Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 5115096 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15122
  • Пудингот на шоферството
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #28680 на: 02 Јануари 2025, 17:05:47 pm »
Како шо реков,не се брза со продажба воопшто.
Ако се дај за бараната цена арно,ако не има на оглас поевтини со милион километри и со М пакет од 3 коли собиран.

Сите сакаат убаво одржувано,ама не им се плаќа.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2654
« Одговори #28681 на: 02 Јануари 2025, 20:33:53 pm »
https://reklama5.mk/AdDetails?ad=5231115

Доста примамлива понуда, ако случаајно знае некој инфо за колата или за продавачот било кој совет е добредојден, ако не, ќе се изластам некој викенд до ПП. Малку ми е далеку иначе одма би одел да ја гледам

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1221
« Одговори #28682 на: 03 Јануари 2025, 08:27:14 am »
малце ме буни, нели ова е пежо мотор, PSA дизел не треба да е 120кс???? Не предиудицирам нешто.........онака само, радозналост?

Отсутен Power to the people

• Легенда
  • Пораки: 7209
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #28683 на: 03 Јануари 2025, 09:00:00 am »
За да има трговецот ќар колата е земена од Италија за 2000-2500€, па сега секој нека си го направи есапот.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30617
    • CARclub.mk
« Одговори #28684 на: 03 Јануари 2025, 09:06:45 am »
Уште едно потсетување - пишувајте за каква кола се работи во огласот.

Отсутен NightTrain

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #28685 на: 03 Јануари 2025, 09:47:59 am »
https://m.reklama5.mk/AdDetails?ad=5238731
Ford Mustang 1966 5.0 V8

Не ставил цена, а сигурно е интересна 😁

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 439
« Одговори #28686 на: 03 Јануари 2025, 14:01:42 pm »
Ако се дај за бараната цена арно,ако не има на оглас поевтини со милион километри и со М пакет од 3 коли собиран.

Тоа наш менталитет, да биде во фабричка состојба, да е одржувано само со оригинални делови, да е перено со млеко (водата има многу бигор) и уште 100 други работи, ама да е 2.500 евра. Затоа и кога некој ќе се одлучи да менува возило кое е во супер состојба (купи ново од салон), прави замена старо за ново, па макар изгубил 1.000-2.000 евра соредбено со тоа што би можел да го продаде ако е врти по оглас некое време, само од причина што му е преку глава од луѓе кои ќе ти кажат 100 приказни само да те убедат дека цената што ја бараш е нереално висока. Најлошото е што кога истите тие луѓе продаваат возило се од стилот, "колата толку вреди ако ти чини купи ја".

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2519
« Одговори #28687 на: 03 Јануари 2025, 14:48:31 pm »

Тоа наш менталитет, да биде во фабричка состојба, да е одржувано само со оригинални делови, да е перено со млеко (водата има многу бигор) и уште 100 други работи, ама да е 2.500 евра. Затоа и кога некој ќе се одлучи да менува возило кое е во супер состојба (купи ново од салон), прави замена старо за ново, па макар изгубил 1.000-2.000 евра соредбено со тоа што би можел да го продаде ако е врти по оглас некое време, само од причина што му е преку глава од луѓе кои ќе ти кажат 100 приказни само да те убедат дека цената што ја бараш е нереално висока. Најлошото е што кога истите тие луѓе продаваат возило се од стилот, "колата толку вреди ако ти чини купи ја".

