Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4103201 пати)

Отсутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1016
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #28665 на: 24 Декември 2024, 12:38:49 pm »
Decki mi treba mislenje za : https://reklama5.com/AdDetails?ad=5233759

Utre sakam da odam da ja vidam kolata, ne se razbiram mnogu, dali e okej ? Pristojni komentari pls <3

Сега некоја “мода” е во огласите да се пишува stage 1, чипување и сл? Атмо бензинец е, каков чип, какви…

Може да се мапираат и атмосферци секако. Не е сѐ до turbo boost, оставена е луфта од фабрика и на тајминзи на палење, како и количество на гориво. Не можеш да извадиш екстра моќ колку на турбо мотори тоа секако, ама 10% ко што пишува во огласот не е воопшто невозможно.

Отсутен miksi

• Редовен
  • Пораки: 1414
« Одговори #28666 на: 24 Декември 2024, 12:51:23 pm »
Decki mi treba mislenje za : https://reklama5.com/AdDetails?ad=5233759

Utre sakam da odam da ja vidam kolata, ne se razbiram mnogu, dali e okej ? Pristojni komentari pls <3

Сега некоја “мода” е во огласите да се пишува stage 1, чипување и сл? Атмо бензинец е, каков чип, какви…

Може да се мапираат и атмосферци секако. Не е сѐ до turbo boost, оставена е луфта од фабрика и на тајминзи на палење, како и количество на гориво. Не можеш да извадиш екстра моќ колку на турбо мотори тоа секако, ама 10% ко што пишува во огласот не е воопшто невозможно.

Така е, не невозможно но за да извади 10% што би било некои 10кс од овој мотор освен софтвер му треба и K&N усис како и подобар издув (цел)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 5930
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #28667 на: 24 Декември 2024, 14:13:39 pm »
Како и да е смешно е да се пише тоа, а на dyno сигурно нема да има 110кс. Угушен со катализатори и слично, џабе е ремап.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6450
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #28668 на: 24 Декември 2024, 14:38:58 pm »
Aбе да не мисли на оние во опаљачот шо се ставаат?  ;D

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8695
  • Пичлеме
« Одговори #28669 на: 24 Декември 2024, 14:52:13 pm »
Абе тие беа само за намалување на потрошувачката, не за зголемување на снагата... или ти знајш за некои нови модели, пософистицирани и не си кажал до сеа?!

Отсутен myowntheory

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
« Одговори #28670 на: 24 Декември 2024, 17:53:39 pm »
Nikoj ne dade soodveten komentar iskreno site za nekoj dizni mizni zborate :) mi treba sovet, dali vredi za parite ili pa nekoj mozhi da pomozhi, za do kaj 7-8K eura nekoja kola sho vo skoro ja videl bilo kade i shto misli deka vredi.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17506
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #28671 на: 24 Декември 2024, 17:55:14 pm »
Имаш ли тргнато околу 1500 евра згора над таа сума што ја збориш за неочигледни дефекти и редовно одржување?

Отсутен st08

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 217
« Одговори #28672 на: 24 Декември 2024, 18:22:56 pm »
Nikoj ne dade soodveten komentar iskreno site za nekoj dizni mizni zborate :) mi treba sovet, dali vredi za parite ili pa nekoj mozhi da pomozhi, za do kaj 7-8K eura nekoja kola sho vo skoro ja videl bilo kade i shto misli deka vredi.
Ако ти е околу цена за одржување моторот е преефтин...возам "слична" варијанта односно треба да се моторотите со иста ознака G4FA само мојот е еуро4 и 109хп овој е 100хп и еур6. Дали вреди колата како целина за таа цена е дискутабилно и од личните преференци..Некој сака помоќен мотор, некој сака повеќе опрема, некој си бара ефтино одржување...сите различни барања. Јас можам да ти кажам дека одржувањето на моторот е ефтино,моторот е на ланче и нема некој common проблеми.