Види секој горе-доле се информира во врска со цените тука спаѓа конкретно купување на автомобил што реално е стресна работа/поготово ако возилото е половно.Никој не е паднат од марс или пие нафта со сила да се прави наудрен или со сила да го понижува продавачот.Никој не бара ниту да биде поклон возило секој си знае есап за жал секогаш се удира по купувачот дека овие што продаваат секогаш се во право ( да не оди муабетов во недоглед сепак сме луѓе и се разбираме)
Еxample продаваш лупам ауди а5 2017 год си го донел од германија си го купил од ауди зентрум се океј го возиш 4 години и сакаш да го продадеш, од опрема има тоа тоа тоа, што може да има возило од 2017 год. Му бараш цена како да е од 2021 чекај малку кој кого прави наудрен со цената зар јас сум будала?!Нека ми седи ке рече нек ти седи и толку е муабетов никој никого не понижува туку сакаат нереално тоа неможе да се издржи пазарот е мал цените исто така не оди,Македонија е 2мил, германија 80 милиони па нормално е да има флота таму на ауди 150 илјади и норнмално дека ке најдеш поволна цена во мкд немаш 150 и колку очекуваш на таа цена плус тоа давачки па норнално има давачки се останато...За новите возила сите сме свесни дека губиме пари но имаме мир минимум 5 години.Ми е криво што секогаш се удира по купувачот сум се нагледал се и сешто никогаш не сум имал проблем да продадам во мојот случај свакам дека од тоа не живеам имав ситуација со цитроенче ново купено го купи човек после го сретнувам го препродал ќарил нек му е со среќа исто ми се фаќа во тој момент мене пример тие пари ми требале.Но овде човекот навистина не знае како и што сака ако реално е 25, бара 28 ти му нудиш како што треба сите да бидат задоволни на крај пак не чиниш.Последен период по често одам по патишта каде и да погледнеш плацеви полни со коли верувај полни цела мкд на огласи имаш возила што со години се вртат едни исти а тој што продава не сваќа дека со секој ден е во загуба ако не продаде или фамозното НЕК МИ СЕДИ-нек ти седи и нек се гонат у триста лепе и нек спие во него у соба нека го чува нек ми седи нек ти седи возилото носи го во гроб со себе.