Некој да ја има видено Алфата или да знај нешто за неа ? Да не се тепа патот ѓабе до Кочани
www.reklama5.mk/AdDetails?ad=3585031&fbclid=IwAR1JX10Ebyl1k6TfaQRCEBdJyOyPdrE8NyYS983YOoylvy3vX_QLeGDJuws
Не го тепајте патот, имаш Alfa дома, знаеш колку е предница да и смениш. Тоа што не знаеш е дали е при крај да пролупа на лежечи, моториве се нежни на грешно/нередовно одржување.
И јас сакав да се префрлам од Алфа на Алфа ама си ветив дека оваа генерација 156/147 ќе ја скокнам зошто немам џеб за нежни предници и нежни мотори.
@MartinAlfista Не е секогаш така ама ај. Можеби е и до стилот на возење, ама кај мене задницата е уште истата откако ја купив после 50к, на предницата 2 буфери на долните, горните по грешка ги сменив со Бирт за н крај пак да ги вратам ТРВ после 5000 км. Сменета и долга спона.
Од моторот имам сменето шајбна на радилица, сет каиши и сет ламела, која ме фати 320е оргинал валео сосе замсец.
У 10 год имање, само еднаш ми изгасна уз возење, откажал сензорот на пумпа за висок притисок. Освен ова ниеднаш не се случило да не запали од 1.
Можеби јас имав среќа иако на почетокот не бев сигурен (менував акумулатор, шакбна на радилица, гумици на баланштангла во рок од 2 месеци) меѓутоа од оваа дистанца, тоа е една од најдобрите одлуки што сум ги направил. Моментот дека си го возиш тоа што си го сакал, нема замена.
Сега веќе, не ми е важно што и како ќе возам, годините си го прават своето, ама ќефиот е направен.