Нормално дека старо за ново е најпаметно. Кој има време да го губи со клошари кои мислат дека само нивните пари вредат.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3638
« Одговори #28688 на: 03 Јануари 2025, 16:06:06 pm »
За договор е потребен дијалог , но за жал реткост е тоа да се случи чест на исклучоци и на продавачи и на купувачи.Мал пазар цени плафон за сите.Но најбезобразни се продвачите нека ми седи НЕКА ТИ СЕДИ колата.Споредба кога ке направиш ке сватиш дека купувачот не пие нафта секој има право да бара но ако сака да продаде ке биде реален ке направи истражување на моделот и ке свати која му е крајна линија во продажбата.Секој во мкд е трговец  веке секоја куќа по 2-3 коли бизнис водат.И ме радува што повеке луѓето сами си носат коли од европа кога веќе не можат да купат нова. А на продавачите нека ми  седи нек ти седи,сум бил сведок на се и сешто и видено.Среќен сум што неморам да бидам во фаза на купување на половен користен аутомобил а на останатите купувачи посакувам челични живци! кој е по потрага по такво нешто!
Среќно.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15122
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #28689 на: 03 Јануари 2025, 19:29:12 pm »
Се договараш и правиш дијалог кога си блиску со муабетоѕќт.
Кога ти продаваш одреден производ за 500е,а потенцијалниот купец ти нуди 100,шо ќе дискутираш тука?
Го тераш у курац и идемо даље.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 439
« Одговори #28690 на: 03 Јануари 2025, 19:43:42 pm »
Плус кога се работи за половно возило, треба да се гледа конкретното возило кое е на продажба, не само да се гледа колку "одат" на пазарот. Ова од причина што едно возило може да е во состојба многу подобра од сите на пазарот од причина што сопственикот си го чувал и го одржувал како што треба. Еве сами знаете колку пари се даваат кога добро се одржува возило. Од технички до естетски зафати. Од друга страна некој ќе менува само масло на 25к а филтер за гориво на 50к (дека нели не мора да се менува често) и после твоето возило ќе го ценат по ова второто.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3638
« Одговори #28691 на: 03 Јануари 2025, 20:07:08 pm »
Види секој горе-доле се информира во врска со цените тука спаѓа конкретно купување на автомобил што реално е стресна работа/поготово ако возилото е половно.Никој не е паднат од марс или пие нафта со сила да се прави наудрен или со сила да го понижува продавачот.Никој не бара ниту да биде поклон возило секој си знае есап за жал секогаш се удира по купувачот дека овие што продаваат секогаш се во право ( да не оди муабетов во недоглед сепак сме луѓе и се разбираме)

Еxample продаваш лупам ауди а5 2017 год си го донел од германија си го купил од ауди зентрум се океј го возиш 4 години и сакаш да го продадеш, од опрема има тоа тоа тоа, што може да има возило од 2017 год. Му бараш цена како да е од 2021 чекај малку кој кого прави наудрен со цената зар јас сум будала?!Нека ми седи ке рече нек ти седи и толку е муабетов никој никого не понижува туку сакаат нереално тоа неможе да се издржи пазарот е мал цените исто така не оди,Македонија е 2мил, германија 80 милиони па нормално е да има флота таму на ауди 150 илјади и норнмално дека ке најдеш поволна цена во мкд немаш 150 и колку очекуваш на таа цена плус тоа давачки па норнално има давачки се останато...За новите возила сите сме свесни дека губиме пари  но имаме мир минимум 5 години.Ми е криво што секогаш се удира по купувачот сум се нагледал се и сешто никогаш не сум имал проблем да продадам во мојот случај свакам дека од тоа не живеам имав ситуација со цитроенче ново купено го купи човек после го сретнувам  го препродал ќарил  нек му е со среќа исто ми се фаќа во тој момент мене пример тие пари ми требале.Но овде човекот навистина не знае како и што сака ако реално е 25, бара 28 ти му нудиш како што треба сите да бидат задоволни на крај пак не чиниш.Последен период по често одам по патишта каде и да погледнеш плацеви полни со коли верувај полни цела мкд на огласи имаш возила што со години се вртат едни исти а тој што продава не сваќа дека со секој ден е во загуба ако не продаде или фамозното НЕК МИ СЕДИ-нек ти седи и нек се гонат у триста лепе и нек спие во него у соба нека го чува нек ми седи нек ти седи возилото носи го во гроб со себе.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #28692 на: 03 Јануари 2025, 20:09:28 pm »
Јас мојот Голф го продадов за значително повисока цена од повеќето други кои беа по огласи во тој момент. И тоа не само што го продадов по повисока цена, туку и првиот што дојде да го гледа - го купи.

Кога се купува половно возило - како што кажа @Volvo погоре, се гледа конкретното возило, не само да се гледа колку „одат на пазарот“.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5382
« Одговори #28693 на: 03 Јануари 2025, 20:15:13 pm »
Јас мојот Голф го продадов за значително повисока цена од повеќето други кои беа по огласи во тој момент. И тоа не само што го продадов по повисока цена, туку и првиот што дојде да го гледа - го купи.

Кога се купува половно возило - како што кажа @Volvo погоре, се гледа конкретното возило, не само да се гледа колку „одат на пазарот“.
Go kupil zasto znael sto kupuva, kuznae sto se se ima iznagledano. Koa ke uleta nesto normalno sekako no cenata ne ja diskutiras. Pakuvas i vozis

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #28694 на: 03 Јануари 2025, 20:40:20 pm »
Дечкото си дојде со другар мајстор и другар полирач. Ја разгледаа колата, им кажав точно во која состојба е. Ја закачија на компјутер, свртеа кругче, си ја проверија како што треба.

Мајсторот му кажа „колку пари и да ти бара човеков, дај му“. И тоа беше тоа.