. За 10 дена уште 4 му стигаат.