Друже незначи дека ти денес ја купуваш колата и утре треба да и смениш комплет се да го еам.Со тек на време ке си го направиш сервис,прво масло филтер,после каиши ова она.
[/quote]
Во нормалну услови да... и така би било нормално. Од друга страна во моја ситуација колата мора да биде тип-топ, чоп-чоп 24/7. И тоа да подразбита 1200€ макс.
Swift-от и Hunday-то се во километража на мењање ламела = ден-два колата е на сервис + додатен трошок.
И двете се добар избор (особено Swiftot, иако мислам дека левата врата е малку набиена), со буџет 1700€+ (за мене скапо).
@osmica8
Даааа... Искуство на пријател во фирма е дека: после 250 000+km освен на време сменето се на Swift-овите, влакно не им фали.
@zeroSignal
Ќе се изненадиш колку не е... потрошувачката е "нормална" исто, доказ се еден куп таксисти (на ова треба да се пази кога се купува Accent, со 3 врати и немаш гајле

).
@Diablo
Peugeot, незнам... да не ми се сипат љубители на "французи" ќе ме направат пуздер.
Возењето е супер... и само тоа!
Бар од лично искуство (на работа возам 206), не сум импресиониран.
Ваљда пошто го јава кој стигне, пола од времето е расипано... бар тоа што ми паднало во раце.
Уопште не ми пречи "ружен Fiat"... за малку, е кола за стие пари.
Се надевав дека некој ја знае колата па да пише збор-два.
Како и да е, муабетов е секогаш интересен.