Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4753538 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5183
  • The Spartan General
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #29655 на: 04 Декември 2025, 11:08:46 am »
Dat.de vo Germanija ja dava 17.800 evra procenka ako ja dades staro za novo vo nekoja avto kukja. Ne znam kolku ja imas plateno, ama okolu 18-19k moze i ke zemes.

I toa sto vika MAPJAH isto e okay.
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15013
« Одговори #29656 на: 04 Декември 2025, 12:17:29 pm »
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=5483984

25000km

Автоматски

92 kw / 125 ks

Ја огласил 20000 евра.

Така што тука си некаде со цена. Башка твојата боичка е по атрактивна :)

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 992
« Одговори #29657 на: денес во 02:11:21 »
Алфа Ромео Тонале 1.6 дизел, 2024 година, 27 000€

https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=5577814
« Последно менување: денес во 02:35:05 Djokica »

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9015
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #29658 на: денес во 02:28:23 »
Кога ги исцепа сто иљадарки, племе му ебам...
Ама, да - сепак убо :)
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Djokica

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 992
« Одговори #29659 на: денес во 02:36:14 »
Кога ги исцепа сто иљадарки, племе му ебам...
Ама, да - сепак убо :)
Тоа да, тиа шо го купил баш убаво го извозил, иначе бојата топ, баш добро му леже.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3394
  • Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD
« Одговори #29660 на: денес во 07:24:46 »
Блиц прашање бидејќи не сум продавал кола добри 10-на години.
Возам Пума 2024 во ТитаниумX oprema, Магнетик црвена 1.0 125ks. Поминати 22к, уште во гаранција, купена од Ми-Да лани во мај. Регистрирана до крај на мај 2026 вклучувајќи и каско и зелен картон. Од дополнителна  опрема (плус од Титаниум) има:

- 18ки фелни
- фабрички затемнети стакла позади
- дополнителна звучна изолација на шофершајбна
- делумно кожни седишта
- B&O озвучување со 10 звучници
- безжичен полнач
- дигитална табла напред
- сензори за дожд

Ми влезе во око друго возило од премиум калибар па правам математики.

Прашањето ми е, колку би биле спремни вие да платите за едно вакво возило? Прашувам ориентационо пред да ја огласам (а и да знам колку да ја огласам искрено).

Секогаш постои еден „проблем“, односно сомнеж, иако реално тоа не е проблем – кога се продава релативно ново возило. Се подразбира возило старо една, година ипол или до две години, со поминати околу 20 илјади километри, купено ново и од прв сопственик. На купувачите многу тешко им е да сфатат зошто некој би продавал речиси ново возило. Одма размислуваат: „Сигурно има некоја мана, штом го продава толку брзо“.

А реалноста не е секогаш таква. Едноставно, после една или две години не ти се допаѓа возилото и го продаваш – толку. Нема никаква драма.

Истиот проблем го имаше и брат ми. Ја возеше колата околу две години, имаше помалку од 30 илјади километри, само два сервиси, буквално нова, гаражирана. Не можеше да ја продаде никако иако беше огласена. На крај ја тргна од огласите и ја купи роднина на негов колега. Ден-денес човекот си ја вози колата без никаков проблем. Со „пациенти“ од огласи не можеше да се разбереш – зошто ја продава, сигурно има мана, ова-она… Ужас. Вакви коли најдобро се продаваат кај познаници.

Каското тука не игра никаква улога. Џабе си фрлил пари, пример 400 евра – ниту се пренесува на следен купувач, ниту нешто значи при продажба. Единствено зелениот картон е во ред. Каското реално се залудни пари, многу луѓе така се имат изгорено.А на следен купувач ништо не му менува што има каско колата, не дај боже да е удрена или имала потешки захвати па да подлежи под каско.

Ако возилото си го купил, на пример, за 25 илјади евра – не е секогаш правило, ама реално губи и до 50% веднаш штом ќе излезе од салон. Значи ако е 25 илјади, сметај дека од старт се откажуваш од 5 до 8 илјади евра и дека реално ќе го продадеш за 17–18 илјади, ако имаш среќа. Тоа е реалноста.

Секако, ти посакувам да го продадеш како што мислиш и како што ти одговара, ама во пракса ова е состојбата.
Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30262
    • CARclub.mk
« Одговори #29661 на: денес во 07:29:10 »
Каското не му менува на идниот купувач. Каското му менува на тековниот сопственик. Ама за тебе тоа се фрлени пари. Океј.

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7566
« Одговори #29662 на: денес во 09:08:46 »
Ако возилото си го купил, на пример, за 25 илјади евра – не е секогаш правило, ама реално губи и до 50% веднаш штом ќе излезе од салон. Значи ако е 25 илјади, сметај дека од старт се откажуваш од 5 до 8 илјади евра и дека реално ќе го продадеш за 17–18 илјади, ако имаш среќа. Тоа е реалноста.

Секако, ти посакувам да го продадеш како што мислиш и како што ти одговара, ама во пракса ова е состојбата.

Извини шефе, ама во пракса халуцинираш..

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #29663 на: денес во 09:26:12 »
Брат му го продаваше испод цена и не го продаде, како е можно тоа?

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3394
  • Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD
« Одговори #29664 на: денес во 09:28:57 »
Каското не му менува на идниот купувач. Каското му менува на тековниот сопственик. Ама за тебе тоа се фрлени пари. Океј.

ДА-за мене се каско фрлени пари.Се сложувам!секој со своето
Доктор наукa по светско признато знаење Џемс PhD

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3053
« Одговори #29665 на: денес во 16:57:57 »
Да не беше каското на мојата стара кола, немаше да ја имам новава. Конкретно лани добив 12500 еур за кола од 2018-та година, тоталка, со поминати 65к км, купена за 16000 еур.

Нејсе, математиката ми беше во ред, но другото возило не ги исполни моите критериуми.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9331
« Одговори #29666 на: денес во 17:59:52 »
Jas pa ic ne se somnevam vo nova kola stara godina na prodazba. Ako ima istorija vo ovlasten top kombinacija e za kupuvanje. Dobivash nova kola za razumna cena.
pumava za nekoj so bara nasminkano gradsko suvce ke mu legne sigurno.

Jas licno ne bi poglednal vaka tip top kolice so crno staklo i se a da vozi 1.0 motorce.