Јас бев еден од тие што беа изгорени, ама не директно од него, туку од неговите соработници. Ова беше одамна, некаде 2015/2016, не сум баш сигурен. Стануваше збор за некоја ситна пара преку Лајконет – пазари нешто, па ти се враќаат пари, па некои „облаци“ и слични муабети. Искрено, човекот добро го имаше смислено имаше екипа и тоа жени, и тоа добри се екстра начитани пички. Договараш кафе со некоја од нив таа ти презентира на кафе/ручек се додека пиеме кафе демек ти е „бесплатно“, се а во меѓувреме таа ти собира информации, за уплати, за „напредок“, за пакетите и така натаму oбјаснува.
Со таа што јас сорабтував имаше некој бизнис со гардероба демек успешна бизнисменка хаха. Јас дадов пари, ама барем добро ја ебав – тоа ми остана во сеќавање. На плоштад, во Дистрикт,на бранч муабет објаснуваше што како оди. Искрено, шемата беше добра за собирање луѓе. Дали некој стварно има видено бенефит од тоа – не знам, јас не познавам таков.
Сумата не беше голема, некоја „почетна“ пара 2-3 илјади евра, можеш и со 500 се како ке се убедите па имаше пакети: од 4.000, па некој „голд“ над 5, па 10 и нагоре. Јас некако ги извадив тие пари – ама и се изнаебав душмански, максимално. Важно на таа пара што дадов и тие картички те ова она тие глупости се откачив кога сватив нема ништо од тоа велам врати пари , па удри компезации од гардероба препродвај жената ми врати пари нејзе секс и остана гратис колку имат завлечено тоа бог знае.
Човекот лично не го познавам, ама имаше екстра соработнички кои добро оперираа и убедуваа да намамат луѓе не постоеше од нив лоша за секс