Автор Тема: Интересни понуди на користени возила.  (Прочитано 4749738 пати)

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6383
  • Шо да пишам тука?🤔
Одг: Интересни понуди на користени возила.
« Одговори #29580 на: 11 Ноември 2025, 20:44:59 pm »
И Лексусот и Реното се прескапи.

Исто и Свифтчево. https://reklama5.mk/AdDetails?ad=5500535
За тој модел таа цена е сосема океј. Во Германија испод 9000 зачуван примерок не наоѓаш, додади уште 3000-3500€ царина и превоз...

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 9013
  • Возач без обзир. Безобзирен возач.
« Одговори #29581 на: 12 Ноември 2025, 00:09:07 am »
Да ти го продам мојот од 2008-ма за 5000 ако не?
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Redneck

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 172
« Одговори #29582 на: 12 Ноември 2025, 21:57:26 pm »

Која е реална цена за Лексусот?

Отсутен alek123

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #29583 на: 12 Ноември 2025, 22:25:57 pm »

Најди ми IS 250ка со таа опрема, таа километража со сите можни сервиси направени во Европа испод 10к, да купам 3. Имам место ќе ги чувам како колекција пошто цената само ќе им расте во иднина.

Присутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8111
  • Плинаш!!!
« Одговори #29584 на: 13 Ноември 2025, 07:52:05 am »
Понудете некое количе до 4000 € за другар? Не е битно дизел бензин/плин битно е да е фамилијарно и да е зачувано и одржувано.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30258
    • CARclub.mk
« Одговори #29585 на: 13 Ноември 2025, 09:37:08 am »

Најди ми IS 250ка со таа опрема, таа километража со сите можни сервиси направени во Европа испод 10к, да купам 3. Имам место ќе ги чувам како колекција пошто цената само ќе им расте во иднина.

Па ако имаш место да ги чуваш како колекција, зошто го продаваш овој?

Него, мала шала. Ама не ги сфаќај работите така лично. Тоа е мое субјективно мислење за цената, можеби грешам. Дај боже да ја продадеш колата по цена по која сакаш.

Присутен andrejnaumovski

• Редовен
  • Пораки: 1973
« Одговори #29586 на: 13 Ноември 2025, 10:24:42 am »

И јас вака се ориентирав спрема цени во странство + увоз кога ги продавав старото БМВ и Меган РС-от, но на крај ако сакаш да продадеш кола на мал пазар како Македонија цените мора да се прилагодат, особено на Лексус бензинец атмо со 6 цилиндри кој што стои во прилично niche категорија кај што не е баш кола за возачи ентузијасти ама од друга страна и не е баш ефтина за возење и одржување за да се продаде на не-ентузијаст. Ова секако под услов ако сакаш да ја продадеш.

Меган РС со таква километража и опрема како јас што продавав, под 17к немаше шанса да го увезеш. Јас го дадов на крај прилично пониско пошто сакав да го продадам. :)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44569
  • Il Moderatore
« Одговори #29587 на: 13 Ноември 2025, 10:31:30 am »
Svift-от го снема од огласи :( Изгледа има луѓе што би платиле толку пари за 1.6 атмо од 2010 година...
Очигледно и тие што викаат дека не е скапо и тие што викаат дека е скапо, се во право.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен alek123

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
« Одговори #29588 на: 13 Ноември 2025, 10:40:23 am »

И јас вака се ориентирав спрема цени во странство + увоз кога ги продавав старото БМВ и Меган РС-от, но на крај ако сакаш да продадеш кола на мал пазар како Македонија цените мора да се прилагодат, особено на Лексус бензинец атмо со 6 цилиндри кој што стои во прилично niche категорија кај што не е баш кола за возачи ентузијасти ама од друга страна и не е баш ефтина за возење и одржување за да се продаде на не-ентузијаст. Ова секако под услов ако сакаш да ја продадеш.

Меган РС со таква километража и опрема како јас што продавав, под 17к немаше шанса да го увезеш. Јас го дадов на крај прилично пониско пошто сакав да го продадам. :)

Логично е сето тоа, но ако навистина си морал да ја продадеш од x причини и затоа си прифатил цена под пазарната – разбирливо е. Јас, пак, немам никаква итност да ја продавам :)
И не би се сложил дека не е кола за ентузијасти. Напротив – интересот за овие модели постојано расте, особено кај помладите возачи. Афтермаркет поддршката е огромна, има безброј тунинг опции и слично.
Во споредба со било кое друго возило во таа класа, токму затоа што е растеретен шестцилиндричен атмосферец (читај: поелегантна/полуксузна варијанта на Toyota), воопшто не е скапа кола за возење и одржување.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6015
« Одговори #29589 на: 13 Ноември 2025, 10:40:25 am »
За разлика од другите мислам беше подобра опција,сигурно некој форумџија го земал Зеро ко го објави,чекаме да се издаде кој е 😊

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6383
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #29590 на: 13 Ноември 2025, 10:59:18 am »

Логично е сето тоа, но ако навистина си морал да ја продадеш од x причини и затоа си прифатил цена под пазарната – разбирливо е. Јас, пак, немам никаква итност да ја продавам :)
И не би се сложил дека не е кола за ентузијасти. Напротив – интересот за овие модели постојано расте, особено кај помладите возачи. Афтермаркет поддршката е огромна, има безброј тунинг опции и слично.
Во споредба со било кое друго возило во таа класа, токму затоа што е растеретен шестцилиндричен атмосферец (читај: поелегантна/полуксузна варијанта на Toyota), воопшто не е скапа кола за возење и одржување.
Во Германија интересот е навистина голем, поминав 4000км за да најдам добар примерок. Огласите не стојат повеќе од 2 дена. Конкретно мојата е земена за мала цена во споредба со останатите (2-3 илјади помалку). Во Америка исто така (тој што следи reddit community на Lexus и Facebook групи знае).

Присутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7299
« Одговори #29591 на: 13 Ноември 2025, 11:12:27 am »
Svift-от го снема од огласи :( Изгледа има луѓе што би платиле толку пари за 1.6 атмо од 2010 година...
Очигледно и тие што викаат дека не е скапо и тие што викаат дека е скапо, се во право.
Кој сака нека честита :)

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4007
« Одговори #29592 на: 13 Ноември 2025, 11:32:16 am »
Честитки Дамјанe :)
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7033
  • Бенве сие бенве
« Одговори #29593 на: 13 Ноември 2025, 12:12:08 pm »
https://m.reklama5.mk/AdDetails/Index?ad=5534828&fbclid=PARlRTSAOCnCZleHRuA2FlbQIxMABzcnRjBmFwcF9pZA8xMjQwMjQ1NzQyODc0MTQAAaezOKsLXu5XwJjp5NAmTF5Sf82AITX51MutiHrXppe-j3KCZ-6SnvOsUmQbYA_aem_Em83IPDax62f7nc11MSDog

Интересно возило, мал потрошач и идеално за во град. Има игра со компензација

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 4007
« Одговори #29594 на: 13 Ноември 2025, 12:13:35 pm »
Одлично возило, еколошко :D

Лесно за маневрирање и паркинг низ градско подрачје, а комфорно и тивко за отворени патувања.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA