И Лексусот и Реното се прескапи.
Исто и Свифтчево. https://reklama5.mk/AdDetails?ad=5500535
Најди ми IS 250ка со таа опрема, таа километража со сите можни сервиси направени во Европа испод 10к, да купам 3. Имам место ќе ги чувам како колекција пошто цената само ќе им расте во иднина.
И јас вака се ориентирав спрема цени во странство + увоз кога ги продавав старото БМВ и Меган РС-от, но на крај ако сакаш да продадеш кола на мал пазар како Македонија цените мора да се прилагодат, особено на Лексус бензинец атмо со 6 цилиндри кој што стои во прилично niche категорија кај што не е баш кола за возачи ентузијасти ама од друга страна и не е баш ефтина за возење и одржување за да се продаде на не-ентузијаст. Ова секако под услов ако сакаш да ја продадеш.
Меган РС со таква километража и опрема како јас што продавав, под 17к немаше шанса да го увезеш. Јас го дадов на крај прилично пониско пошто сакав да го продадам. 
Логично е сето тоа, но ако навистина си морал да ја продадеш од x причини и затоа си прифатил цена под пазарната – разбирливо е. Јас, пак, немам никаква итност да ја продавам

И не би се сложил дека не е кола за ентузијасти. Напротив – интересот за овие модели постојано расте, особено кај помладите возачи. Афтермаркет поддршката е огромна, има безброј тунинг опции и слично.
Во споредба со било кое друго возило во таа класа, токму затоа што е растеретен шестцилиндричен атмосферец (читај: поелегантна/полуксузна варијанта на Toyota), воопшто не е скапа кола за возење и одржување.